reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Lecze sie w gamecie w Rzgowie. Mam 36 lat,wiec czas nagli. Niby jest w miare ok,tzn.mialam wysoka prolaktyne,ale juz jest dobrze. Podczas laparoskopii wyszla endometrioza 1 stopnia,ale ogniska zostaly od razu rozbite. Jednak 3 iui sie nie udaly. Teraz biore estrofem i czekam na okres. Wtedy wizyta i pewnie zaraz stumulacja..?A Ty w którym dniu cyklu zaczynalas stymulacje? W którym punkcja,transfer? Nie wiem czego się spodziewać,a w pracy tak ciezko bedzie to ogarnac...

Ja szlam krótkim protokołem,AMH 9,5 , zaczęłam w 2dc,transfer miałam w 16dc, punkcje nie pamietam. Ja miałam prace z domu,wiec łatwiej mi było to ogarnąć,ale przy normalnej pracy ciężko by mi było bez dłuższego urlopu albo zwolnienia lekarskiego.
Będzie dobrze,bądź dobrej myśli [emoji4] glowa musi być pozytywnie zaprogramowana.
Rozbicie endometriozy to bardzo dobra wiadomość i ze prolaktyna się unormowała. Pilnuj jeszcze tsh,aby było raczej poniżej 2.
Trzymam kciuki [emoji4]

reklama
Nic tylko to co mi dali. Za pierwszym razem miałam tylko Progesteron a teraz mam progesteron i proginova Mitte to jest chyba estradiol. Ale nie jestem pewna. Dziś miałam ochotę na pieczonego kurczaka :laugh2: 5dpt chyba dobrze liczę bo w poniedziałek miałam transfer
Ja tez za pierwszym razem mialam progesteron, a za drugim progesteron z estradiolem. Ponoc dlatego ze za pierwszy razem jeszcze przed betowaniem zaczelam plamic, to dołożyli estradiol. Teraz lekarka mowila ze musi rozważyć czy mi jeszcze Clexane nie dołożyć.
Trzymam za Ciebie kciuki!

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie zrobilam odkrycie i juz swiruje! Musialam zrobic nowe badanie Tsh,bo wcześniejsze maja juz prawie rok. No i wyszlo mi za wysokie tzn.4.34. Rok temu tez mialam podwyzszone,ale lekami zbilam i później juz bylo ok. Ale to byly poczatki mojego powazniejszego leczenia sie,wiec nie drazylam tematu. Później nawet podejrzewalam niedoczynność tarczycy ale po badaniach moj lekarz rodzinny stwierdził,ze nic sie nie dzieje (wtedy moze jeszcze leki dzialaly,stad dobry wynik).
No i teraz zaczelam czytac-tsh,niedoczynność tarczycy,Hashimoto...To wszystko laczy sie ze soba. Moze dlatego nie udawalo sie do tej pory?! Nie wiem juz co mam myslec,porusze ten temat z moja gin. A Wy co sadzicie?

Właśnie zrobilam odkrycie i juz swiruje! Musialam zrobic nowe badanie Tsh,bo wcześniejsze maja juz prawie rok. No i wyszlo mi za wysokie tzn.4.34. Rok temu tez mialam podwyzszone,ale lekami zbilam i później juz bylo ok. Ale to byly poczatki mojego powazniejszego leczenia sie,wiec nie drazylam tematu. Później nawet podejrzewalam niedoczynność tarczycy ale po badaniach moj lekarz rodzinny stwierdził,ze nic sie nie dzieje (wtedy moze jeszcze leki dzialaly,stad dobry wynik).
No i teraz zaczelam czytac-tsh,niedoczynność tarczycy,Hashimoto...To wszystko laczy sie ze soba. Moze dlatego nie udawalo sie do tej pory?! Nie wiem juz co mam myslec,porusze ten temat z moja gin. A Wy co sadzicie?

Jasne,ze porozmawiaj z gin albo endo,bo to bardzo ważna sprawa.

Ja szlam krótkim protokołem,AMH 9,5 , zaczęłam w 2dc,transfer miałam w 16dc, punkcje nie pamietam. Ja miałam prace z domu,wiec łatwiej mi było to ogarnąć,ale przy normalnej pracy ciężko by mi było bez dłuższego urlopu albo zwolnienia lekarskiego.
Będzie dobrze,bądź dobrej myśli [emoji4] glowa musi być pozytywnie zaprogramowana.
Rozbicie endometriozy to bardzo dobra wiadomość i ze prolaktyna się unormowała. Pilnuj jeszcze tsh,aby było raczej poniżej 2.
Trzymam kciuki [emoji4]
No właśnie dzis sie okazalo,ze tsh mam za wysokie. Czy to moze byc przyczyna wszystkich niepowodzen?

Kuzwa mam niezla impreze na gorze wiec wkladam stopery i sprobuje usnac. Mam nadzieje ze uslysze jutro budzik na nasze spotkanie aaaaaa

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

nie martw sie, ja wstaje za 4 godziny a tez spac nie moge! To chyba z podjarania ze Was spotkam :) [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli dziś bierzesz 3 dzień to pociesz się, że jeszcze tylko z 10-12 i będziesz mieć kropka w sobie :)
Kiedy masz jakąś wizytę? Rozmawialiście już z dr nt tych zarodków?
Wizytę mam dopiero 22.01. i wtedy bede miała okazję porozmawiać o zarodkach. Ogólnie jakoś mam mało tych wizyt. Czy może się schizuję?
Miałam tylko wizytę po nieudanym transferze i dostałam wtedy receptę na estrofem i zalecenia co do stosowania leków oraz zalecenie o stawieniu się na kolejnej wizycie między 11 a 13 dniem cyklu. Tak więc łykam estrofem oraz acard i dostaję do głowy. ;)

Ja w podrozy juz od godziny i nie wiem czy manadatu nie dostane [emoji51] tato mi wczoraj kupil bilet na pociag ale zamiast na mnie to na bilecie jest jego imie, choc mi mowi ze woisywal moje dane ale niby jego konto!
Pani zabrala bilet i mowi ze bilet jest niewazny, ze niby to grozi mandatem 650zl!!! no ale nie wiem bo poszla i jej nie ma!!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Do góry