reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cholera...jak się robi zastrzyki z prolutexu?
Mój go właśnie przywiózł a tam same ampulki. Dobrze że mam jakieś strzykawki w domu ale nie wiem czy się nadają :(
Trzeba mieć dwa rodzaje igieł najlepiej. Długie grube żeby to zaciągnąć z ampułki i jak najcieńsze krótkie do wstrzyknięcia. Naciągasz gruba, zmieniasz igle i wstrzykujesz

Ważne są mediany bo to są wartości uśrednione. Im bliżej 1 tym lepiej - i przy papie i przy HCG. Jak np. Mediana jest 0,5 to to znaczy ze stężenie jest o polowe mniejsze niż u większości kobiet gdzie wszystko jest ok. Jak mediana 2 to znaczy dwa razy takie stężenie jak średnia.
I to HCG z testu Pappa to to jest trochę inne białko niż to co my mierzymy
Nie mam pojecia co to sa te mediany :p ja hcg mam 115 a te bialko pappa zero osiemset z malym haczkiem, nie pamietam dokladnie.

Ja juz sie ciesze:tak: troche czytalam o tym tescie Pappa dlatego sie tym nie przejelam jak on do mnie mowil juz dzis chcial mnie umawiaco_O dziwne to troche..czulam naciaganie przez chwile.Beta 303 IU/L a Pappa 0.7335 IU/L tak mam tu napisane
No właśnie to są nieobrobione wyniki. Bez dokładnego wywiadu u ciebie one są nie do porównywania. Liczy się to jak ten wynik przeliczają na mediany. Jeśli jeszcze nie masz to pewnie dopiero dostaniesz

"Wierzę w IVF , wierzę w medycynę i wierzę w Boga. Temat rzeka" Tu się zgadzam. PŚ jeśli ktoś jest wierzący też warto znać. Ale jeśli chodzi o różne rodzaje modlitw to akurat w nie wierzę, ja swego czasu odmawiałam Tajemnicę Szczęścia - 15 modlitw przez rok czasu. Moja prośba została wysłuchana :) Więc tego, że powtarzanie modlitw to rytuał pogański akurat nie poprę. Ale każdy wierzy w co chce, lub nie wierzy w nic, więc ja nikomu nie zabraniam ani nie nakazuje się modlić. Sama mam często żal do Boga, ale i tak, jeśli moje dzieci tym razem ze mną zostaną, to będę Jemu za to dziękować :) Medycynie również, ale dlatego, że wg mnie Bóg wszystkich obdarza mądrością.
To nie jest tak, że ślepo w to wierzę, czasem dopadają mnie wątpliwości, ale nic na siłę. Jak ktoś nie wierzy to nie musi. Wystarczy być dobrym człowiekiem, a co czeka na nas po drugiej stronie i czy w ogóle cos tam jest, tego dowiemy się po śmierci :)
Własnie od jakiegoś czasu chodzi za mną Tajemnica Szczescia. ŚP moja Babcia ją odmawiała i do niej kiedyś namawiała. Musze poszukać tej książeczki.Dałaś radę żadnego dnia nie opuścić? Bo wtedy trzeba od początku :)

reklama
Do góry