reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

ojj to postaraj sie zawsze robic w jednym labo bo na różnych aparatach mogą być troszkę inne wyniki (a przy takich jeszcze małych wartościach możesz sie czasem niepotrzebnie martwi :))
Tak, wiem, ale dzisiaj byłam z mężem u lekarza i tam zrobiłam.
Jutro jadę na kontrolę do mojej kliniki, więc i tak pewnie będą jakieś badania robić.:-D

reklama
Stworzenie i prowadzenie zbiórki jest darmowe. Od każdej otrzymanej przez Ciebie wpłaty potrącamy 5% na promocję serwisu (a więc i samych zbiórek) oraz 2,5% na pokrycie opłat operatorów płatności. Utrzymanie i dalszy rozwój serwisu nie kosztuje Cię nic i jest możliwy dzięki dobrowolnemu wsparciu użytkowników i przyjaciół Pomagam.pl. Nigdy nie obciążamy żadnymi opłatami Twoich darczyńców.
tak pisze w regulaminie

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
to by się zgadzało ;) moje 3 znajome są chętne pomóc, mam nadzieję, że dotrzymaja słowa i wpłacą chociaz niewielką kwotę ;)

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze moznaspokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Dziękuje :)

Jezu dziewczyny jak wy produkujecie. Niestety nie dam was rady przeczytać i być na bieżąco. @dżoasia przykro mi że dalej jesteś w zawieszeniu ;( myślałam że już dziś będziesz wszystko wiedzieć a tu zaś dupa :(

to znasz moj temat od podszewki. Nigdy bym nie pomyslal ze ktos w moim wieku moze tak zachorowac ale co poradzic. Puki co sie nie poddaje chociaz bardzo duzo osob za ktore bylem pewny nas zawiodlo i olalo. Jednak mamy tu jak widze takie male grono prawdziwych dobrych duszkow i to dalo nam wiare w czlowieka. Ja nie mam charakteru proszenia o pomoc bo od 15 roku zycia bylem zmuszony na siebie pracowac dlatego moja kochana pociagnela ten temat. Ja rozumiem ze sa to male kwoty ale kazda zlotowka dana z serca to skarb i wiem ze ktos musi na nia ciezko zarobic[emoji11] [emoji4]
puki walcze jest nadzieja i to tez przeslanie dla tych dziewczyn ktore maja chwile zwatpienia- poddac mozna sie zawsze ale sztuka jest zwyciezyc problemy[emoji6] [emoji8]
Dami

Tak to jest niewyobrazalne skad to kurest... sie bierze ostatnie 5 lat przepracowalam na hematologi z pacjentami z bialaczka chloniakiem szpiczakiem czyli 2 pierwsze najgorsze nowotwory ktore sa wielka niewiadoma przy pierwszym to juz wogole albo znajdzie sie dawca albo nie albo przeszczep sie przyjmie albo nie i do tego pacjent na miesiac lub 2 zamkniety w izolatce i po chemi wychodzi na 2 tygodnie do domu i wraca znowu do izolatki gdzie nikt z rodziny nie moze go nawet odwiedzic. Dla takiego pacjenta kiedy po 2 miesiacach mogl wyjsc choc na chwile na korytarz rozmowa z kimkolwiek jest wybawieniem.
I tu szok jak zglasza sie 18 latka ktora w jeden dzien dowiaduje sie ze ma bialaczke i ze prawdopodobnie na 100% nigdy po chemi nie bedzie mama to dopiero jest cios. Dlatego widzac te wszystkie pacjentki zmienilo sie moje podejscie do oddania komorek czy zarodkow zawsze chcialam oddac nadprogramowe jesli sie uda miec 2 dzieci. Ale co zrobic jak tych nadprogramowych brak i ciazy tez brak :(
I popieram twoja wypowiedz w 100% nasza walka o upragniona ciaze to pikus w porownaniu z twoja walka. Ale tak jak my tu w kupie dalej walczymy tak ty musisz walczyc i wszystkue trzymamy za ciebie kciuki

reklama
Stworzenie i prowadzenie zbiórki jest darmowe. Od każdej otrzymanej przez Ciebie wpłaty potrącamy 5% na promocję serwisu (a więc i samych zbiórek) oraz 2,5% na pokrycie opłat operatorów płatności. Utrzymanie i dalszy rozwój serwisu nie kosztuje Cię nic i jest możliwy dzięki dobrowolnemu wsparciu użytkowników i przyjaciół Pomagam.pl. Nigdy nie obciążamy żadnymi opłatami Twoich darczyńców.
tak pisze w regulaminie

Kochana i ja też skromnie bo skromnie ale was wsparłam. więcej będzie po wypłacie. Ale jeśli masz konto na fb to zrób też profil-zobaczysz że ludzie zaczną was wspierać

Do góry