reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja
@walczaca o szczescie - probuję Ci wysłac priv ale coś nie mogę.Pwoedz mi czy Ty miałaś w novum antybiotyk po punkcji? Bo ja nie i dziś drugi dzień po transferze mam brzuch jak balon:(
Zaaczynam sie martwic, co prawda wczoraj w dniu transferu uslyszałam ze mam powiekszona watrobę po lekach ale robię dietę i co prawda juz nie boli ale brzuch mam mega :(
Miała tak któras? Czekam na konsultacje telefoniczną z jakims lekarzem..
Ja mialam antybiotyk po obydwu punkcjach. Amotaks bralam, a to nie hiperka przypadkiem jak taki duzy brzuch...? Ogolenie dobrze się czujesz?? Nie masz problemów z oddychaniem lub nie zbiera Cie na wymioty?? O ktorej masz konsultacje?? Pij koniecznie duzo wody i herbaty

Więc.. ciekawość zwyciężyła
emoji23.png

Wczoraj rano ( nie z porannego moczu) zrobiłam test by sprawdzić czy Ovitrelle jeszcze się pokaże. Wynik negatywny.
Dzisiaj znowu przed chwilą zrobiłam test i mamy blada kreskę.
Tydzień po transferze 2dniowego malucha.
Teraz wszystkie trzymają za nas kciuki by ta już ostatnia ciąża z IVF została z nami. Biorę tyle leków, że jeśli nie utrzyma mi ciąży to przynajmniej rozwali mi nerki i wątrobę
emoji23.png

U nas nie problem z zajęciem więc wiedziałam że w ciąży będę. Kontroluje codziennie sikance by zobaczyć kiedy ewentualnie poronie. W Szwecji nie mam jak zrobić bety.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Szybciutko Ci ten test wyszedł. Gratulacje. Trzeba wierzyć, że nic złego się nie stanie.

Byłam u lekarza i zrobiłam jeszcze raz badanie na cito, okazało się , że pomyłka w laboratorium i nie mam toksoplazmozy nowy wynik to 0,02 :D ale mi ulżyło, czekam tylko na amh jeszcze i mam pełny pakiet badań. Zaczynamy na początku grudnia. Czekamy tylko na to amh bo od tego będzie zależało czy długi czy krótki protokół, jak długi to jeszcze w tym miesiącu leki na wyciszenie i później leki stymulacyjne w każdym bądź razie transfer zaraz przed świętami :)ależ jestem podekscytowana :)

Super, jednak czasami warto powtórzyć badanie. Dobrze, że wszystko się tak skończyło i nie bralas jakiś niepotrzebnych leków.

A ja mam 4 koty i za miesiac rodze. Nie popadajmy w paranoje. ;)

Nie pisalam wam dziewczyny ostatnio nic. A bylam u lekarza, a.wlasciwie lekarzy. Obaj stwierdzili ze dzidzia glowka w gore lezy i jeden stwierdzil ze raczej sie nie przekreci, a drugi ze sie nie przekreci i dostalam skierowaniena cc na 9 grudnia. I mimo, ze nie bylam zaskoczona to jest to juz namacalne i ciut sie stresuje.

Pozatym jakos leci. Mam sie nie nadwyrezac. Remont postepuje i zaskakuje np jak przyjechalam do domu to kibelka w.domunie bylo :d dobrze ze nie musze w nocy do kibelka latac bo bylby koszmar.
Ale przez takie przygody musialam wrocic do mamy jak najszybciej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to szybko minęło. Już za miesiąc poznacie Żywię. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i bezboleśnie -). A remont to niestety ciągłe niewiadome, ale może jeszcze przez ten miesiąc uda się Wam coś podszykowac.

reklama
Hope jak się ciesze gratuluję kochana :) monik trzymam mocno kciuki. No a ja natomiat zadzwoniłam do kliniki powiedzieć o tych moich plamieniach i ze beta negatywna. Powiedzieli mi ze beta stanowczo za wcześnie zrobiona a plamieniami mam się nie przejmować ze one się zdarzają leki mam brać tak jak brałam i w poniedziałek zrobić betę i po 2 dniach powtórzyć .... I teraz nie wiem czy tylko chcieli mnie uspokoić czy faktycznie jeszcze nie wszystko stracone...
Jeszcze nie wszystko stracone, mogla byc pozna implantacja. Trzymam mocno kciuki ✊

Do góry