reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, my juz po wizycie. Pecherzyk widoczny w jamie macicy, ma 8mm, ale wg lekarza jest troche za maly jak na obecny etap (24dpt), beta rowniez w dolnej granicy 2760 (48h temu byla 1550).
Doktor mowi, ze mamy 50% szans na obydwie opcje, zarowno dobra jak i ta zla. W przyszly piatek kolejne usg, na ktorym teoretycznie powinien byc widoczny zarodek i byc moze serduszko.
No i druga sprawa, ze mam torbiele na jajnikach od stymulacji. Kazal mi uwazac na siebie i nawet ograniczyc chodzenie, bo to podobno niebezpieczne.
Takze Kochane prosze zebyscie trzymaly kciuki, bo kazda dobra energia nam sie w najblizszym czasie bardzo przyda [emoji5]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kciuki mocno zaciśnięte, żebyś za tydzień usłyszała same dobre wiadomości :)

Dziewczyny, my juz po wizycie. Pecherzyk widoczny w jamie macicy, ma 8mm, ale wg lekarza jest troche za maly jak na obecny etap (24dpt), beta rowniez w dolnej granicy 2760 (48h temu byla 1550).
Doktor mowi, ze mamy 50% szans na obydwie opcje, zarowno dobra jak i ta zla. W przyszly piatek kolejne usg, na ktorym teoretycznie powinien byc widoczny zarodek i byc moze serduszko.
No i druga sprawa, ze mam torbiele na jajnikach od stymulacji. Kazal mi uwazac na siebie i nawet ograniczyc chodzenie, bo to podobno niebezpieczne.
Takze Kochane prosze zebyscie trzymaly kciuki, bo kazda dobra energia nam sie w najblizszym czasie bardzo przyda [emoji5]

Kochanatrzymam mocno kciuki za te 50%w pozytywna strone i modle sie zeby tak bylo ;)

Dziewczynki chyba jestem posiadaczką przewlekłej grzybicy. Czy któraś to dziadowstwo pokonała. Napiszcie mi o jakimś złotym środku bo ....delikatnie mówiąc mam dość:cool2:
Najlepiej zrobić posiew z mykogramem, jeżeli się nie starasz to wszystko możesz, ogólnie w nawracajacej grzybicy oprócz lekow dopochwowych stosuje się flukonazol 1 x tydzien doustnie przez co najmniej 6 msc, natomiast jeśli się starasz lub jesteś w 1 trymestrze nie zostaje Ci nic innego jak nystatyna. Nie stosuj probiotyków podczas leczenia, tylko po zakończeniu.

Dzieki, chyba nawet niezle, brzuch mnie troche boli i plecy, ale to pewnie przez caly dzien w trasie [emoji4] wyjechalismy z domu po 8, a wrocimy na 21. Nawet nie w ciazy taka podroz czlowieka wymeczy[emoji21]
Z maluchem musimy czekac cierpliwie i mocno wierzyc ze bedzie dobrze.
Bardziej mnie martwia te torbiele na jajnikach. Z tego wszystkiego nie zapytalam nawet lekarza czy da sie z tym cos zrobic. Bo chyba nie mozna tak ciagle z torbielowatymi jajcorami chodzic, prawda? [emoji6]

No takie podróże męczą... :( kochana trzymamy kciuki ! ✊ ah te torbiele ... dużo odpoczywaj i uważaj na siebie !! Masz leżeć i pachnieć :)

Trzymam mocno kciuki żeby maleństwo rosło zdrowo! Trzymaj się ciepło ;);)

Jak mąż to kupił to już byłam w 13 tygodniu i było słychać bez problemu.ceny są rozne zalezy jaki sie chce.ale my z oddzysku mamy detektor :-)
A jakiej macie firmy ?I gdzie to można kupić ?
Już powiedziałam swojemu M, że na walentynki może uszczęśliwić swoje oba skarby naraz i podarować nam detektor :laugh2:

" to wypytaj Twoich koleżanek na tym gadu który dobry bo pewnie wszystkie jesteście przewrazliwione" :laugh2::laugh2:

Zdecydowanie biorę pod uwagę tylko to 50 procent sukcesu innej wersji nie ma

reklama
Powie, ze kazdy zarodek w 5 dobie ma ogromne szanse. Zrobi dokładny wywiad ect. Powie, ze zarodek ma właściwości samonaprawcze. Nie każda próba kończy sie ciąża, ze miewa pacjentki 48 letnie i robi dla nich duzo. Jest super..: będziesz zadowolona. Ja naprawde to kocham ale on jest zajety praca i z opóźnieniem odpisuje na smsy . Badanie usg najdelikatniej jak mozna i ogromna wiedza. „Prosze pamiętać, ze in vitro to 40 proc szans maksymalnie”. Prosze byc dobrej mysli. Z tego co wiem wyprowadził pary naprawde z dużymi problemami. Bądź spokojna.

Dziekuje slicznie, mam nadzieje ze teraz mi sie uda i do trzech razy sztuka bo dwoch poprzednich lekarzy nie bylo za super. Ale dam znac w marcu po wizycie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry