reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Na pewno inaczej się rozmawia tutaj niż z mężem [emoji2] a każda porażka sprawia że stajemy się silniejsze na mnie jeszcze chwila do kolejnej próby ale dobrze ze tu trafiłam

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli wszystkie się cieszymy... u mnie na wsi in vitro... o matko chyba by mnie zlinczowali ;) powiedzcie mi jak to jest ze spowiedzia ? Trzeba mówić księdzu, jeśli ja nie uważam że to grzech ??

reklama
Kochane zakupiłam fertiFormułę - wspominałyście tu o niej. Ona jest na implantację. Powiedźcie kiedy ją zacząć przyjmowac? Za jakieś 1,5 tyg. okres i prawdopodobnie start krótkim protokołem. Już zacząc?? czy przed samym transferem?

Czyli wszystkie się cieszymy... u mnie na wsi in vitro... o matko chyba by mnie zlinczowali ;) powiedzcie mi jak to jest ze spowiedzia ? Trzeba mówić księdzu, jeśli ja nie uważam że to grzech ??
ja pytałam ksiedza czy to grzech .. powiedział mi ze nie wazne jak dziecko sie poczeło ... ze takie sa czasy i ze nie trzeba sie spowiadac z marzen.. i ze kobiety nie spowiadaja sie z adopcji.. takze to nie grzech ..

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

hmm chyba nie ma tak że Ty uważasz ze grzechem nie jest.. Kościół uznal za grzech, więc grzechem jest. Ja planuję powiedzieć prawdę że żłuję że podchodziłam w takim sensie ze WOLAŁABYM naturalnie zajsc w ciążę, ale to nie możliwe wieć korzystłam z tej metody, ale jak bedzie dzidzia to tego ze ją mam nie żałuję, proste. Ciekawe czy rozgrzeszenie dostanę..

ja pytałam ksiedza czy to grzech .. powiedział mi ze nie wazne jak dziecko sie poczeło ... ze takie sa czasy i ze nie trzeba sie spowiadac z marzen.. i ze kobiety nie spowiadaja sie z adopcji.. takze to nie grzech ..

poważnie? kurdę widzisz to księża nie mają nawet jednego stanowiska w tej sprawie...

Oj dziewczyny ciężkie to wszystko... moje drugie maleństwo miałoby prawie 2 latka ale poronilam:( tak naprawdę nigdy się z tym nie pogodze... mam koleżanki i teraz teraz raczej się od nich odilozowuje ....nic nie wiedzą a co gorsza mają małe dzieci... jedną wie że jeździmy i się staramy ale bez szczegółów a najgorsze jest to ze się zdziwiła i mi mówi że ona na moim miejscu dawno by dopuściła itp. Ostatnio sobie uzmyslowiłam ze nawet jeśli się nie uda będę mogła powiedzieć do męża ze nie mamy jednego dziecka... tylko ze jedno możemy wychować a reszta jest w niebie... przecież my te kropeczki kochamy jak jeszcze są w laboratorium...
Są takie sytuacje w życiu z którymi nigdy się nie pogodzimy ale życie toczy się dalej a my musimy być silne Moje słonko też by miało już 2 latka i nadal się boję po raz kolejny spróbować boję się kolejnej straty boję wielu rzeczy ale chce spróbować bo gdzieś tam czeka na nas to maleństwo... Nie ma co izolować się od znajomych moja przyjaciółka też ma 3 letnią córkę i do tej pory pamiętam jak mi powiedziała że jest w ciąży myślałam że tego nie wytrzymam i nie chciałam się z nią widzieć na początku a teraz maleńka jest oczkiem w głowie cioci a czasami jest taka nieznośna że aż w żartach mówię że mam dość dzieci na jakiś czas [emoji4] nie izoluj się nie warto tylko jest gorzej gdy jesteśmy same

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Jakoś mądry ksiądz się trafił :)

poważnie? kurdę widzisz to księża nie mają nawet jednego stanowiska w tej sprawie...
tak ja do koscioła takiego normalnego nie chodze najlepsi sa franciszkanie kochane .. spowiedz trwa tam 30minut franciszkanin wszystko wytłumaczy pocieszy itd. tez byłam w szoku .. ale powiedział mi ze mam sie nie martwic jesli dziecko bede kochac i wychowywac w wierze katolickiej to gdzie grzech..

reklama
Do góry