reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane to nie wiem ale na prawdę dwóch immunologow mowilo ze można:/ a z trzecim mowilan o acardzie bo tych dwoch pierwszych mowilo to albo to

reklama
Kochane to nie wiem ale na prawdę dwóch immunologow mowilo ze można:/ a z trzecim mowilan o acardzie bo tych dwoch pierwszych mowilo to albo to
Mozna mozna. Serio. Tylko w tych malych dawkach wiec przeciwgoraczkowo nie zadziala.
Acard pomaga przy mthfr, wysokiej homocysteinie, nadmiernej krzepliwosci, zmniejsza ryzyko stanow przedrzucawkowych itp. Tak jak pisalam wyzej. Na blogu mamaginekolog jest o tym artykul. I tak naprawde dopiero od niedawna odkryli to dobre dzialanie Acardu. Wczesniej panowalo przekonanie ze stanowczo nie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Super gratulacje, który dzień po transferze przypomnij? Mi wyszła dzisiaj beta 13, 7 dpt a progesteron 8

Gosiu wiadomo - większa beta daje większe nadzieje. Ale bywa różnie, zobacz choćby na Ropuszkę która miała jeszcze mniejsza betę. Ważniejsza jest weryfikacja przyrostu. Ty teraz niby betowalas drugi raz ale ten wynik z 3 dnia nie jest miarodajny po zastrzyku. Trzymam kciuki. Powtarzasz w środę?

Wcale się nie dziwię. Ale super, że w końcu dotarły i macie zdrowe bąbelki, ktore na Ciebie czekają. To kiedy planujecie transfer?
myślę że ok 10-15 styczeń. Biorę pojedynczo bo boję się straty dwóch naraz :/ A Ty jak? bo troszkę na bieżąco nie jestem ale z tego co się orientuję to stymulacja tak ?

Misis acard i aspirin mają tą samą substancję - kwas acetylosalicylowy, tylko ten drugi ma ponad 7 krotnie większą dawkę. Jak któraś bierze acard i heparynę to tak jakby wziąć heparynę i 8 acardów naraz... Raczej na pewno niebezpieczne... Może przy tym przeziębieniu acard też coś pomoże, taka dawka nie zaszkodzi, pod warunkiem, że się bierze 1 tabl :)

Dzisiejsza beta 581,3:) wyniki mialy byc na cito, krew oddana o 9 a wyniki przed 20. TSH zrobilam na czco i przed tabletka i wyszlo 2.08 czyli mysle ze mam dobra dawkę leku. Jeju jak sie ciesze. Dziewczyny nie poddawajcie sie!!! To jest warte kazdych pieniedzy! A szczerze to czasen zaczynalam watpic czy sie nam kiedykolwiek uda
Piekny wynik, gratulacje :)

myślę że ok 10-15 styczeń. Biorę pojedynczo bo boję się straty dwóch naraz :/ A Ty jak? bo troszkę na bieżąco nie jestem ale z tego co się orientuję to stymulacja tak ?
Nie kochana, ja mam jeszcze 3 mrozaczki, teraz po łyżeczkowaniu kończę przymusową przerwę i jeszcze nie wiem czy będę podchodzić w styczniu czy zdecyduję się na szczepienia limfocytami (zlecone przez immunologa), bo mi popaprane badania wyszły... Póki co w piątek idę jeszcze do innej immunolog, jakiejś pani profesor, do której odesłał mnie mój gin. Jeśli styczeń, to będziemy chyba razem na betę czekać :p

reklama
Misis acard i aspirin mają tą samą substancję - kwas acetylosalicylowy, tylko ten drugi ma ponad 7 krotnie większą dawkę. Jak któraś bierze acard i heparynę to tak jakby wziąć heparynę i 8 acardów naraz... Raczej na pewno niebezpieczne... Może przy tym przeziębieniu acard też coś pomoże, taka dawka nie zaszkodzi, pod warunkiem, że się bierze 1 tabl :)
W przeziębieniu acard nie pomoże, substancja ta sama ale w małej dawce ma inne działanie. A aspiryny nie wolno bo to tak jak mówisz jak by połknąć kilka acardem na raz. Można paracetamol. I uwaga na domowe sposoby - konkretnie na herbatki. Trzeba składy czytać bo do owocowych często dodają hibiskus a on może powodować skurcze macicy i poronienia.

Do góry