reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W ddodze do domku ;)
A wiesci z wizyty takie prawy jajnik 5 jajek lewy jajnik 7 ale czuje ze jest tego wiecej bo nie bylo to badanie z gmeraniem i szukaniem wszystkiego. Kolejne 2 dni stymulacji z dawka Menopuru 150 w sobote kolejny podglad i decyzja przypuszczalna na dzis poniedzialek ovitrele i 14.02 punkcja bedzie walentynkowy seksik na szkielku w prezencie urodzinowym ;)
Gosia jejku zapowiada się naprawdę super, ten etap jest chyba najważniejszy. Z całych sił stoję za tobą i pcham cię na czołówkę kolejki, musi być dobrze.:rofl:

reklama
Kochana przepraszam ze pytam ale dużo masz postów i zle mi sie to przeglada. Powiedz mi.co jest u was problemem? Nasienie? Sprawdzalas u siebie immumologie? Leczysz sie w Belgii prawda? Zaskoczylas po ktoryms transferze? Bo tez duzo już tego przeszlas wiec dobrze byliby wiedziec w czym tkwi problem. Ja dopiero przed 4 procedura sie dowiedziałam ze mam cos skichane w immunologii, wczesniej myslalam ze jestem latwym przypadkien bo mam tylko niedrozne jajowody. Badanie zarodkow jest dosc kosztowne wiec lepiej miec jak najwięcej zarodków choc jak moj dr mowi tez nie mamy pewnosci czy trabsferowany zdrowy zarodek z nami zostanie bo sama zastanawialam sie nad badaniem ale dr nie byl zbytnio za tym. Wiadomo ze szanse na ciążę sa duzo wieksze ale nie jest to sto %
Kochana tak lecz się w Belgii! Problem w nasieniu ( zbyt mało ruchliwe) immunologii miałam raz robiona na początku !nigdy nie zaskoczyłam , a ostatnie podejście było z pozywna beta i sikacze ! Lecz beta spadała nie wiem dokładnie dlaczego! Teraz będę miała wizytę u dr.prowadzacej i dowiem się i wezmę cały pak badan bo coś się działo i przestało!

Dziewczyny chyba juz panikuje. Jutro mam wizytę, z tego co sie orientuje zobaczę mam nadzieje serduszko bo to bedzie mój 30dpt. Bardzo sie boje czy wszystko jest w porządku. 2 razy plamilam 1 i 2 lutego i od tego czasu niewielkie brązowe niteczki i bardzo ich niewiele. Czytam forum ale siedzę cicho przez stres. Od 2 dni nie mam juz prolutexu i estrofem zjadłam dzis ostatni, pozostał medrol pol tabletki, acard i kwas foliowy. Jedna z Was bardzo mądrze napisała ze z jednej strony troska o dziecko kończy sie w momencie urodzenia, potem zaczyna sie zupełnie inny rodzaj troski.... dziewczyny ja jutro do tej 10.00 chyba umrę.:szok:

Barburka nie stresuj się tak. Niby czemu coś miałoby być nie tak? Jesteś w ciąży i ciesz się tym:)
Ja też co chwilę mam delikatne plamienia, ale to chyba każda z nas przechodzi i nie ma to wpływu na prawidłowy rozwój ciąży.

Kochana tak lecz się w Belgii! Problem w nasieniu ( zbyt mało ruchliwe) immunologii miałam raz robiona na początku !nigdy nie zaskoczyłam , a ostatnie podejście było z pozywna beta i sikacze ! Lecz beta spadała nie wiem dokładnie dlaczego! Teraz będę miała wizytę u dr.prowadzacej i dowiem się i wezmę cały pak badan bo coś się działo i przestało!
A moze pomyslalabys o wizycie u Pasnika? Bo on juz bedzie mial dokładniejszy obraz, moze wskaze co moze byc przyczyna niepowodzen. Ja bym sprawdzila dobrze

A jakiej macie firmy ?I gdzie to można kupić ?
Już powiedziałam swojemu M, że na walentynki może uszczęśliwić swoje oba skarby naraz i podarować nam detektor :laugh2:

" to wypytaj Twoich koleżanek na tym gadu który dobry bo pewnie wszystkie jesteście przewrazliwione" :laugh2::laugh2:
Ja mam Jumper Angel Sounds.Jesteśmy bardzo zadowoleni.najtaniej wyszło nam na allegro.ale ja mam z olx bo tak jak pisałam kupiliśmy z odzysku.

Dzieki, chyba nawet niezle, brzuch mnie troche boli i plecy, ale to pewnie przez caly dzien w trasie [emoji4] wyjechalismy z domu po 8, a wrocimy na 21. Nawet nie w ciazy taka podroz czlowieka wymeczy[emoji21]
Z maluchem musimy czekac cierpliwie i mocno wierzyc ze bedzie dobrze.
Bardziej mnie martwia te torbiele na jajnikach. Z tego wszystkiego nie zapytalam nawet lekarza czy da sie z tym cos zrobic. Bo chyba nie mozna tak ciagle z torbielowatymi jajcorami chodzic, prawda? [emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za kropka!niech nadrobi szybko zaległości!o torbiele nie powinnaś się raczej martwić...Ja miałam też po stymulacji i z torbielem podeszłam do transferu. Z czasem sam się wchłoną dzięki ciąży...jeden lekarz mowi że to źle że są torbiele a drugi powie że to bez znaczenia...

W ddodze do domku ;)
A wiesci z wizyty takie prawy jajnik 5 jajek lewy jajnik 7 ale czuje ze jest tego wiecej bo nie bylo to badanie z gmeraniem i szukaniem wszystkiego. Kolejne 2 dni stymulacji z dawka Menopuru 150 w sobote kolejny podglad i decyzja przypuszczalna na dzis poniedzialek ovitrele i 14.02 punkcja bedzie walentynkowy seksik na szkielku w prezencie urodzinowym ;)
Chyba sobie "wykrakałaś"ten seksik walentynkowy na szkiełku:-) :):-) :):-) :) super,trzymam mocno kciuki:-) :)

Trzymam kciuki za kropka!niech nadrobi szybko zaległości!o torbiele nie powinnaś się raczej martwić...Ja miałam też po stymulacji i z torbielem podeszłam do transferu. Z czasem sam się wchłoną dzięki ciąży...jeden lekarz mowi że to źle że są torbiele a drugi powie że to bez znaczenia...
Dzieki to mnie uspokoilas. A wiesz moze czy usuwa sie w jakis sposob te torbiele jesli nie ma ciazy i np same sie nie wchlona? Czy zostaje tylko czekanie az sie zmniejsza?

reklama
Dzieki to mnie uspokoilas. A wiesz moze czy usuwa sie w jakis sposob te torbiele jesli nie ma ciazy i np same sie nie wchlona? Czy zostaje tylko czekanie az sie zmniejsza?

U mnie w nastepnym cylku zazwyczaj znikały, ale jesli został to leczenie farmakologiczne np. duphastonem albo orgametril. Jeśli to nie daje skutku to niestety usuwanie laparoskopowo. Ale to zazwyczaj jest przy endometrozie...że te dziadostwo nie reaguje na leki....

Do góry