reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja
@walczaca o szczescie - probuję Ci wysłac priv ale coś nie mogę.Pwoedz mi czy Ty miałaś w novum antybiotyk po punkcji? Bo ja nie i dziś drugi dzień po transferze mam brzuch jak balon:(
Zaaczynam sie martwic, co prawda wczoraj w dniu transferu uslyszałam ze mam powiekszona watrobę po lekach ale robię dietę i co prawda juz nie boli ale brzuch mam mega :(
Miała tak któras? Czekam na konsultacje telefoniczną z jakims lekarzem..
Ja mialam antybiotyk po obydwu punkcjach. Amotaks bralam, a to nie hiperka przypadkiem jak taki duzy brzuch...? Ogolenie dobrze się czujesz?? Nie masz problemów z oddychaniem lub nie zbiera Cie na wymioty?? O ktorej masz konsultacje?? Pij koniecznie duzo wody i herbaty

Więc.. ciekawość zwyciężyła
emoji23.png

Wczoraj rano ( nie z porannego moczu) zrobiłam test by sprawdzić czy Ovitrelle jeszcze się pokaże. Wynik negatywny.
Dzisiaj znowu przed chwilą zrobiłam test i mamy blada kreskę.
Tydzień po transferze 2dniowego malucha.
Teraz wszystkie trzymają za nas kciuki by ta już ostatnia ciąża z IVF została z nami. Biorę tyle leków, że jeśli nie utrzyma mi ciąży to przynajmniej rozwali mi nerki i wątrobę
emoji23.png

U nas nie problem z zajęciem więc wiedziałam że w ciąży będę. Kontroluje codziennie sikance by zobaczyć kiedy ewentualnie poronie. W Szwecji nie mam jak zrobić bety.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Szybciutko Ci ten test wyszedł. Gratulacje. Trzeba wierzyć, że nic złego się nie stanie.

Byłam u lekarza i zrobiłam jeszcze raz badanie na cito, okazało się , że pomyłka w laboratorium i nie mam toksoplazmozy nowy wynik to 0,02 :D ale mi ulżyło, czekam tylko na amh jeszcze i mam pełny pakiet badań. Zaczynamy na początku grudnia. Czekamy tylko na to amh bo od tego będzie zależało czy długi czy krótki protokół, jak długi to jeszcze w tym miesiącu leki na wyciszenie i później leki stymulacyjne w każdym bądź razie transfer zaraz przed świętami :)ależ jestem podekscytowana :)

Super, jednak czasami warto powtórzyć badanie. Dobrze, że wszystko się tak skończyło i nie bralas jakiś niepotrzebnych leków.

A ja mam 4 koty i za miesiac rodze. Nie popadajmy w paranoje. ;)

Nie pisalam wam dziewczyny ostatnio nic. A bylam u lekarza, a.wlasciwie lekarzy. Obaj stwierdzili ze dzidzia glowka w gore lezy i jeden stwierdzil ze raczej sie nie przekreci, a drugi ze sie nie przekreci i dostalam skierowaniena cc na 9 grudnia. I mimo, ze nie bylam zaskoczona to jest to juz namacalne i ciut sie stresuje.

Pozatym jakos leci. Mam sie nie nadwyrezac. Remont postepuje i zaskakuje np jak przyjechalam do domu to kibelka w.domunie bylo :d dobrze ze nie musze w nocy do kibelka latac bo bylby koszmar.
Ale przez takie przygody musialam wrocic do mamy jak najszybciej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to szybko minęło. Już za miesiąc poznacie Żywię. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i bezboleśnie -). A remont to niestety ciągłe niewiadome, ale może jeszcze przez ten miesiąc uda się Wam coś podszykowac.

reklama
Hope jak się ciesze gratuluję kochana :) monik trzymam mocno kciuki. No a ja natomiat zadzwoniłam do kliniki powiedzieć o tych moich plamieniach i ze beta negatywna. Powiedzieli mi ze beta stanowczo za wcześnie zrobiona a plamieniami mam się nie przejmować ze one się zdarzają leki mam brać tak jak brałam i w poniedziałek zrobić betę i po 2 dniach powtórzyć .... I teraz nie wiem czy tylko chcieli mnie uspokoić czy faktycznie jeszcze nie wszystko stracone...
Jeszcze nie wszystko stracone, mogla byc pozna implantacja. Trzymam mocno kciuki ✊

Do góry