reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewuszki orientujecie się może jak to jest z refundacją leków? Chodzi mi konkretnie o Luteinę dopochwową, od czego zależy czy lekarz wystawi receptę jako 100% płatną lub "R"?
Luteina jest refundowana we wszystkich zarejestrowanych wskazaniach wiec powinnas miec na R,

Załączniki

• 25_Luteina_tabl_dopochw_50.pdf
    60,8 KB · Wyświetleń: 104
reklama
Jesli lekarz nie jest chetny do wystawiania recepty R przy podejsciu to juz nic nie zrobisz ale ciaza ciaza jest wskazaniem do refundacji luteiny
Za tydzień mam pierwszą wizytę pęcherzykową u swojego lekarza ginekologa, który mnie tylko skierował na in vitro, zapewne będzie chciał kontynuować Luteinę, w zeszłym roku (do ivf) przy refundacji płaciłam nie całe 5zł, a teraz ponad 50zł, dlatego zastanawiam się "R" to tylko dobra wola lekarza i czy jakaś zależność.

Za tydzień mam pierwszą wizytę pęcherzykową u swojego lekarza ginekologa, który mnie tylko skierował na in vitro, zapewne będzie chciał kontynuować Luteinę, w zeszłym roku (do ivf) przy refundacji płaciłam nie całe 5zł, a teraz ponad 50zł, dlatego zastanawiam się "R" to tylko dobra wola lekarza i czy jakaś zależność.
Chyba dobra wola lekarza. Moj gin powiedzial ze jak w klinice mi wypisza bez R to mam przyjsc do niego i dostale R. Ale od razu w klinice wypisali mi z R bez zadnych próśb itp

dziewczyny w którym dpt był u Was widoczny zarodek w pęcherzyku i jaką miałyście w tych okolicach czasowych betę?????

reklama
Tu nie chodzi o dobra wole ale o wskazania do refundacji, a tak sie sklada ze luteina we wszystkich zarejestrowanych wskazaniach jest refundowana (wyslalam ci w ostatniej odpowiedzi ulotke i tam sa wskazania min. In vitro)wiec grzecznie go zapytaj czemu pisze 100%

Do góry