reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Uwierz mi ja tez paliłam fajki i rzuciłam nie ukrywam dzień przed transferem ,powiedziałam nie pale a poza tym moj Mąż tez mi kazał.;) piłam kawe z 2,5 łyzeczek dziennie teraz nie pije w ogóle :) nie pije gazowanego gdzie piłam, nie jadłam sniadania nidy i pierwszy moj posiłekto była kawa i fajka teraz pierwsze co robie sniadanie i herbatka, nie pije nawet lampki wina jak gdzies jestesmy, ale co sie nie robi żeby miec upragnione dziecko. jadlam owoce warzywa przed ciaza ale nie duzo teraz w ciazy jej wiecej tak mi sie w głowie poukładało ze zrobie wszytsko i odmowie sobie wszytskiego byle było dobrze :)
No jak widać można się ogarnąć[emoji12]
Ale niektórzy tego nie potrafią...
I to jest smutne...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

I nie przeszkadza Ci stosunek kościoła do in vitro?
Dzieci z bruzda na czole,krzyczące zarodki i etc?
Kościół do spółki z PiS zlikwiduje in vitro. Ja Wam to mówię[emoji20]

Ja nie chodzę tam dla księży tylko dla Boga a to księża przeszkadza a nie Bogowi ;)

Owszem, reforma systemu emerytalnego jest potrzebna, ale nie obniżając wiek emerytalny. Dodatkowo 500+ sprawiło, że wielu się nie opłaca pracować, bo skoro nic nie robiąc mogą miec 1000, to po co?? Efekt tego jest taki, że brakuje pracowników w np na budowach mleczarniach, sklepach, restauracjach ( koło mnie wisi z 6 ogłoszeń o pracy, a wiszą tam od dawna i nikt nie chce iść do pracy) więc "cena" pracy rośnie, niby spoko, ale przez to rosną ceny np masło po 8 zł, a to początek. I teraz kto na tym traci... najbiedniejsi, najstarsi (bo bogaty tego nie odczuje) - emerytury nie rosną a jeść trzeba. Subwencje na leki są ścinane, bo 500+. Mało tego, samo 500+ jest coraz mniej warte to ceny rosną. No długo można by.
z pracownikami racja, wiekszoxc chce na czarno zeby 500 plus nie stracic, albo mowia ze im xie nie oplaca z domu wychodzic :)

ja jakos chodzilam z osmioklasistami i zyje i wiekszosc z nas tu na forum tez chodzila, nie wiem w jakim wieku jestes ale moze tez. to popatrz sobie na niemcy , szwecje, danie itp. tak im zazroscisz gwaltow, zamachow, bojek?
Tolerancja musi pójść w parze z asertywnością, to po 1, po 2 w Polsce też to mamy, tylko czy rodzimi gwałciciele są lepsi niż obcy?? Są tak samo źli. Nie dajmy na to przyzwolenia w ogóle, a nie tylko obcym.

Nie ufam tej czarnej mafii. Sorry

Ogólnie to ciężko mi pojąć jak osoby wierzace godzą wiarę w Boga i podchodzą do in vitro...
To taki dysonans jak dla mnie...

Normalnie podchodzą zawsze wierzyłam w Boga ;) I mówię ci ze to księża nie sa za in vitro a nie Bóg

po raz 4 pisze ze nie pale i nigdy nie palilam, nigdy tez zadnego innego nalogu nie mialam. wiec widac jak czytasz ze zrozumieniem, a raczej jak tylko mi sie odgryzc a w ogole nue czytasz co pisze
Czytam. Nie chodzi żeby się odgryźć.
Tylko wkurza mnie tłumaczenie palaczy i wersje o szoku po rzuceniu...

reklama
z pracownikami racja, wiekszoxc chce na czarno zeby 500 plus nie stracic, albo mowia ze im xie nie oplaca z domu wychodzic :)
A 500+ jest finansowane z podatków, więc nie dość, że dostają kasę, to nie dokładają się do niej podatkami i oszukują nas wszystkich - i to jest ok??

Mówi sie to państwowe pieniądze, ale każda z nas musi zrozumieć, że nie ma czegoś takiego. Żeby państwo miało to my musimy zapłacić. I żeby coś komuś dać komuś trzeba zabrać w taki czy inny sposób.

Do góry