reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny właśnie rozmawiałam z lekarzem, jeżeli przez 2 tygodnie nie obniżę homocysteiny to odwołujemy transfer w październiku. Załamałam sie jeszcze TSH jak ostatnio było 3,75 to teraz jest 0,23. Ja mam wyziera tarczyce wiec to jestem w stanie 3 tygodni poprawić biorąc 100mg euthyroxu zamiast 125.

Co mogę zrobić żeby ja obniżyć? Mowie o homocysteinie.

Lekarz mi powiedział ze mam nie jeść mięsa.

I mam kupić to
1507016380-aaaaaa.jpeg
Tu jest sztuczna wit b12
Zamow solgar kwas foliowy 800 metylowany, wit b12 aliness 1000 i wit b6 solgar 25mg P-5-P
Do tego sok z buraka w dobrym sklepie warzywniczym w duzej butelce jak dobrze pamoetam pije sie go 1 lub 2 lyzki przed kazdym posilkiem. Albo mozesz kupowac codziennie sok z buraka gotowy i wypijac butelke. Albo wyciskac sama w sokowirowce. Duzo duzo burakow w kazdej postaci. Kup biotyne ona tez dobrze wplywa na obnizenie homocysteiny
Kochana i z jednej strony nie zalamuj sie masz swietnego lekarza skoro zareagowal na ten wynik wiekszosc machnelaby reka i niepotrzebnie narazalaby cie na stres bo zarodek albo mialby problem z zagniezdzeniem albo moglabys go poronic. Takze brawa dla lekarza. Lepuej poczekac niz pluc sobie w brode

Moim zdaniem warto zrobić ja jestem po pierwszej nieudanej próbie, koszt jest niewielki takiego badania a masz pewność ze wszystko Ok.

Podobno warto jeść jeszcze: wątróbka, tuńczyk i przynajmniej 1 jajko dziennie ale tylko żółtko

No i Magnez i Cynk dodatkowo trzeba brać.

No i moje znienawidzone ćwiczenia fizyczne.
Magnez tylko bez wit b6

reklama
Do góry