reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To moze byc wina... plemnikow :d moze byc zwiazane z choroba, podobno kila oslabia meskie plemniki i rodza sie w wiekszosci dziewczynki, a jak chlopcy to slabi. Wydaje mi sie ze wiekszosc problemow z plcia dzieci to meskie problemy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
se znalazłam zajęcie na wieczór :D

"Słyszałam od mojego lekarza, że jedna jego pacjentka poroniła juz 5 razy i za
kazym razem podejrzewał u niej że był to chłopiec przy czym w między czasie
urodziła zdrową córeczkę i obecnie też jest w ciąży ale jeszcze płeć nie jest
znana. On to tłumaczy tak, że problem tkwi w jednym jej X i jesli przekaże go
dziecku, które od ojca dostanie Y (czyli w rezultacie będzie to chłopiec) to
taka ciąża się nie utrzyma natomiast nawet jesli zły X połączy się z X taty to
jak wiadomo będzie to dziewczynka i wszystko powinno być OK." - to z jakiegoś forum

"Kobiety mają dwa chromosomy X (jeden od mamy, drugi od taty). Co ciekawe, jeden z nich jest w dużej mierze wyłączony na stałe (75 proc. genów). 15 proc. genów nigdy nie traci swej aktywności, a pozostałe 10 proc. czasem pracuje, a czasem nie. Wyłączanie jednego z iksów odbywa się na bardzo wczesnym etapie rozwoju żeńskiego zarodka. To, który z chromosomów ulegnie uśpieniu, jest całkowicie losowe - w jednych komórkach X jest wyłączany od jednego, w innych od drugiego z rodziców. W efekcie organizm kobiety jest mozaiką dwóch rodzajów komórek korzystających z jednego lub drugiego iksa." - a tu artykuł, z którego na mój "chłopski" rozum wychodzi na to że jak dziewczynka otrzymuje tego chorego X to właśnie on może się "wyłączyć" i wtedy jest ok a jak wyłączy się ten drugi to niestety może dojść do poronienia...

ALE jakby któraś miała jakieś bardziej potwierdzone info to poproszę, bo mnie zaczął ten temat nurtować... Zwłaszcza, że u mnie w rodzinie sa 2 takie przypadki... ehh

reklama
Dziewczyny polecam Bondy serie " cztery żywioły Szszy Zauskiej" właśnie skończyłam 3 cześć na czwarta trzeba poczekać do przyszłego roku i zabieram się za Mayera. Fajna jest seria " Gildia Magów" jak ktoś lubi fantazy
Właśnie ja przeczytałam Pochłaniacz ale na siłę i nie wiem czy kolejną część mam ochotę czytać. A z Meyerem czytam ostatnią część właśnie kończę i super cała seria[emoji6]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Ojej... biedna... a wiadomo co sie u nich dzieje? Immunologia...?
A wgl girls na pewno slyszalyscie o czyms takim jak kobieta moze miec np dziewczynke ale nie chlopca i na odwrot... u mnie w rodzinie od strony taty (a bylo ich 11braci) mamy takie 2 przypadki - 1 to moja kuzynka a 2 to zona wujka - teoretycznie genami nie zwiazana z nasza rodzina. Obie nie moga donosic chlopcow (juz po 2 poronienia) ale dziewczynki maja po 2. Sadzac ze moj ojciec mial 10braci to smiem domniemac ze babcia mogla miec problem z dziewczynkami choc nigdy nie bylo takiego tematu zeby poronila...
Czy ktoras z was wie o co kaman w takich przypadkach? To jest jakos genetycznie uwarunkowane czy o co cho???
Kuzynka mojego męża tak miała. Ze swoim mężem zachodziła tylko z chłopcami i się nie udawał. Rozwiedli się niestety. A teraz z nowym partnerem ma zdrową córeczke. Lekarze powiedzieli że to właśnie był problem z płcią dziecka

Dziewczyny, mam do Was pytanie, bo zaczynam się niepokoić. Czy po in vitro mialyscie problem z @?. Ja wcześniej miałam niezbyt obfity okres,ale był. Teraz mialam pierwszy cykl bez lekow, taki zupełnie naturalny (w czerwcu stymulacja, punkcja i transfer, w lipcu crio a teraz przerwa). I zamiast okresu mam plamienie tylko. I martwię się dlaczego tak skąpo,miała któraś z Was tak?
ja tak mialam chyba ze 2 miesiace,

Haha dziewczyny dowcip na dobranoc!
Przygotowuję sobie leki do łyknięcia i jak co dzień se narzekam, że to zestaw emerytów i rencistów... Wyciskam se żółtą nospe, niebieski estrofem, różowe relanium, białego dupka, przezroczysto-zółtą wit.D itp a mój tak patrzy i mówi "Skubnij tęczy - skittels!" Cycki mi jebły o podłogę! :D

reklama
Do góry