reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja wracam do żywych po punkcji...po zabiegu miałam bardzo silny ból jajników i ból żołądka i dopiero teraz dochodzę do siebie. Lekarz pobrał 14 jajeczek (to dużo czy tak sobie?), nasienie też ponoć nie najgorsze. Lekarz powiedział że wszystko bardzo dobrze wyglądało. Jutro mamy dzwonić do labo i prawdopodobnie w poniedziałek transfer =)
Ktoś jeszcze transferuje w następnym tygodniu????

Milo, że pytasz :) Miałam wizytę w środę i dziś znowu. Chyba podejde w tym cyklu jednak. Okazało się, że ana3 mam ujemne :). To słabo dodatnie ANA2 mogło być spowodowane tym że krew pobierana była niedługo po cb (tak powiedział Pa...k jak byłam na wizycie i dlatego się tym nie przejął). Mam już wyniki części badań, które w Łodzi robiłam i też dobre. Wątpliwości mam tylko dot.NK bo w normie ale chyba pisalyscie kiedyś, że mimo normy to i tak lepiej jak są w dolnej granicy jeśli dobrze pamiętam. Wiesz coś na ten temat? :)
Hmm... u mnie ana wyszły ujemne zaraz po cb, nawet w tym dniu beta nie była jeszcze zerowa - było coś ponad 2. A co do NK ponoć faktycznie lepiej jak są w dolnej granicy normy - może warto wziąć ten intralipid przynajmniej w dniu transferu? :)

A na którą masz wizyte? I ktory jestes dc??
Ja jakoś nie wierzę abym w tym cyklu mogła działać i juz ustalilam z m ze grudzień odpoczywamy. Także po cichu obstawiam styczeń :p nawet chwilowo przerwę od leków sobie zrobilam bo juz mam odruchyw wymiotne nawet przy najmniejszych tabletkach.
o mamo to w styczniu chyba będą niezłe opóźnienia na wizytach jak wszystkie się pozbieramy i będziemy znowu podchodzić :D

Dziewczyny prosze was powiedzcie mi dzis rano zrobilam badania progesteron to wogole chyba jakas przesada 130.45
A beta nie za malo wzrosla?? 224,3 a wczesniejsza przedwczoraj 114:(
Beta pieknie rosnie :) gratulacje kochana :) a progesteron podawany jest w roznych wartosciach.
Znalezione w necie:
W wynikach badań laboratoria stosują różne jednostki np. ng/ml lub nmol/l. Wartość podaną w nmol/l mnoży się przez 0,314 i otrzymuje się stężenie w jednostkach ng/ml. Przelicznik: 1 ng/mL = 0,314465 nmol/L

reklama
Do góry