reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam wyniki i mam pytania.
Allo mlr wzrosło po krótkiej ciąży: z m 27.7%, z innym dawcą 21,5%.
Wcześniej było 0%.
I teraz moje pytanie. Czy wzrost allo mlr jest zależne od wzrostu ciąży? Czy urosło tak mało bo beta rosła powoli a ciąża od początku rozwijała się nieprawidłowo?
Czy może to nie ma znaczenia i od razu allo powinno szybko urosnąć?
Proszę, poradźcie coś. Czy umawiać się do Paśnika?

reklama
@Elessi uzbrój się w cierpliwość. Wiele klinik na początku proponuje IUI. My zrobiliśmy jedną, nic z tego nie wyszło. Po kilku miesiącach psychicznego odpoczynku zdecydowaliśmy się na in vitro. Też nie mogłam się doczekać, ale to długi proces. Zaczęliśmy przygotowania w styczniu a do transferu podchodziliśmy 24kwietnia. Po drodze badania (chociaż większość mieliśmy zrobioną, bo to było po roku leczenia) i brałam przede wszystkim antyki chyba dwa albo trzy cykle. Raczej dwa. Może u Was szybciej to się potoczy, bo są te krótkie i długie protokoły (to już dziewczyny bardziej to ogarniają). Aczkolwiek lepiej się nastawić, że chwilę to potrwa. Widzę, że macie dużo badań zrobionych, ale część wymagana jest "na świeżo". Powodzenia!

---24tc---

Dziołchy mam pytanko do tych które leczą się w novum w Wawie. Któras z Was napisała niedawno ze nie mają tm immunologów. I tak sie zastanawiam bo w pt ide na 1 wizyte do Lewego - on kładzie nacisk na dobra diagnoze zanim zacznie dziłać? Dla mnie to ważne bo z moim AMH mam jedno podejscie raczej tylko. I jeżeli on i nie mają immunologów to pytanie czy on zlewa ten temat czy jednak bada przyczynę zanim zacznie działać. Zastanawiam sie czy robic jakies badania immunologiczne na wlasna reke czy zdac sie na niego całkowicie . Doradźcie plis te które u niego się leczą. Dziękuję
W Novum mówią że immunologia na wczesnym etapie ciąży to bardzo malo wiarygodny temat i ze raczej nie praktykują leczenia pod tym kątem. Wiem bo wlasnie o tym rozmawialam tydzien temu. Czyli jezeli masz swoje wyniki i ewentualne zalecenia od immunologa to sie do nich zastosuja,jezeli nie to raczej sami Cie na nie nie skieruja.

reklama
@Elessi uzbrój się w cierpliwość. Wiele klinik na początku proponuje IUI. My zrobiliśmy jedną, nic z tego nie wyszło. Po kilku miesiącach psychicznego odpoczynku zdecydowaliśmy się na in vitro. Też nie mogłam się doczekać, ale to długi proces. Zaczęliśmy przygotowania w styczniu a do transferu podchodziliśmy 24kwietnia. Po drodze badania (chociaż większość mieliśmy zrobioną, bo to było po roku leczenia) i brałam przede wszystkim antyki chyba dwa albo trzy cykle. Raczej dwa. Może u Was szybciej to się potoczy, bo są te krótkie i długie protokoły (to już dziewczyny bardziej to ogarniają). Aczkolwiek lepiej się nastawić, że chwilę to potrwa. Widzę, że macie dużo badań zrobionych, ale część wymagana jest "na świeżo". Powodzenia!

---24tc---
Dlatego wszystkie badania bede robic w srode rano zeby byly swieze i jak wszystko bedzie ok to chce jak najszybciej zaczac...

Do góry