reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurcze. To jak to tak ze w klinikach zle podaja? :( to po co mam bulic skoro moze nie zadzialac tak dobrze jak z sola?

No i teraz wszystko jasne :) dzieki!
Normalnie. Upierasz się ze ma być z solą :D
Mi kiedys chcieli dać ale bez soli. Uparłam się na sól, pokazałam dawki zalecane przez Paśniaka koleżance. To zgodzili się na sól ale mi było jej mało. Machnęli ręka bo to tylko sól. Noe zaszkodzi. I dali jak chciałam.

reklama
Przed samym transferem moze sie uda bo ma urlop do 15.02. Nie wiem w ktorym dokladnie dc ma byc transfer ale obstawiajac ze gdzies 14-16dc no to gdzies 17.02- 19.02.
A nie chcialabym takich powaznych ustalen na ostatnia chwile zostawiac. Jesli mi sie uda do niego przed transferem no to na pewno pójde. Ale wypytam tej pani doktor.
Sklaniam sie ku intralipidowi. Myslalam ze to jakas chemia chemia, a skoro to ma odzywic organizm to chyba nie moze byc szkodliwe. Jak sie go stosuje i ile kosztuje jeden wlew?
Tym się dokarmia nawet noworodki pozajelitowo. Potrawione enzymami tłuszcze sojowe...

Sprawdzała położna serduszka kilka dni temu. Do tego kupiłam detektor tętna . Pięknie biją [emoji7]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Cudnie :) :*
Ale ja pytałam czy zlecili ci echo serca, takie specjalistyczne oglądanie serduszek czy wszystko dobrze szumi. Robi się to w okolicach 20tc, nie wszystkim. Jak są jakieś wskazania albo ciaza trudniejsza.

Dziewczyny, my juz po wizycie. Pecherzyk widoczny w jamie macicy, ma 8mm, ale wg lekarza jest troche za maly jak na obecny etap (24dpt), beta rowniez w dolnej granicy 2760 (48h temu byla 1550).
Doktor mowi, ze mamy 50% szans na obydwie opcje, zarowno dobra jak i ta zla. W przyszly piatek kolejne usg, na ktorym teoretycznie powinien byc widoczny zarodek i byc moze serduszko.
No i druga sprawa, ze mam torbiele na jajnikach od stymulacji. Kazal mi uwazac na siebie i nawet ograniczyc chodzenie, bo to podobno niebezpieczne.
Takze Kochane prosze zebyscie trzymaly kciuki, bo kazda dobra energia nam sie w najblizszym czasie bardzo przyda [emoji5]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymamy trzymamy !

A jakiej macie firmy ?I gdzie to można kupić ?
Już powiedziałam swojemu M, że na walentynki może uszczęśliwić swoje oba skarby naraz i podarować nam detektor :laugh2:

" to wypytaj Twoich koleżanek na tym gadu który dobry bo pewnie wszystkie jesteście przewrazliwione" :laugh2::laugh2:
Z tego co wiem to są zwykle z wejściem na słuchawki i wypasione ze można nagrywać i jakieś cuda. Ja pewnie sobie sprawie ale taki najprostszy zeb się uspokoić w stresie i bardzo chętnie z drugiej ręki. Na Allegro np. To się używa pół rokują potem... pewnie wiele osób odsprzedaje

Dzieki to mnie uspokoilas. A wiesz moze czy usuwa sie w jakis sposob te torbiele jesli nie ma ciazy i np same sie nie wchlona? Czy zostaje tylko czekanie az sie zmniejsza?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Torbiele to normalna sprawa! Trzymam kciuuuki mocno! Zarodki maja niesamowite właściwości i potrafią szybko nadrobić. Swoją droga u mnie tez słaba morfologia i chromatyna 28%.

On jest immunologiem. Wzielabys wszystkie badania jakie masz do tej pory, on jakieś zleci i moze z nich wyjdzie w czym tkwi problem. Jesli by ci cos w immunologii wyszlo to on ci zleci leczenie i da zielone światło do transferu jak juz bedzie ok. Przemysl temat. Moze lepiej jeszcze troche poszukac niz badac od razu zarodki. Ja tez kochana mialam 5 procedur i 7 transferów
Wiem ze gdzies był na niego namiar ale chyba nie znajdę! Czy mogłabyś mi podać tak na wszelki wypadek ! Ja nie podejdę do transferu jak nie będę wiedział wszystkiego

Wiem ze gdzies był na niego namiar ale chyba nie znajdę! Czy mogłabyś mi podać tak na wszelki wypadek ! Ja nie podejdę do transferu jak nie będę wiedział wszystkiego
Kochana on przyjmuje w APC w Lodzi
Link do: Prywatne laboratorium APC w Łodzi – badania diagnostyczne -tu masz strone internetowa i tam jest kontakt. Jakby ci zlecił jakies badania to zrobisz na miejscu a wyniki sa dostępne elektronicznie a z doc jest bardzo dobry kontakt mailowy to moze sie by udalo ze wyniki by ci zinterpretowal na maila bo czasem idzie zawalu dostać jak.sie widzi jakies wyniki. Ja bym pierwsze sprawdzila to a jak tam nic nie znajdziecie to w tedy szukac cos w genetyce. Ja bym ci mogls jutro wypisac wszystkie badania ktore mialam zlecone (w sumie przez 3 immunologow) z tym ze kazdy przypadek jest inny a w Belgii tez pewno takich badan nie ma jak u nas

reklama
IMG_9890.jpg
Ja mam Jumper Angel Sounds.Jesteśmy bardzo zadowoleni.najtaniej wyszło nam na allegro.ale ja mam z olx bo tak jak pisałam kupiliśmy z odzysku.
@zylwia ja mam detektor tetna plodu firmy contec Sonoline B, jest super. Uzywam od ok 11-12tc i pieknie slychac serduszko, dodatkowo mierzy tetno :) Polecam ;)

Załączniki

• IMG_9890.jpg
    IMG_9890.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 72
Do góry