reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Wszystkim! attachFull828881:)
Na forum jestem nowa, ale poczytuję Was od kilku dni. Wczoraj miałam transfer 2-dniowego malucha. Mam do Was kilka pytań i liczę na Waszą pomoc - co w tych pierwszych dniach należy robić - co jeść by wszystko było dobrze/czego unikać? na co zwracać uwagę? Bardzo b chciała żeby się przyjął i żeby wszystko było w porządku. na 21.11 mam termin bety a już 14.11 progesteron. Powiedzcie mi dziewczyny - po co ten wynik? coś ma mi sugerować jak go zrobię?

Pozdrawiam attachFull828882
Jesc ananasa 2dni przed transferem 2dni po, unikac goracych kapieli, zarodki nie lubia zapachow zele do mycia czy higieny intymnej bezzapachowe. Badanie musisz zrobic by ewentualnie zwiekszyc dawke gdyby byl za niski. A wiecej moze dziewczyny. Ja tylko to stosowalam i sie udalo.

reklama
A możecie jeszcze mi powiedzieć w kwestii tego ananasa na zagnieżdżenie...Jak po naturalnych/czy inseminacji to kiedy i ile jeść?;)akurat kupiłam i nawet lubię. Mogę zjeść i całego ale...

Dziewczyny, pomożecie? Wydębiłam po iui od gina progesteron (choć on wyznaje inną "szkołę" w kwestii suplementacji progesteronu...ale dał żebym się odczepiła :)pyta mnie jaki progesteron chcę...No to pytam co najlepsze... Zapisał luteinę dopochwową 2x1. I teraz mam dwa pytania - można ją palcem upchać, bo ten aplikator jakiś dziwny i czytałam że może podrażniać...Trzeba trochę poleżeć po aplikacji? wieczorem to nie problem, ale rano?i kiedy luteina jest refundowana? Bo dał mi na 100 % i nie wiem czy dziad jakiś z niego, czy nie ma wskazań do refundacji;) Pani w aptece trochę zdziwiona...

Ja placilam 100% chyba. Aplikator mnie nie podraznial. Od razu wstaje po podaniu a mam 3x2 :)

Hope jak się ciesze gratuluję kochana :) monik trzymam mocno kciuki. No a ja natomiat zadzwoniłam do kliniki powiedzieć o tych moich plamieniach i ze beta negatywna. Powiedzieli mi ze beta stanowczo za wcześnie zrobiona a plamieniami mam się nie przejmować ze one się zdarzają leki mam brać tak jak brałam i w poniedziałek zrobić betę i po 2 dniach powtórzyć .... I teraz nie wiem czy tylko chcieli mnie uspokoić czy faktycznie jeszcze nie wszystko stracone...

Hope jak się ciesze gratuluję kochana :) monik trzymam mocno kciuki. No a ja natomiat zadzwoniłam do kliniki powiedzieć o tych moich plamieniach i ze beta negatywna. Powiedzieli mi ze beta stanowczo za wcześnie zrobiona a plamieniami mam się nie przejmować ze one się zdarzają leki mam brać tak jak brałam i w poniedziałek zrobić betę i po 2 dniach powtórzyć .... I teraz nie wiem czy tylko chcieli mnie uspokoić czy faktycznie jeszcze nie wszystko stracone...
Jak widzisz niepotrzebnie sie stresujesz zrob tak jak Ci powiedzieli,a napewno wszystko sie wyjasni i bedzie dobrze:)
Plamieniami to i ja sie bardzo przejmuje coraz gorsze sa.Niedlugo wynik bety nawet jak wzrosnie prawidlowo bede sie jednak martwic:(

Trzymam kciuki,nie wszystko jeszcze stracone,te plamienia to może implantacja.ja implantacje miałam dopiero w 12 dniu po transferze.Testy robiłam ale nie były jednoznaczne,beta 14dpt i pozytywna :-)

Hej dziewczyny jestem tu nowa we wtorek miałam transfer blastki. Czekam na upragnioną dodatnią betę to mój drugi transfer. Miałam rownież dwie iui zakończone rownież niepowodzeniem. U mnie problem zagnieżdżenia.

Trzymam mocną kciuki, żeby tym razem się udało. Fajnie, że się ujawnilas , jesteśmy naprawdę zgrana grupa, która wspiera, pociesza i czasami też trochę nakrzyczy :).

reklama
Do góry