reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak, krótki i intensywny protokół. 225 genolu codziennie. Kontrole co 2, 3 dni i ewentualne zwiększanie dawki. Tak by mieć co wybierać na punkcji no i walka o ich jakość...
Ja mam AMH 1,38 szlam protokołem krótkim miałam 75 menopuru i 175 gonalu. Wyprodukowała 11 pęcherzyków z czego 7 dobrych komórek było. 3 dniowy zarodek jest ze mną a blastka czeka na mnie zamrożona :) ja na kontrole jeździłam nawet codziennie jak było trzeba

Ufffff... Już po wizycie. Jestem po niej pełna energii i nadziei choć i załamana i oczywiście trzy razy już płakałam i z pięć się śmiałam.
Od razu na wejściu powiedziałam mu że wolałabym być pod ostrzałem na wojnie niż u niego bo tak się denerwuję. Powiedziałam też że organizm obijał się dwa miesiące więc czas na stymulację i produkcję jajek. Powiedziałam że monopur na mnie nie działa. Doktor powiedział że nie zamierza w ogóle mi go dać tylko genol. Oczywiście najpierw musiał sprawdzić jak tam jajniki na szczęście czyste więc zaczynamy stymulację.
Teraz niestety złe wieści :( Doktorowi nie podobało się że przy AMH (badanym w styczniu) na poziomie 3,6 mam tak tragiczną reakcję na stymulację. Przejrzał stymulację ostatnią i te z inseminacji. Postanowiliśmy sprawdzić jeszcze raz AMH. Doktor M. zalecił ponowne badanie AMH i chciał wyniki ma cito żeby wiedzieć w razie czego jak zwiększyć czy zmniejszyć dawkę genolu no i tu załamka. Nie wiem jak to się stało że AMH w ciagu niespełna 10 miesięcy spadło z 3,6 na 1,6 :( jestem załamana takim obrotem sprawy. Nie wiem czy to nie ma związku z laparoskopią i grzebaniem przy jajnikach bo badanie miałam przed operacją. Koleżance tak uszkodzili podczas laparoskopii że w ogóle AMH jej spadło do 0,2. Tak czy inaczej załamał mnie ten wynik :( to mega mało...
Po zobaczeniu wyniku lekarz zalecił nie 150 a 225 jednostek genolu ale nie wiem co myśli o tym AMH bo tylko zadzwonili żeby zwiększyć dawkę :(
Super, ze mozecie dzialac juz od razu. Nie wiem o co chodzi z tym AMH ale trzymam kciuki za piekne jajeczka :*

No właśnie tego się boję że może być za mało i nie wyhoduję ich dużo i dobrych ale lekarz obiecał że jak w piątek przy 225 będzie słaba reakcja to coś dołożymy i że często będziemy sprawdzać po to żeby w razie czego wprowadzać zmiany.
Kochana a ty se walnij meliski. Nie mogłaś doczekać się stymulacji więc właśnie się to dzieje. Nie bój się, kłuj się jak dr M zalecił i zobaczysz że wszystko będzie dobrze

No właśnie tego się boję że może być za mało i nie wyhoduję ich dużo i dobrych ale lekarz obiecał że jak w piątek przy 225 będzie słaba reakcja to coś dołożymy i że często będziemy sprawdzać po to żeby w razie czego wprowadzać zmiany.
Po to są częste wizyty. Żeby mógł zareagować lekarz. Mi teraz zmieniał dawki. Kiedy skończyłam gonal wyrównałam menopurem i przyjmowałam 262 jednostki :)

Kupiłam na szybko jakąś neofuraginę, mam nadzieję że szybko pomoże bo masakra. Martwi mnie najbardziej że ten mocz jest tak mega intensywnie żółty. Boże oby nic mi się nie przyplątało co by opóźniło stymulację
A bierzesz wit z grupy b jesli tak to bodajrze ryboflawina sprawia ze mocz jest intensywnie zolty

reklama
Do góry