reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

DIewczyny jak długo braliście po punkcji tabletki przeciwbólowe? Bolą mnie te jajniki, nie jest to jakiś straszny ból ale taki trochę upierdliwy i nie wiem czy mam to przetrzymac czy wziąć tabletki.
bierz tabletki, ja zgrywałam twardzielke i później żałowałam. Póki nie masz w sobie dzidzia to bez obaw bierz :)

reklama
Widzę że weszły gorące tematy-wiara i polityka...
Dziewczyny luz.
Mamy wspólny cel i o tym trzeba pamiętać.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Popieram nie jest to miejsce na takie tematy. Mamy sie wspierać w walce o jedno dobro a nie zastanawiać sie czy obecna partia jest cacy czy be. I walczymy wspolnie o to szczęście bez względu na to czy wierzymy w Boga czy nie.

Odpuśćmy sobie [emoji3] grzecznie proszę [emoji3]

Hej Dziewczyny, Nie wiem czy ktoś z forum mnie jeszcze pamięta( Pojawiam się tu co jakiś czas od 1.5 roku, zazwyczaj w trakcie procedury- właśnie jestem w trakcie 4). Moje amh jest tragiczne- od ostatniej procedury nie badałam, a przed nią było 0,4. Wszystkie podejścia skończyły się klapą, mimo końskich dawek(przedostatnia procedura ok. 500jednostek dziennie) gonadotropin.Za pierwszym razem tylko 3 komórki pobrane(wszystkie dojrzałe),za drugim 5(3dojrzałe )- na usg przed punkcją były widoczne tylko 2.Miałam 2 transfery 3 dniowych zarodków(5c, 8a). Mąż ma wzorowe nasienie. Teraz podchodzę na cyklu naturalnym (Clo + 6 amp. Menopuru 75j.) i jestem w szoku, bo wyhodowałam min. 6 komórek, endo 10mm 2 dni przed punkcją. Najgorsze jest to, że jutro punkcja(15dc), a pęchole mogą być niedojrzałe(wczoraj największe dwa miały ok 14mm średnio. Niestety nie brałam orgalutranu i doktor powiedział, że dłużej nie można czekać, bo mogą popękać. Kurczę wkurza mnie to, że zmarnują się moje ostatnie jajka. Proponowałam wcześniej stymulację z clostilbegytem(bo wiem, że dobrze na niego reaguję i nie zubaża mi endo), ale od lekarzy słyszałam, że jest malo skuteczny i źle wpływa na emdometrium i że nie stosuje się go w ivf. Wydaliśmy ogromne pieniądze na leki, a mogliśmy uzyskać lepszy efekt z lekami za 1000 zł. Najbardziej szkoda mi straconego czasu. Mam już 38 lat , a ostatnie wyniki cytologii wykazały stan przedrakowy i dodatkowo rośnie mi polip w macicy. Musiałam się Wam wyżalić, bo nikt nie zrozumie mnie tak jak Wy.

Witaj, a lekarz nie mógłby zmienić podejścia z naturalnego na sztuczny cykl i włączyć lek na niepękanie dając szanse reszcie pęcherzyków?? Nawet kosztem odroczenia transferu o miesiąc. Warto ratować komórki, skoro jest ich już tak mało.

bierz tabletki, ja zgrywałam twardzielke i później żałowałam. Póki nie masz w sobie dzidzia to bez obaw bierz :)
Tylko, ze ja czuje bardziej taki dyskomfort niż ból. A tyle tych leków biorę, ze boje się o mój żołądek. Tak myślałam, ze jakieś leki dostanę, ale nie myślałam, ze aż tyle już od punkcji.

No to mi pomogłaś :p w tym "penie" później też? Właśnie nie wiem jak go przechowywać. No może ktoś się nade mną zlituje i w tej burzy politycznej ujrzy mój post i zaktualizuje nasze wiadomości :p
ja miałam ovaleap - niby cos innego ale chyba ogólna zasada będzie taka sama. Najpierw w lodówce a później w temp poniżej 25stopni. Pytałam bo nie wiedziałam czy mi czasem zastrzyki nie będą wypadały w pracy. onoć do 30 dni po wyjęciu z lodówki tym lekom sie nic nie dzieje. Bye były w temp poniżej 25 stopni :)

Pani doktor powiedziała, że na razie jest mały i trzeba obserwować. Powiedziała, że po ciąży najlepiej wszystko usunąć.:(
To chyba nie jest najlepsza decyzja. Ja przed swoją 1 IUI też miałam podejrzenie polipa, ale powiedziano mi, że jak zajdę w ciążę to będziemy się tym martwić po porodzie a jak nie zajdę teraz to wtedy. W ciąże zaszłam, ale prawdopodobnie przez własnie tego polipa poroniłam, więc ja bym tego nie lekceważyła.

reklama
Mam juz wyniki bety :) W sumie to hcg robili, nie wiem czy jest jakas roznica :p No wiec jestem w ciazy :) wynik to 188 :) dzis jest 9dpt. Jupiii Niestety w DK sie przyrostu nie robi, wiec musze czekac cierpliwie na usg a mam dopiero 24.10! Buuu nie wiem jak tyle czasu wytrzymam, z moich wyliczen to bedzie 8tc

Do góry