reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
O mdlosciach ja tez juz dawno zapomnialam :) mialam szczescie, ze tylko do 8tc trwaly :)
Puki co u Ciebie dziewczynka, wiec pewnie tak zostanie ;)
Ja w sumie wszystko dla dziecka juz mam tylko w turkusowym kolorze jesli chodzi o kocyki, rozki i itp. ale dla dziewczynki taki kolor nie przeszkadza :) Po polowkowym kupie pierwsza rzecz dla Sary, kocyk i rozowe buciki ;)
No dr.teraz sprawdzal to mowi,ze nietypowe ułożenie ale rokowania sa na dziewczynkę wiec zobaczymy:)dobra przyznam sie,ze jedna rzecz kupilam dla dziewczynki jak mi tak powiedział:-D najwyzej bedzie czekalo na kolejne:biggrin2:Turkusowy jest piekny nawet dla dziewczynki:) ale ten czas leci niedlugo mamy połowę za soba;) mi teraz brzuszek wyszedl juz nie ukryje go...:)

Przez kilka ostatnich dni noe było mnie na forum. Problemy rodzinne i chęć wyciszenia zrobiły swoje.

Dziewczyny, widzę, że kilka z Was zostawiło mi prywatne wiadomości odnośnie do mojego projektu. Dzisiaj ich jeszcze nie odczytam (na spokojnie jutro odpalę komputer i w skupieniu odpiszę).

A co dp czwartej weryfikacji - wynik wynosi 9500 z czymś. Jest to 6tc. Mam nadzieję, że to nie jest zbyt słaby wynik na te szkraby, co na zdjęciu..
Moje gratulacje!!!

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Tak miałam,ale to był mega męczący dzień i nie dałam rady Was doczytać :p
Wszystko u nas ok ;-) I lekarz powiedział,że raczej wyglądają mu na dwie dziewczynki :-))
Ale jeszcze do potwierdzenia za miesiąc :-))

wspaniale wiesci!!! trzymam kciuki ze mdlosci w koncu dadza Ci zyc!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@asinka89 a macie na dalsze leczenie ?
tak pieniazki sa tylko musimy ostrożnie zeby watroby nie dobic ... od lekarzy mamy jakas jemiołe pospolita w kroplach, znajoma poleciła b17, i mysle nad olejem CBD z marihuany.. zobaczymy bedziemy prubowac ... poki co zakupiłam jeszcze klikanaście pomocników watroby zobaczymy ...

tak pieniazki sa tylko musimy ostrożnie zeby watroby nie dobic ... od lekarzy mamy jakas jemiołe pospolita w kroplach, znajoma poleciła b17, i mysle nad olejem CBD z marihuany.. zobaczymy bedziemy prubowac ... poki co zakupiłam jeszcze klikanaście pomocników watroby zobaczymy ...
Przykro mi bardzo,ze u Was tak źle się dzieje :-( Przechodzilam to samo z moja mamcia...A przepraszam bardzo,jesli okaże się nietaktowna...ale czy choroba Damiego wyszla podczas Waszych starań o dziecko...? Nie znam całej Waszej historii,jedynie jakieś strzępki odkad zawitalam na to forum...
Życzę Wam siły i wytrwałości w tej walce :-(

@dżoasia @Kurcia @misis188

następnym razem biorę embryo i intralipid.

Nie miałam nigdy histero.
Jakie badania @annemarie wrzuciła, bo chyba coś przeoczyłam. :(
Zapisuję allo mlr na listę badań do zrobienia. :)

Tak się też zastanawiam, bo mam zawsze bardzo obfite miesiączki, naprawdę bardzo mocno, aż mi się słabo robi. To też chyba niedobrze.

Do in vitro miałam tylko badania podstawowe. Nic ekstra.
a ty nie masz endomertiozy?
Oprocz tego pamietaj ze piekna blastka jeszcze o niczym nie mowi.To jakies 50% sukcesu co w niej genetycznie siedzi to zupelnie inna para kaloszy. Niestety. Do tego dochodzi twoja immunologia, albo zle trafienie w okno implantacyjne,albo zbyt pozne rozpoczecie z progesteronem,diabli wiedza.
Bym zaczela chyba od histeroskopii ,juz ze wzgledu na te mocne krwawienia.

Tak się zastanawiam jak skutecznie zajść w ciążę. Porażki bolą jak cholera, nie wiem ile jestem jeszcze w stanie ich znieść, żeby osiągnąć cel.
Zastanawiam się, że jeśli w 6 dpt pięknej blastocysty z nd nie ruszyła beta nawet trochę, to chyba oznacza, że coś jest nie tak z moją macicą? W związku z tym zastanawiam się, czy właśnie nie jakiś problem w macicy (endometrium?) mógł spowodować, że beta przy pierwszym transferze pojawiła się późno.
Mam jedno dziecko naturalsika, ma już 8 lat, więc ciąża za młodych lat (miałam 23 lata). Nie było żadnego problemu z tamtą ciążą.
Tak więc jestem (może byłam) w stanie zajść w ciążę i ją utrzymać.
Kiedyś po hormonach urosła mi cysta, z którą długo walczyłam, może w takim razie przez to naładowanie hormonami przy in vitro nie może u mnie zaistnieć ciąża?
Macie jakieś pomysły?

przykro mi kochana, ja tez nie moge znalezc odpowiedzi, jak to ze mam dziecko 6 latka a teraz czwarty rok sie mecze ... ale nie martw sie znajdziemy te odpowiedzi, my mamusie skarbow i wszystkie inne na tym forum!

reklama
Dziekuje za odpowiedz, jak bede juz blizej kolejnego transferu to na pewno sie odezwe.
Poki co robie badania i troche mi jeszcze zejdzie.

Wlasnie co do badan to chce takie zrobic, co myslicie? to jest to co zaproponowal mi Pasnik i moj ginekolog, plus mysle o zrobieniu tego pakietu z testdna.pl (trombofilia wrodzona), to podobno jest pakiet po poronieniach.

Sorki ze pomieszane po angielsku i niemiecku ale mysle ze da sie rozszyfrowac [emoji846]

Glucose nüchtern
TSH basal - fT3 - fT4
Antithrombin III
Protein C
Protein S
Faktor V/ Faktor II
Chlamydia spp
Parvovirus B19
Anti-Phospholipid-Syndrom Screening
Lymphocytes CD9, CD8, CD3, CD4/CD8
Natural killer cells
ANA
Lymphocytotoxic test
Cytoxine

Hmmm wiem, ze Kunicki robi kompleksowe badania. Dzis sie bardzo ucieszył z mojej werefikacji 2 i bety 26,5. My naprawde mieliśmy poważny czynnik męski a jednak jakoś doszedł do celu. Teraz podobno z 7 lekarzy zostało 4! Dr Neuberg odszedł 2 dni temu.

Do góry