hope322
Fanka BB :)
Trzymam kciukiJadę do szpitala na betę ublagalam Panią w lab
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam kciukiJadę do szpitala na betę ublagalam Panią w lab
Wiem co czujesz ja też tak miałam.. zmieniłam klinikę, szłam krótkim protokolem i też mi nie zostały żadne mrozaki tylko ten jeden co teraz rośnie w brzuszku I już 7tydzien ciąży no i jak będę walczyła o rodzeństwo to będę musiała zacząć procedurę od nowa ... A gdzie się leczycie ? Napisz coś o sobieJa w grudniu pierwsze podejście do IVF nie udało się beta 0,2 brak zarodków. Procedurę zaczynamy od nowa :/
A jakie masz cyferki w medianach bHCG i białku Pappa? Nie stężenie a te mediany właśnie? I jakie prawdopodobieństwo ci w sumie wyszło jak połączyli dane z pappy, wywiadu i usg?Dziewczynki jestem po badaniach jak to lekarz powiedział USG super wyszlo.Dzidzus szalałTylko test pappa średnio bo wynik bety wysoki.Ale wspomnialam o tym ze ja od poczatku mialam wysoka bete bo mialam dwa pecherzyki ale jeden dopiero pozniej znikl.Ale ryzyko jeszcze spadlo bo jestem mloda.Mowil o badaniach Nifty i jeszcze cos,ale nawet nie mysle o tym i prawdopodobnie nie bede robic.Co o tym myslicie??
@Iskra_82 jak jeden dzień zrobisz inaczej to nic się nie stanie
No ja właśnie też nie miałam nigdy problemów więc tak się zastanawiam czy w ogóle iść robić te badania czy poczekać do niedzielnej wizyty co Pani doktor powie ..Ja nie mam pojecia, u mnie w przychodni te badania w ciazy to norma. Ja nigdy nie mialam problemow z tarczyca i nie wiem co te f3 i f4 oznaczaja ale jak juz bedziesz robic to moze od razu zrob oba.
To bardzo drogie badanie i wedlug mnie nie uzasadnione. Maluszek jest zdrowy Ja mam bete 115 i pappa zero osiemset z malym haczkiem (nie pamietam dokladnie a nie chce mi sie logowac ). Czytalam, ze tez tc, w ktorym jest robione badanie ma znaczenie. Nie ma co sie tym sugerowac, tak z ciekawosci pytalam. Ja mialam robione nifty i jestem ciekawa czy jutro bedzie juz wynik i czy udalo sie wykonac badanie, bo mialam robione bardzo wczesnie, bo juz w 10tc.Ja juz sie ciesze troche czytalam o tym tescie Pappa dlatego sie tym nie przejelam jak on do mnie mowil juz dzis chcial mnie umawiac dziwne to troche..czulam naciaganie przez chwile.Beta 303 IU/L a Pappa 0.7335 IU/L tak mam tu napisane
Ważne są mediany bo to są wartości uśrednione. Im bliżej 1 tym lepiej - i przy papie i przy HCG. Jak np. Mediana jest 0,5 to to znaczy ze stężenie jest o polowe mniejsze niż u większości kobiet gdzie wszystko jest ok. Jak mediana 2 to znaczy dwa razy takie stężenie jak średnia.Ja bym nie robila nifty skoro usg wyszlo pieknie. Test pappa jest wedlug mnie malo wiarygodny, ja go robilam, bo takie mialam zalecenie od lekarza.
Mysle, ze mozesz sie zaczac cieszyc zdrowym dzidziusiem Gratulacje.
A jakia mialas bete? Ja mam wizyte jutro ale wyniki pappa juz mam to bym porownala, moze to glupie, bo wiem, ze na wynik sklada sie tez ten drugi wynik i usg ale ciekawa jestem. Stres juz mnie bierze :/
Jak bedziesz miala wynik juz na niedzielna wizyte to bym chyba zrobila na Twoim miejscu, tak dla wlasnego spokoju.No ja właśnie też nie miałam nigdy problemów więc tak się zastanawiam czy w ogóle iść robić te badania czy poczekać do niedzielnej wizyty co Pani doktor powie ..
Będzie dobrze u Ciebie ja jutro ide do lekarza prowadzacej zobacze co powie.To bardzo drogie badanie i wedlug mnie nie uzasadnione. Maluszek jest zdrowy Ja mam bete 115 i pappa zero osiemset z malym haczkiem (nie pamietam dokladnie a nie chce mi sie logowac ). Czytalam, ze tez tc, w ktorym jest robione badanie ma znaczenie. Nie ma co sie tym sugerowac, tak z ciekawosci pytalam. Ja mialam robione nifty i jestem ciekawa czy jutro bedzie juz wynik i czy udalo sie wykonac badanie, bo mialam robione bardzo wczesnie, bo juz w 10tc.