reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hope,
moze i byc 26 dc.Ja mialam i w 16,19,23 dc podstawa zeby endo sie zgadzalo. O te plamienia sie koniecznie zapytaj bo normalne to to raczej nie jest.Nigdy czegos takiego nie miala,ale ....kiedy zostaje zaklocony cykl miesiaczkowy z powodu zbyt duzej ilosci hormonow,tworza sie zakrzepy,moze to ma z tym cos wspolnego?
Plamienia wystepuja tez z powodu nieprawidlowego endo albo zbyt cienkiego. Moze masz za male dawki E2 ?Trudno powiedziec,ale nie zapominajmy ze przez te wszystkie hormony ,zostaja zaburzony naturalny cykl i podejrzewam ze takie krotkie plamienia moga byc wlasnie tego efektem koncowym.
Bladze we mgle ,ale moze to ma jakis sens...;););)
Biore 3 tabletki po 2mg dziennie. Wydaje mi sie, ze to dosyc spora dawka. W cyklu naturalnym tez czasami zdazaja mi sie plamienia ale bardzo zadko. Cylke mam co 30-32 dni, wiec dosyc dlugie, moze dlatego termin pierszego usg kontrolnego jest taki odlegly. Mam nadzieje, ze wiedza co robia. Podobno to najlepsza klinika w kraju. Poprzednim razem na cyklu naturalnym sie udalo..

reklama
Jeszcze nie wiem kiedy mam zaczac brac progesteron. Zapomialam o wszystko wypytac przy skanie kontrolnym przed rozpoczeciem procedury.( jestem po cc) Zawsze pytania mi sie nasuwaja dopiero po wizycie :/
kochana od kiedy progesteron to wychodzi w trakcie cyklu - jak endo i hormony są ok to jest tzw okno implantacyjne - wtedy jest to traktowane jakby owulacja (choć cykl jest bezowulacyjny) - lekarz wyznacza datę transferu a ty zaczynasz brać progesteron :)

Dziewczyny mam trochę pytanie z innej beczki... czy po transferZe mogę Mamie pofarbowac włosy.. . Czy lepiej nie wdychac ??[/QUOTE ja tydzien po transferze nie uzywalam perfum , maz tez , zadnych intensywnych zapachow, do mycia tylko szare mydlo, pare dni przed transferem tez. więc ja bym nie ryzykowała

Mają jutro dzwonić....ale nie dają dużej szansy...
Tak zacznę od zera , ale mówił że potrzeba przerwy 3 m licząc od następnego cyklu...
Czuję się na maxa oszukana mam program 2+1 i właśnie szlag strzelił 1 próbę (gratis) ... Jak lekarz z takim doświadczeniem mógł popełnić taki błąd...lecze się u nich już ponad rok miałam 3 inseminację .... Widzą podejrzenie PCO( amh11 i wygląd jajników na nie wskazuje ale moja budowa ciała nie bo jestem szczupłą osoba i mój jedyny problem z hormonami to prolaktyna a nie testosteron....) I prolaktynemia czy jak tam to się zwie...( Niby opanowana i trzymana w ryzach przez leki z ponad 40 zeszła do mniej niż 2) a i z tarczycę mam ok choć podczas stymulacji i tak zapobiegawczo dostałam eutyrox....
Nie wiem dlaczego ale czasami mam wrażenie ze te 2+1 to są właśnie takie naciągane...musisz ostro zawalczyć o siebie i powiedzieć co o tym myślisz o zmarnowanej szansie i niech się porządnie wezmą za Twój przypadek

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Jeszcze nie wiem kiedy mam zaczac brac progesteron. Zapomialam o wszystko wypytac przy skanie kontrolnym przed rozpoczeciem procedury.( jestem po cc) Zawsze pytania mi sie nasuwaja dopiero po wizycie :/

Hope z progesteronem musisz zaczac jakies 6,5,albo 4 dni wczesniej ,zeby okno implantacyjne sie otworzylo.Na pewno na nastepnej wizycie Ci powiedza.

jako ciekawostka:
Badania eksperymentalne na modelach zwierzęcych wykazały, że endometrium jest przygotowane do implantacji w ściśle określonym przedziale czasowym określanym jako "okno implantacyjne", które w cyklach naturalnych obejmuje 16-22 dzień cyklu natomiast w cyklach stymulowanych egzogennymi gonadotropinami dni 16-19.

problem w tym ,ze to okno implantacyjne lubi sie przesuwac w przod i w tyl. U wielu dziewczyn ,po paru nieudanych transferach i zrobieniu ERA TEST,wyszlo to na jaw. Rozpoczyna sie szybciej brac prg albo pozniej,zalezy od wyniku i funkcjonuje:)

Ostatnia edycja:
Poza ty mżaden wstyd. Ja po 10 latach w korpo 1,5 roku temu miałam tak ze wstałam do pracy i zwymiotowałam z nerw :( poszłam tez do lekarza i stwierdziła nerwicę. tez leki midała i po 1,5 tygodniach zwolnienia okazalo sie ze jestem w ciazy. Niestety poroniłam i mysle ze moze przez to ze mialam tak zestresowane organizm. Albo przez to ze tsh w ciazy podskoczylo w gorę. Takze to ze leki bierzesz na wycieszenie emocji to akurat plus. A powiedz wizyte masz teraz 13 go - teraz pracujesz czy jestes na L4 czy jak?
U mnie to jest tak że kręgosłup mi strzelił w lipcu i od lipca jestem na zwolnieniu na kręgosłup i tak wyszło że udało sie wszystko załatwić pod koniec lipca Ale sie nie udało i mam do 13 zwolnienie na kręgosłup i wezmę dalej na kręgosłup po co maja larwy wiedzieć co sie dzieje czym mniej osób wie w robocie tym lepiej ;)

Poza ty mżaden wstyd. Ja po 10 latach w korpo 1,5 roku temu miałam tak ze wstałam do pracy i zwymiotowałam z nerw :( poszłam tez do lekarza i stwierdziła nerwicę. tez leki midała i po 1,5 tygodniach zwolnienia okazalo sie ze jestem w ciazy. Niestety poroniłam i mysle ze moze przez to ze mialam tak zestresowane organizm. Albo przez to ze tsh w ciazy podskoczylo w gorę. Takze to ze leki bierzesz na wycieszenie emocji to akurat plus. A powiedz wizyte masz teraz 13 go - teraz pracujesz czy jestes na L4 czy jak?
U mnie to jest tak że kręgosłup mi strzelił w lipcu i od lipca jestem na zwolnieniu na kręgosłup i tak wyszło że udało sie wszystko załatwić pod koniec lipca Ale sie nie udało i mam do 13 zwolnienie na kręgosłup i wezmę dalej na kręgosłup po co maja larwy wiedzieć co sie dzieje czym mniej osób wie w robocie tym lepiej ;)

Nie wiem dlaczego ale czasami mam wrażenie ze te 2+1 to są właśnie takie naciągane...musisz ostro zawalczyć o siebie i powiedzieć co o tym myślisz o zmarnowanej szansie i niech się porządnie wezmą za Twój przypadek

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Wogole dziewczyny ,musicie sie nauczyc otwierac buzie ;)u lekarza oczywiscie. Macie pytanie ,zrobcie sobie liste w domu. To wy zostawiacie tam kupe kasy i to dzieki wam plawia sie oni w luksusie a wy w kredytach:( Ja tu czesto czytam,ze nie zdazylyscie nawet sie o cos zapytac i bylo po wizycie. To jest niedopuszczalne!!!! To nie lekarz z powolania ,a zwykly biznessmen,ktory byl ginekologie poczul nosem kase ,zrobil 2 szkolenia i otworzyl klinike.
Nie dajcie sie zbywac i nie traccie zimnej krwi na wizytach,chodzi o was nie o NICH:p

reklama
Do góry