reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie transfer jest udany... a przynajmniej byl :( w poniedziałek ładna beta wxsrode piękny przyrost a piątek za mały... lipa:( czekać do poniedziałku :(
wyć mi się chce ciągle...u nas to już ostatnia próba nie mamy mrozaczkow
Hej, chciałam na pocieszenie powiedzieć, jak było u mnie. Miałam transfer blastocysty. W 8 dpt beta 102, w 10 dpt beta 224, czyli przyrost o 120%, a potem po czterech dniach przerwy w 14 dpt tylko 747. Czyli zakładając, że przez pierwsze dwa dni przyrost był ok. 100%, to przez następne dwa dni nie było nawet 66%. Bardzo się stresowalam, ale kolejna weryfikacja była już super, w 16 dpt prawie 1500. Dzisiaj synek ma już ponad 5 miesięcy :-) jak widać beta może na chwilę zwolnić i nie musi to o niczym świadczyć.

Ponieważ udzielałam się tu aktywnie na przełomie 2016/2017 i jest tu masa nowych dziewczyn, to kilka być może przydatnych informacji :-) sikacza robiłam w 7 dpt wieczorem i była ładna druga krecha. Kocham sikacze, bo czeka się na wynik 2-3 minuty, a nie cały dzień. Potem jest łatwiej czekać na betę. Serduszko było w 23 dpt. Zupełnie nieoczekiwanie, bo zaczęłam plamić, z zawałem serca pojechałam do lekarza, a tu serduszko. Poza tym namawiam dziewczyny, które mają już swoje lata (ja mam 40, to mogę się mądrzyć :-) i zaliczyły kilka porażek do rozpoczęcia procedury adopcyjnej i równoległej walki w ramach invitro. Adopcja to kilka lat czekania. Lepiej zacząć już i w razie ciąży przerwać, niż za kilka lat nadal być w punkcie wyjścia. My tak zrobiliśmy. Byliśmy już po kursie na rodziców adopcyjnych kiedy podchodzilismy do pierwszego invitro.

Anette jestem u Lewandowskiego. W parensie całkowita klapa nawet transferu nie było ale trzymali do piatej doby, w Novum miałam 7 komórek 5 zarodków podano 1 i niestety klapa. Jako takiej przyczyny nie ma ale wiek zaawansowany 38 lat, aha na hsg jeden jajowód kontrast przeszedł pod zwiększonym ciśnieniem no i chyba tyle amh 1.5 Dziękuje dziewczynki za miłe przyjęcie

Dami już pisałam wam to musiałby być prawdziwy kontakt że sławna osobą a nie przez strony ż fb i insta
Także kochane jeśli któraś z Was ma dojścia do kogoś sławnego to niech pisze szybko do niego o akcji zbiórki dla damiego ;)
Ja mam przez kogoś do Edyty G. ale mi odmówił !! Już nie jest moim znajomym!

reklama
Do góry