reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie ma się co czarować. Kochana w tej sytuacji to mam nadzieję że to biochemiczna a nie pozamaciczna. Daj znać co powiedzą Ci w klinice. Przykro mi, bardzo trzymałam za Ciebie kciuki i wierzyłam ze Ci się uda [emoji46]

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka
Kuzwa z ta cp to nie strasz:(

Anett sprawdź koszt adopcji komórek w czeskich klinikach. Tam jest ponoć dużo taniej.
Nie jest niestety taniej, jesli mowisz o dawczyni komorek , procedury zaczynaja sie w najtanszych klinikach od 4,5 tys euro.Do tego ulepszcze np. Embrioglue, embrioscope, imsi, picsi i co tam sobie jeszcze wymarzysz. Dolicz do tego dojazdy, hotele , leki i juz robi sie o wiele wiecej. Siedze w tym po uszy ,niestety porownywalne z pl albo o wiele wiecej.

Witaj Anuska:) Z nami nie ma opcji zebys nie dala rady. Są chwile kiedy mamy ochote rzucic tym wszystkim i powiedziec DOSC ale niestety bez uporu nie dostaniemy tego o czym marzymy. Trzymam za Was kciuki. A przy ivf tez korzystacie z nd? Zadnych szans dla zolnierzykow meza? Moze, zeby zwiekszyc szanse lub przynajmniej nadzieje, to warto pomyslec o hodowli zarodkow do 5tej doby po rozmrozeniu?
Jesli chodzi o twoje wyniki to mozesz napisac jakie.masz dokladnie.miano tych ana i tu moze @gosia321 cos podpowie, a jesli chodzi o pai1 to tu by byl maly problem z.krzepliwoscia. Robilas komplet badan na trombofilie czy tylko pod katem tej mutacji? Tak czy inaczej ona byla by wskazaniem.do heparyny w ciazy - mialas ją po tamtym transferze? Jesli nie to warto zapytac dr o nią. Co do amh tez dosc wysokie - diagnozowali cie pod katem PCO?
Kochana miano ANA podam jak wroce z pracy bo nie pamietam... Jesli chodzi o badania na trombofilie mam zrobione, robilam te badania z pakietu (wymaz z policzka) i wszystkie wlasnie oprocz PAI-1 wyszly ujemnie. Przy pierwszym transferze bralam zastrzyki clexane wiec to chyba na to co ? Jesli chodzi o PCO to chyba wykluczone, nic Pani dr nie mowila na ten temat.. Juz sama nie wiem co myslec... Maz mial robiona biopsje i wszystkie plemniki byly uszkodzone (nie w pelni wyksztalcone), P. Dr mowila ze mozna by bylo powalczyc ale nie daje zadnej gwarancji czy sie uda i ile to moze trwac, wiec dlatego zdecydowalismy na in vitro z dawca. Lata leca i boje sie ze zanim by sie cos poprawilo(a nie wiadomo czy by sie tak stalo) to ja juz bede starsza i bedzie wiekszy stres...

reklama
Do góry