M@gda
Moderatorka
Ja mam 4 kocice, dwie były wysterylizowane przed pierwszymi kociakami (najlepsza opcja do ograniczenia bezdomności) trzecia była przygranieta z fundacji, wcześniej była kotem działkowym i pewnie małą młode. czwarta sama się wprowadziła (szukałam właściciela) i raczej też miała młode wcześniej (okazało się, że była wysterylizowana, ale nieudolnie i ma pozostawione szczątkowe części jajników produkujących hormony i miewa rujki). Więc te dwie, które podejrzewam, że miały młode bardziej się mną interesują. Furia (ex-działkowiec) kładzie mi się np na biodrach i łeb kładzie mi na brzuchu. Ogólnie bardziej pieszczotliwa się zrobiła.mam pytanie do właścicielek kotów, czy Wy też zauważyłyście zmianę w zachowaniu Waszych kotów. Mam dwie kocice, jedna taka na pol dzika zawsze stronila od pieszczot, kladla sie na boku z dala od wszystkich, odkad wrocilam z wakacji kladzie sie blisko mnie a nawet kilka razy weszla mi na kolana , czego wczesniej nie robila. tak sie zastanawiam czy moze koty cos czuja i to dobry znak. jak to u Was?