reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny możecie mi napisać jak czułyście się po punkcji? Nie wiem czego się spodziewać. Termin mam na piątek,a w sobotę rano mamy lecieć na weekend do Hiszpanii i zastanawiam się czy tego nie odwołać...
Z tym bywa różnie, raczej sprawa indywidualna, ja po punkcji czułam się tak samo dobrze jak przed, nie odczuwalam też żadnych boli.

Ja chce zacząć ubrania :) na razie tylko poduszki, pieluszki, akcesoria dla dzieci, kocyki pościeli i takie tam. kosmetyczki duperele dla dzieci w okolicy. Wczoraj szyłam czarna pelerynę z kapturem dla pluszowego kota na przykład ;) bo doszłyśmy do niego rzep i do bluzki i jedna mała czarownica tańczy dziś z nim na balu. Tyle że kot był slodziakowy to podtanowiłyśmy go trochę umrocznić ;)

Super:) Ja rewelacyjnie guziki przyszywam, więc jakbyś miała problem to mogę pomóc:p:D

Nie wiem czy to do końca jest zgodne z prawem. Zapytam na następny raz o taką możliwość, ale wątpię.
Napewno, rodzina zastępcza odpada, rozmawiałam jakiś czas temu z osobą która prowadzi takie szkolenia. Oczywiście dostaje się niemowlaka, ale żyjesz w niepewności , bo dziecko nie na unormowanych prawnych regulacji. Potem oczywiście w pierwszej kolejności rodzina zastępcza ma prawo adopcyjne do dziecka . Taka sytuacja dla mnie byłaby za trudna. Cały czas niepewność czy matka biologiczna nagle sobie nie przypomni o swoim dziecku.
Wystarczy że tyle oczekiwań , marzeń miałam przy in vitro. Drugi raz mogłabym się nie podnieść.

@iwo333, tak samo to czuje, moja siostra jest rodzina zastepcza w Niemczech dla dwojki dzieci. Podziwiam ja z calego serca bo ja bym nie potrafila, tylko ze ona ma swoja trojke i robi to z powolania, jej maz jest diakonem a wiec to troche inaczej bo maja juz swoja gromadke, ale wiem ze jakby sie cos takiego stalo ze matka by sobie przypomniala o dziecku to walczyliby do konca. Ja bym tak nie potrafila zyc ale ona sobie jakos radzi choc nie raz placze przez to i przez problemy z dziecmi. Sa to dzieci z rodzin patologicznych i czesto nawet jak odeszli od rodzicow w mlodym wieku tego sie nie da wymazac. Ma coreczke teraz ktora przyszla do nich jak miala 7 miesiecy, ale przyszla w takim stanie ze zajelo 3.5 roku terapii aby bylo lepiej, choc nie jest perfekcyjnie bo jak na nia spojrzysz to widac ze sie inaczej zachowuje :(
Kochana zycze Ci duzo sily ale wierze ze Wam sie uda i jestem ciekawa jak ta sytuacja sie rozkreci, szczerze to tez o tym myslalam ale jeszcze daje sobie czas do 40stki (czyli 3 lata), mam nadzieje ze sie inaczej skonczy, Ja mam jednego synka i zrobie wszystko aby on kiedys mial rodzenstwo :)

reklama
Do góry