reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

a ty nie masz endomertiozy?
Oprocz tego pamietaj ze piekna blastka jeszcze o niczym nie mowi.To jakies 50% sukcesu co w niej genetycznie siedzi to zupelnie inna para kaloszy. Niestety. Do tego dochodzi twoja immunologia, albo zle trafienie w okno implantacyjne,albo zbyt pozne rozpoczecie z progesteronem,diabli wiedza.
Bym zaczela chyba od histeroskopii ,juz ze wzgledu na te mocne krwawienia.

Nikt nigdy nie stwierdził u mnie endometriozy. Muszę podejść do mojego gina zagadać o histeroskopię.
Zastanawia mnie też, że mam dość wysokie AMH wynosi 5,38.
Jajeczka urosły mi na krótkim protokole, może są po prostu beznadziejne? :(
Jestem na sztucznym cyklu, wtedy też trzeba trafić w okno implantacyjne?
Kiedy powinno się wdrożyć progesteron? U mnie to było 13 dnia cyklu a 18 dnia był transfer.

Ostatnia edycja:
reklama
Hmmm wiem, ze Kunicki robi kompleksowe badania. Dzis sie bardzo ucieszył z mojej werefikacji 2 i bety 26,5. My naprawde mieliśmy poważny czynnik męski a jednak jakoś doszedł do celu. Teraz podobno z 7 lekarzy zostało 4! Dr Neuberg odszedł 2 dni temu.
Na czym polega u Was czynnik męski?

przykro mi kochana, ja tez nie moge znalezc odpowiedzi, jak to ze mam dziecko 6 latka a teraz czwarty rok sie mecze ... ale nie martw sie znajdziemy te odpowiedzi, my mamusie skarbow i wszystkie inne na tym forum!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ech. Jestem już trochę zmęczona tym wszystkim. Co prawda dopiero miałam drugi transfer ale walka trwa znacznie dłużej. Miałam wielką nadzieję, że in vitro szybko przyniesie upragnioną ciążę a tu się okazuje, że to dopiero wierzchołek góry lodowej. :(

Słaba ilośc nasienia 1,5 mln/ml, czasem ruch a i B jest 30 ale tym razem zero!!!! Same nieruchome !!!! Fragmentacja dna plemnika 28% i hmmmm nie mogli odseparować bo było za mało. Moje amh 11...
Mimo takiego amh , potem spadło do 7 nie mam pco. Badania robiłam wszytskie łącznie z kariotypami ectZ

Ech. Jestem już trochę zmęczona tym wszystkim. Co prawda dopiero miałam drugi transfer ale walka trwa znacznie dłużej. Miałam wielką nadzieję, że in vitro szybko przyniesie upragnioną ciążę a tu się okazuje, że to dopiero wierzchołek góry lodowej. :(

no niestety, ale nic nam nie zostaje niz walczyc!!! ja teraz robie cala diagnostyke i dopiero wtedy podejde, obawiam sie ze szybciej niz kwiecien nie uda sie!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedz mi jak twoja beta! Dzisiaj mialas dostać wynik ! Tyle tutaj postów,ze ciężko odnaleźć ,a może pisałaś?!

Hmmm wiem, ze Kunicki robi kompleksowe badania. Dzis sie bardzo ucieszył z mojej werefikacji 2 i bety 26,5. My naprawde mieliśmy poważny czynnik męski a jednak jakoś doszedł do celu. Teraz podobno z 7 lekarzy zostało 4! Dr Neuberg odszedł 2 dni temu.
Możesz rozwinąć myśl - poważny czynnik męski? Też się z tym zmagamy...
Aaa przepraszam już ZNALAZŁAM ODPOWIEDŹ :)

Nikt nigdy nie stwierdził u mnie endometriozy. Muszę podejść do mojego gina zagadać o histeroskopię.
Zastanawia mnie też, że mam dość wysokie AMH wynosi 5,38.
Jajeczka urosły mi na krótkim protokole, może są po prostu beznadziejne? :(
Jestem na sztucznym cyklu, wtedy też trzeba trafić w okno implantacyjne?
Kiedy powinno się wdrożyć progesteron? U mnie to było 13 dnia cyklu a 18 dnia był transfer.
Zawsze trzeba trafiac w okno,dlatego na sztucznym ,zaleznie od transferu zaczyna sie z progesteronem od 3do 5 dni wczesniej bo on to okno otwiera i endometrium staje sie receptywne. I to przewaznie funkcjonuje ,u okolo 70% kobiet pozostale maja to okno przesuniete. Zacznij od tej histeroskopii, dobrze ci dziewczyny radza.
Masz bardzo ladne AMH,nie sadze zeby to bylo problemem.
Nikt tego nie chce slyszec ,ale czasami TAK sie dzieje i szkoda sobie rwac wlosy z glowy. Sa rzeczy ktore mozna wyleczyc,albo przebadac,sa takie na ktore nigdy nie bedziemy mialy wplywu.:(

reklama
Do góry