reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
4-6 tygodni??? :confused::szok::confused:
A ja myślałam że początkiem października zacznę kolejną stymulację:realmad:
Czyli beta musi zejść całkiem żeby przyszła @ ?
To Ty bidulko dostałaś niezłą lekcję cierpliwości. Mam nadzieję że już teraz wszystko szybko wróci do normy i będziesz mogła działać dalej. Masz jakieś mrożaki?
mnie powiedzieli ze jak bedzie ponizej 10 to powinnam dostac, ale ja plamilam prawie caly czas jak beta zaczela spadac , wiec okres byl niezauwazalny prawie. i tak musialam odczekac kolejny cykl.

Transferu nie będzie. Mam się zgłosić gdy dostanę miesiączkę, ile czekałyscie po punkcji aż się pojawiła?
Komórek mam jednak 15 pobranych ( info od embriologa), ale zobaczymy ile z tego jest dojrzałych...
Ja czekałam jakoś zadziwiająco krótko. Okres pojawił się u mnie równo tydzień po punkcji. Zwaliłam to po prostu na karb tony leków, które wtedy brałam. Ja też musiałam czekać, u mnie ryzyko hiperki było bardzo duże.

A i pytanie mam takie jak wczoraj zaczęłam Orgalutran to już tak do końca stymulacji mam go brać?
Ja ostatni zastrzyk z orgalutranu brałam dzień przed ovitrelle. Czyli można powiedzieć, że do końca stymulacji. Te zastrzyki mają za zadanie powstrzymać przedwczesne pękanie pęcherzyków.

Cześć Dziewczyny :-)
Gratuluję bety robiącej wrażenie @ewelin83 cudnie!!

Mam pytanie, estrofem a alkohol? Jutro mam imprezę a będzie to 3 dzień jak biorę estrofem myślicie,że mogę łyknąć sobie jakiegoś mocniejszego drina i w końcu "wyłączyć głowę"?? ;-)

Czyli działacie? [emoji847]
Ja piłam [emoji484][emoji39]

4-6 tygodni??? :confused::szok::confused:
A ja myślałam że początkiem października zacznę kolejną stymulację:realmad:
Czyli beta musi zejść całkiem żeby przyszła @ ?
To Ty bidulko dostałaś niezłą lekcję cierpliwości. Mam nadzieję że już teraz wszystko szybko wróci do normy i będziesz mogła działać dalej. Masz jakieś mrożaki?

No ja zaczelam w listopadzie procedurę wiec trochę sie ciągnie ale nie są to jakieś "poważne" problemy wiec nie jest najgorzej .
Mam jeszcze 2 blastki i 18 oocytow [emoji6]
A Ty jeśli musisz mieć pełna stymulację to lepiej odpuść i przygotuj organizm na leki [emoji8]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Ja mam jeszcze dupka brać...przez 10 dni...on chyba opóźni miesiączkę?
Plus zastrzyki przeciwzakrzepowe , antybiotyk i dostinex

reklama
Dziewczyny czy któraś sie na tym zna? Odebralam wynik oceny cytokin i współczynnika Th1/th2 i tak
Interferon gamma 258 -norma 290-1050
Czynnik martwicy nowotworu 1349-tu mieszcze sie w normie
Interleukina 10 1070 -norma 1530-3830
Interleulina 4 w normie
Interleukina 5 <20 norm 20-95
Interleukona 2 49- norma 20-45
Wska nik IFN/IL4 8,10 norma 47.3-135.8
Wska nik TNF/IL4 42.2 norma 3.2-31.2
Wska nik IFN/IL10 0.2 norma 1.1-2.8
Wska nik TNF/II10 1.3, norma 0.2-0.5

Mozecie powiedziec czy to bardzo zle. Jutro mam transfer. Co sie ba to bierze

Do góry