reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Rety ja zupełnie nie znam się na tym i nie wiem jak pomóc... a może spróbuj skonsultować taką diagnozę z innym lekarzem? Czasami różne spojrzenie, może trochę rozjaśnić sytuację... musisz być dobrej myśli i ja wierzę,że wszystko dobrze się skończy i Maluszek będzie zdrowy!
Boję się że trafie na jakiegoś konowała, który mnie nastraszy i bedę się jeszcze bardziej denerwować.
Nie znam żadnego innego lekarza, do którego miałabym zaufanie takie jak do mojego.

reklama
No właśnie się zastanawiam kiedy się wybrać. Miesiączkę ostatnia miałam 20.01.18 więc 5 tydzień trwa. Myślę że poczekam do 5 marca i jak wszystko będzie ok to się wybiorę żeby sprawdzić serducho. Co myślisz o tym? Staram się za bardzo nie nakręcać, na niczym innym nie mogę się dzisiaj w pracy skupić.

Nie płacz każda z nas się doczeka! Ja też jak czytałam wcześniej tego typu wpisy to sobie myślałam akurat - jak to możliwe. A tu proszę - niemożliwe się stało i u mnie.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale super gratulacje to prawie jak moja historia tez 5 lat 2 transfery nieudane , dałam sobie spokój z marzeniami o kolejnym dziecku i tu nagle 13 tc

Jestem pewna, że zrobią mega wrażenie po raz kolejny :-D
Ja spakowałam test i buty do maleńkiego pudełka ;-) Mój M mimo,że byliśmy po transferze nie spodziewał się zupełnie, bo myślał że czekamy do 14 dpt a to był 9 dpt i jeszcze jego urodziny.
U mnie coraz lepiej, wymiotuję już tylko rano także to mega sukces i jestem w 16 tc najprawdopodobniej dwóch córeczek :-D
No tez się właśnie zastanawiam nad spakowaniem dwóch testów do pudełka, udam że coś mu kupiłam [emoji1].
O matko W 16 tygodniu i jeszcze wymiotujesz. Bidulek

Pewnie ja też już niedługo się tego doczekam, ale nie ma co narzekać, jak narazie jest radość.

Oprócz tego wszystko z maleństwem jest ok, serduszko prawidłowo bije, przegroda nosowa jest ok i wszystkie inne narządy pracują tak jak powinny. Dużo o tym czytałam i podobno jeśli te torbiele są izolowane ( czyli jeśli dziecko mimo tego rozwija się prawidłowo) to nie zagrażają one dziecku. Mimo wszystko się denerwuje

Nie . Ufam mojemu lekarzowi, kazał na razie się tym nie przejmować że to niby nie jest groźne ale jak tu się nie przejmować. Następna wizyta dopiero za dwa tyg i zastanawiam się czy nie iść jeszcze w między czasie do innego lekarza.
Ja bym poszla jeszcze się skonsultować z innym lekarzem.

Oprócz tego wszystko z maleństwem jest ok, serduszko prawidłowo bije, przegroda nosowa jest ok i wszystkie inne narządy pracują tak jak powinny. Dużo o tym czytałam i podobno jeśli te torbiele są izolowane ( czyli jeśli dziecko mimo tego rozwija się prawidłowo) to nie zagrażają one dziecku. Mimo wszystko się denerwuje
Jedyne co mogę powiedzieć o torbielach to że na wątku staraczkowym synek jednej z koleżanek miał torbiele w płucach i były niegroźne

Boję się że trafie na jakiegoś konowała, który mnie nastraszy i bedę się jeszcze bardziej denerwować.
Nie znam żadnego innego lekarza, do którego miałabym zaufanie takie jak do mojego.
Poszukaj w necie takiego z dobrymi opiniamii, z jakiego miasta jesteś? Najlepiej szukać na znany lekarz.

reklama
A nie masz kogoś aby Ci ktoś polecił jakiegoś niezłego gin? Skąd jesteś?? No iśc do jakiegoś pierwszego z brzegu, który się zupełnie nie zna to też niezbyt dobry pomysł... :/

Do góry