reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana przepraszam że tak Cie wypytuje... ale moge jeszcze zapytac w ktorym dc mialas transfer,kto Ci rozpisywal leki i jakie bralas....?? Przepraszam ale jestem przed wizyta i moze bym cos zmienila w swoim planie dzialania :p
Oczywiscie pytaj ja najchetniej kazdej bym pomogla z Was ale tak sie nie da jedynie kciuki trzymam.16dc owulacja w 20dc transfer.Leki to Luteina 100dopochwowo 3x1 Luteina podjezykowa 3x2 Folik i to wszystko.Po transferze Luteina dopochwowa zamieniona na Lutinus ale tylko wieczorem tak dr.L stwierdzil.Bo tamta ponoc slabo mi sie rozpuszczala.

reklama
Za tydzień mam pierwszą wizytę pęcherzykową u swojego lekarza ginekologa, który mnie tylko skierował na in vitro, zapewne będzie chciał kontynuować Luteinę, w zeszłym roku (do ivf) przy refundacji płaciłam nie całe 5zł, a teraz ponad 50zł, dlatego zastanawiam się "R" to tylko dobra wola lekarza i czy jakaś zależność.
I jedno i drugie. Niektorzy lekarze w klinikach wystawiaja ja na recepte z R ale to ich dobra wola bo ogolnie od potwierdzenia ciazy jest refundowana

I jedno i drugie. Niektorzy lekarze w klinikach wystawiaja ja na recepte z R ale to ich dobra wola bo ogolnie od potwierdzenia ciazy jest refundowana
Tu serrio nie chodzi o dobra wole... tylko rejestracje leku dlatego fraxyparyne mamy na 100% bo mimo ze jest nam pomocna i potrzebna to my ja uzywamy poza wskazaniami zarejestrowanymi przez producenta tzw zastosowanie off-label dlatego lekarz sie nie podlozy przed NFZ i nie napisze nam znizki ale jesli chodzi o luteine to wszystkie wskazania te off-label tez sa refundowane dlatego trzeba sie o to grzecznie zapytac, jedyne co to jak lekarz nie ma umowy z NFZ i drukow recept refundowanych to jest problem

Cześć dziewczyny:-)
Chciałabym dołączyć do Was i nie ukrywam że czytając Wasze wpisy, pocieszam się czytając szczęśliwie zakończenia naszych starań.
Dziś jest mój 9dpt dwóch blastocyst, jak zwykle nie wytrzymałam i wczoraj zrobiłam betę :-( niestety wynik 1,20 :-( oczywiście zalamka totalna, niby powinnam test zrobić 11-12 dnia po transferze, ale to już raczej przesądzone że nic z tego :-(
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do grona? :-)
Witaj u nas :D Rozgość się. Beta 1,2 czy <1,2?? bo tu jest ciut różnicy...

reklama
Do góry