reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
4-6 tygodni??? :confused::szok::confused:
A ja myślałam że początkiem października zacznę kolejną stymulację:realmad:
Czyli beta musi zejść całkiem żeby przyszła @ ?
To Ty bidulko dostałaś niezłą lekcję cierpliwości. Mam nadzieję że już teraz wszystko szybko wróci do normy i będziesz mogła działać dalej. Masz jakieś mrożaki?
mnie powiedzieli ze jak bedzie ponizej 10 to powinnam dostac, ale ja plamilam prawie caly czas jak beta zaczela spadac , wiec okres byl niezauwazalny prawie. i tak musialam odczekac kolejny cykl.

Transferu nie będzie. Mam się zgłosić gdy dostanę miesiączkę, ile czekałyscie po punkcji aż się pojawiła?
Komórek mam jednak 15 pobranych ( info od embriologa), ale zobaczymy ile z tego jest dojrzałych...
Ja czekałam jakoś zadziwiająco krótko. Okres pojawił się u mnie równo tydzień po punkcji. Zwaliłam to po prostu na karb tony leków, które wtedy brałam. Ja też musiałam czekać, u mnie ryzyko hiperki było bardzo duże.

A i pytanie mam takie jak wczoraj zaczęłam Orgalutran to już tak do końca stymulacji mam go brać?
Ja ostatni zastrzyk z orgalutranu brałam dzień przed ovitrelle. Czyli można powiedzieć, że do końca stymulacji. Te zastrzyki mają za zadanie powstrzymać przedwczesne pękanie pęcherzyków.

Cześć Dziewczyny :-)
Gratuluję bety robiącej wrażenie @ewelin83 cudnie!!

Mam pytanie, estrofem a alkohol? Jutro mam imprezę a będzie to 3 dzień jak biorę estrofem myślicie,że mogę łyknąć sobie jakiegoś mocniejszego drina i w końcu "wyłączyć głowę"?? ;-)

Czyli działacie? [emoji847]
Ja piłam [emoji484][emoji39]

4-6 tygodni??? :confused::szok::confused:
A ja myślałam że początkiem października zacznę kolejną stymulację:realmad:
Czyli beta musi zejść całkiem żeby przyszła @ ?
To Ty bidulko dostałaś niezłą lekcję cierpliwości. Mam nadzieję że już teraz wszystko szybko wróci do normy i będziesz mogła działać dalej. Masz jakieś mrożaki?

No ja zaczelam w listopadzie procedurę wiec trochę sie ciągnie ale nie są to jakieś "poważne" problemy wiec nie jest najgorzej .
Mam jeszcze 2 blastki i 18 oocytow [emoji6]
A Ty jeśli musisz mieć pełna stymulację to lepiej odpuść i przygotuj organizm na leki [emoji8]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Ja mam jeszcze dupka brać...przez 10 dni...on chyba opóźni miesiączkę?
Plus zastrzyki przeciwzakrzepowe , antybiotyk i dostinex

reklama
Dziewczyny czy któraś sie na tym zna? Odebralam wynik oceny cytokin i współczynnika Th1/th2 i tak
Interferon gamma 258 -norma 290-1050
Czynnik martwicy nowotworu 1349-tu mieszcze sie w normie
Interleukina 10 1070 -norma 1530-3830
Interleulina 4 w normie
Interleukina 5 <20 norm 20-95
Interleukona 2 49- norma 20-45
Wska nik IFN/IL4 8,10 norma 47.3-135.8
Wska nik TNF/IL4 42.2 norma 3.2-31.2
Wska nik IFN/IL10 0.2 norma 1.1-2.8
Wska nik TNF/II10 1.3, norma 0.2-0.5

Mozecie powiedziec czy to bardzo zle. Jutro mam transfer. Co sie ba to bierze

Do góry