reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzieki. im wiecej tego mam tym lepiej. Pierwsze glupie pytanie, co to keksowka? To foremka do chleba? Wyslij zdjecie jak wyglada przes wlozeniem do pieca. Jesli chodzi o siemie, to bardzo wazne jest aby tylko uzywac zmielone bo troche mi wyglada jakbys cale ziarenka wrzucala, jak jest zmielony to jest przyswajalny i organizm dostaje wszystkie plusy tego a jak nie zmielony to w sumie za duzo nie pomaga! Tak slyszalam od tych madrzejszych!

Co do przepisu to musialabym zalatwic kasze gryczana bo u nas takiej nie ma, ja mam przepis na wspanialy przepis ziarnisty, tylko w domu, moge pozniej podrzucic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak masz rację wrzucam całe ziarna tylko zostawiam na całe 12h w mokrym i one pecznieja. Myślami że to dobrze, ale skoro lepiej zmielic to tak zrobię następnym razem. Kreskówka to foremka. Na zdjęciu jak wygląda po 12h lezakowania na blacie i w keksowce przed włożeniem do pieca.
IMG_20180113_091617.jpg
IMG_20180113_092010.jpg

Sent from my VTR-L29 using Forum BabyBoom mobile app

Załączniki

• IMG_20180113_091617.jpg
    IMG_20180113_091617.jpg
    103,4 KB · Wyświetleń: 536
  • IMG_20180113_092010.jpg
    IMG_20180113_092010.jpg
    113,5 KB · Wyświetleń: 527
reklama
Tak masz rację wrzucam całe ziarna tylko zostawiam na całe 12h w mokrym i one pecznieja. Myślami że to dobrze, ale skoro lepiej zmielic to tak zrobię następnym razem. Kreskówka to foremka. Na zdjęciu jak wygląda po 12h lezakowania na blacie i w keksowce przed włożeniem do pieca. Zobacz załącznik 835225Zobacz załącznik 835226

Sent from my VTR-L29 using Forum BabyBoom mobile app

wyglada super, bede probowac! dziekuje :)

A dla zainteresowanych dziewczyn, ja mam na fejsie grupe gdzie wrzucam wszystkie przepisy na zdrowe jedzenie, jakby ktos mial ochote dolaczyc to dajcie mi znac. Jest to grupa bardzo mala, sa w niej tylko moje kolezanki, i tam wrzucam wszystkie przepisy co wyprobuje albo uznam ze warto sprobowac!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Asia a czemu dokladnie w twoim przypadku ma pomoc dieta bg? To ja tez nie.bede jadla. Tylko chleb mi nie smakuje, nawet ten domowy jest jak piach:( ble
A nam na naukach przedślubnych babka mówila że jak jest problem zajść w ciąże to trzeba spróbować postu dr Dąbrowskiej.Nie wiem na ile pomaga bo ja wytrzymałam tylko 3 tygodnie,ale wyniki mi się poprawiły ale w ciąże naturalnie nie zaszłam,ale ponoć to trzeba być na tym poście 6 tygodni.Koleżanka wytrzymała 6 tygodni +4 tygodnie wychodzenia z postu i udało jej się zajść w ciąże. Nie wiem czy to dar postu czy po prostu tak się naturalnie udało.

ja mam to samo! pytalam sie na innym forum tez o to i podobno jakies ziolka moga pomoc, ja bralam chinskie ale nie pomoglo. Ja sie zmuszam niestety, ale to nie przyjemne!!!

Tez juz dosc dlugo szukam odpowiedzi na to pytanie ale jakos kiepsko idzie !!

No właśnie też nie wiem czemu tak jest..czy do hormony stres itp. nie wiem. Na początku ciągle była chęć w ciąży też bylo super. Teraz lipa...boje się co bedzie za 5-10lat. W ogóle seks to będzie abstrakcja.

Jak mialam nadane to w 2015 roku a duzo sie stalo od tego czasu, mam wszystkie badania co zrobilam ale tego nie moglam znalezc. W 2017 roku nie mialam ani jednego badania przed transferem.

To zrob moze przy okazji cala wirusologie jak beda ci robic u ciebie badania po poronieniach to zrob toxo rubelle cytomegalie hiv hbs hcv i chlamydie tak zeby wiedziec czy nic ci sie nie przyplatalo przez te 3 lata

reklama
Taki jak mam teraz miałam na początku grudnia przy braniu 5 dni 75mg i 2 dni 100 mg i endo kazała mi odstawić v100 mg zostać na 7 dni przy 75 i kazała mi zbadać dopiero na początku stycznia a że się zgralo to z beta to zrobiłam i wtedy było 4,88 a w klinice dr Glabowski nic nie mówił żeby zbadać przed transferem i w sylwestra jak będę robić pierwsza betę gdzie miałam już betę 25,99:( bo przy becie 54,3 miałam tsh już 4,88 endo zmieniła mi dawkę na większą ale chyba było już za późno i mam wrażenie że to mogło mieć ponikad wpływ na cb;(
Aaa no moglo ale nie musialo wcale miec wplywu. A skoro mialas cb to to tlumaczy wpadke w nadczynnosc bo przy ciazy czesto na poczatku jest spadek. Tak tez robi stymulacja ja po kazdej stymulacji wpadalam w nadczynnosc spadek byl z 0.800 do 0.0001 to byla masakra a ja bylam jak nakrecony robocik ktory sie nie meczy i po 3 h snu moze funkcjonowac dalej na mega obrotach

Do góry