reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

My bedziemy mieli embriogen zaproponowal nam to lekarz oczywiscie powiedzial ze decyzja nalezy do nas. Powiedzial ze to jakies specjalne podloze do lepszego rozwoju zarodkow. Tanie noe jest bo w invicta 1000zl ale jesli ma faktycznie pomoc to bierem ;)
U nas też kosztuje tysiaka.
No jeśli faktycznie pomaga to nie na się nad czym zastanawiać!

reklama
Taki mam plan[emoji4] zeby mimo wszystko powtorzyc. W czwartek i w sobote.
Powiedzcie co my mozemy zobaczyc na tym usg w przyszlym tyg? To bedzie 24 dpt, zarodek 3 dniowy. Tylko pecherzyk?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w 19 dpt widziałam pecherzyk 5mn.Nastepna wizyte będę mieć 31 dpt liczę ze wtedy juz usłyszę serduszko

Dziewczyny ;) jakie i ile zarodki miałyście transferowane i się udało? Czy przy 2 zawsze wychodzi bliźniacza jak są dobre parametry zarodka? Jestem laikiem od kilku dni w temacie, wcześniej wolałam się nie interesować ale czwartkowy transfer i info od lekarza ze będziemy 2 transferować trochę mnie przeraża

Kochana pomysl o zmianie kliniki przed kolejna procedura. Ja stad uciekam i to zaraz
Mysle nad tym, jednak przez to ze nie jestem mobilna a w pracy ciezko z wolnym od tak... musze niestety wybrac ktoras z krakowskich. Ta twoja gin od usg piersi powiedziala mi, ze Parens niby ma lepszych embriologow od M. Mowila ze jest jeszcze jakas trzecia klinika w Krakowie ale nie wiem. Pojechalabym do Katowic co najwyzej, boje sie tylko dojazdow i sytuacji, gdyby cos nagle wypadlo. Zreszta powoli trudno mi uwierzyc, ze ktoras z tych wszystkich klinik naprawde jest dobra i traktuje pary jak ludzi a nie jak krowy do wydojenia. To wszystko jest jak ruletka, zresz leki, wkladaja w ciebie zarodki, sekunda nadzieji albo od razu porazka i na koncu dupa. Zdrowie nadszarpane, konto splukane, zwiazek wykonczony, pekniete marzenia.
Czytalam co u ciebie.... Nie chce nic mowic, bo wiem jak sie czujesz. Los czy przeznaczenie, sila wyzsza czy zycie, kto wie tak naprawde czym takim zawinilysmy. Chyba niczym, bo tak naprawde kazda z nas zyje jak setki i tysiace innych kobiet. Wiec to pewnie tylko taki kaprys natury.

Taki mam plan[emoji4] zeby mimo wszystko powtorzyc. W czwartek i w sobote.
Powiedzcie co my mozemy zobaczyc na tym usg w przyszlym tyg? To bedzie 24 dpt, zarodek 3 dniowy. Tylko pecherzyk?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko pęcherzyk :-) ja miałam pierwsze usg 5-dniowego w 22dpt, a dzisiaj widziałam tylko serduszko w 27dpt przy becie 22tysiące

A ja sie wczoraj dowiedzialam ze siostra meza w ciazy. 3 lata mlodsza. 4 miesiace po slubie.
Ciesze sie ich szczesciem ale cholera. Tak mnie serce zabolalo ze az sie w castoramie poryczalam. Glupia ze mnie baba ale co poradze.

Dziewczyny ;) jakie i ile zarodki miałyście transferowane i się udało? Czy przy 2 zawsze wychodzi bliźniacza jak są dobre parametry zarodka? Jestem laikiem od kilku dni w temacie, wcześniej wolałam się nie interesować ale czwartkowy transfer i info od lekarza ze będziemy 2 transferować trochę mnie przeraża
Podobno co dziesiata ciaza z dwoch zarodkow jest blizniacza. To tez zalezy ilu dniowe. Wieksza szansa chyba z 5cio dniowych niz 3..

reklama
Do góry