reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W mojej klinice powiedzieli mi, ze jesli w 14dpt jest wynik w okolicy 150 to nie musze bety powtarzac tylko od razu umowic sie na wizyte serduszkowa...
U Ciebie dzis 10dpt? Jesli tak bedzie rosla to wg mojej kliniki jest w porzadku...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Przy jakich zarodkach? 14dpt 150 to raczej slabo. 14dpo przy naturalnych staraniach jeszcze rozumiem, ale nie przy 5cio dniowych zarodkach. Tak czy siak - jak zawsze - cukierkow jeszcze nie odstawiam.

reklama
Ja dzis nie spalam pol nocy, kotlowalo mi sie wszystko w głowienie .. Rozkminiam rozne opcje..Mam pytanie czy dobrze wyczytalam ze adopcja komorki to koszt 20 tys.ppdczas gdy koszt zarodka to 3 tys?? O co kaman?!
I kolejne pytanie czy ktoraj z Was jesnoczesnie rozpoczela procedure adopcji? Czy sa osrodki ktore nie wymagaja stazu 5 letniego w malzenstwie??

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana witaj w gronie;) co do wyników nie pomogę bo my z M chociaż też mamy problem z żołnierzykami to niby u mnie ok ale niestety nie nacieszyliśmy się długo po pierwszym criotransferze ale walczymy dalej też w marcu mamy 2 ale i ostatnie podejście też miałam pobrane w listopadzie 14 komoreczek zaplodnilo się 6 ale do blastocysty dotrwały 2 ale duchowo będę wspierać ;*
Wiem wlasnie bo czytalam Twoja historie.. Teraz musi sie udac. To bedziemy w marcu walczyc i wspierac sie na wzajem...

Przy jakich zarodkach? 14dpt 150 to raczej slabo. 14dpo przy naturalnych staraniach jeszcze rozumiem, ale nie przy 5cio dniowych zarodkach. Tak czy siak - jak zawsze - cukierkow jeszcze nie odstawiam.

Nie jest rozowo, ale chyba kolejne czekanie przed Toba! Cholera, do d* z tym!

hej Aniu!witaj wśród nas:) rozgość się;) siła przychodzi z czasem...:) wiele z nas przeszło wiele niektóre jeszcze więcej. Wszystkie dajemy radę i Ty też podołać musisz. Cel jest warty każdej łzy i wszystkich wyrzeczeń:) macie jakieś 5dniowe blastki?
Dziekuje.. Juz czuje sie jak wsrod swoich ciesze sie ze bede miala w Was wsparcie. Mamy jedna 5dniowa i trzy 3dniowe. P dr powiedziala ze 5dniowa zostawiamy na koniec...

Witaj Aniu,z tego co piszesz to jestem pewna że wam się uda, 30 lat,tyle komórek,spokojnie trzeba próbować. Nadzieję dają dziewczynki z tego forum walczą walczą ronią płaczą a później sama widzisz są najwspanialszymi mamami pod słońcem. Ktoś kto zmaga się z niepłodnością, z tą przeszywającą myślą o bezdzietności, będzie umiał docenić ten mały skarb pod sercem.
Dziekuje - mam nadzieje ze masz racje i sie uda wkoncu... No widze jak potraficie sie wspierac i podnosic po upadkach - na prawde kazda z osobna podziwiam dziewczyny. Ja za bardzo nie bede mogla pomoc bo to poczatek z in vitro wlasciwie i juz duzo rzeczy sie od Was dowiedzialam, ale za to mocne kciuki bede trzymala za wszystkie.

Kochane dziewczyny...
Nazywam sie Anka, mam 30 lat. Czytam Was od pewnego czasu, ale myslalam ze sie nie bede udzielac, ze tylko poczytam, cos moze od Was naucze. Ale im dluzej Was sledze i widze jak bardzo sie na wzajem wspieracie i jakie macie w sobie oparcie to stwierdziłam, ze chce do Was dolaczyc. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie Opowiem Wam cos o sobie - no wiec lecze sie w Invimed w Katowicach od dwoch lat. Moj M nie ma prawidlowych plemnikow wiec korzystamy z dawcy. Jesli chodzi o moje wyniki to wszystkie sa ok, AMH 5,60. Z tych gorszych to ANA 1 i 2 mam slabo dodatnie i PAI-1 tez slabo dodatnie. Moze cos mi napiszecie o tych wynikach bo lekarka za bardzo nie wyjasnila co to oznacza. Jestesmy po 5 inseminacjach - zadna sie nie udala (wyniki HCG ponizej 1). W pazdzierniku zdecydowalismy sie na in vitro, szlam krotkim protokolem, pobrali 21 komorek z czego 14 bylo prawidlowych ale zostalo zaplodnionych 6. Nie mialam swiezego transferu bo mialam za wysoki progesteron. W grudniu wzielismy do nas 2 mrozaczki 3dniowe, ale nie chcialy z nami zostac (HCG znow ponizej 1). Bardzo sie tym zalamalismy, nie sadzilismy ze akurat nam sie nie uda. Wtedy jeszcze nie znalam Waszych historii i myslalam ze to ja jestem w najgorszej sytuacji. W marcu podejdziemy do nastepnego transferu, bo zostaly 4 mrozaki o ile ja psychicznie sie nie wykoncze. Caly czas mysle czemu nam sie nie udalo, co zrobilam zle, i czy w ogole mamy jakies szanse... Kochane gratuluje z calego serca tym ktorym sie udalo❤ wspolczuje tym ktore stracily swoje dzieciaczki i zarazem podziwiam... chcialabym byc silna jak Wy ale nie wiem czy dam rade.

Witaj wśród nas. Napiszę krociotko - każdy transfer to stres, podejrzewam że podobnie jest z inseminacja (ale ja ich nie miałam). U mnie udało się za 4 podejściem (transferem) - jestem w 3 miesiącu. Czasami udaje się za pierwszym razem, czasami trzeba kilka razy podejść. Ale jesteśmy silne i damy radę. Co do badań ja miałam dodatnie ANA1 i słabo dodatnie ANA2 , zrobiłam ANA3 i wyszły wszystkie ujemne więc wszystko jest dobrze. Może i Ty zrób ANA3 - one są bardziej szczegolowe.

reklama
Ja dzis nie spalam pol nocy, kotlowalo mi sie wszystko w głowienie .. Rozkminiam rozne opcje..Mam pytanie czy dobrze wyczytalam ze adopcja komorki to koszt 20 tys.ppdczas gdy koszt zarodka to 3 tys?? O co kaman?!
I kolejne pytanie czy ktoraj z Was jesnoczesnie rozpoczela procedure adopcji? Czy sa osrodki ktore nie wymagaja stazu 5 letniego w malzenstwie??

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

A to mialas niezla noc, ja siedzialam tez do 4. Trzeba bylo do mnie pisac [emoji12]
Niestety nie znam odpowiedzi na pytanie twojw ale wierze ze ten Twoj mrozaczek Cie zaskoczy!! Mam nadzieje ze znow w tym samym czasie podejdziemy!!!!

Do góry