reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Byłam ostatnio u Hematologa i on sam mi nie zapisał zastrzyków, ale pytał czy mam je zapisane że zniżką ( a dostałam receptę od gin.na NFZ) i ten Hematolog twierdzi że mi nie przysługuje ze zniżką, nawet jak mam stwierdzoną mutacja mthfr .

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam tą mutację i brałam clexane 100% płatne

reklama
do kogo chodzisz jeśli moza wiedziec.Na jakim etapie jestes?

Ja chodzę do dr.Ciepieli poleciła mi go koleżanka, obecnie to jestem po jednej procedurze bez ciąży niestety. Prawdę powiedziawszy to On przepisał mi jedną y dawkę leku a później chodziłam do różnych lekarzy bo miał urlop, a ja nie chciałam już tego przekładać - mam swoje lata a do in vitro szykowałam się od marca. Miałam 8 komórek pobrali 4 , zapłodniły się 2 a jedna przestała się rozwijać , tak to wyglądało. We wrześniu idę na wizytę i zobaczę co dalej .
A Ty do kogo chodzisz?

Jak minimum 3 z nich w piatek beda mialt ponad 16mm to obstawiam ze punkcje bedziesz miala w poniedzialek:) tak ok 20mm sa spoko:) tylko nie wyzywaj sie dzis fizycznie, zeby sie jajkom nic nie stalo. Pozwalam ci sie wygadac, wyzalic i poklac ale zadnego forsowania!:)
No to fizyczna nocka bo przychodzi nam dostawa i trzeba wszystko ogarnąć.. . To mówisz że mam trochę się obijac?;) hihih

No więc nie jest dobrze...nie pisałam bo musiałam się wypłakać:( fakt że jest 9 więc ok trochę małe dostałam jeszcze zastrzyki ale coś mi się zrobiło nie wiadomo czy takie polip czy coś taka brzydka podluzna jakby nitka ..:( lekarz powiedział że najwyzej pobierzemy i zamrozimy i zabierzemy się za leczenie tego... następna wizyta w piątek rano i spotkanie z anestezjologiem...dziewczyny to dopiero początek A ja już mam dość:(
Sa jajka, a jak beda jajka to oby byly zarodki. Z reszta dasz rade!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chodzę do dr.Ciepieli poleciła mi go koleżanka, obecnie to jestem po jednej procedurze bez ciąży niestety. Prawdę powiedziawszy to On przepisał mi jedną y dawkę leku a później chodziłam do różnych lekarzy bo miał urlop, a ja nie chciałam już tego przekładać - mam swoje lata a do in vitro szykowałam się od marca. Miałam 8 komórek pobrali 4 , zapłodniły się 2 a jedna przestała się rozwijać , tak to wyglądało. We wrześniu idę na wizytę i zobaczę co dalej .
A Ty do kogo chodzisz?
Ja chodzę do dr Budzińskiej z polecenia od lekarza z kliniki albo Ciepiele albo Budzińska ale do twojego akurat nie było miejsca i długie czekanie.Ja miałam 16 pobranych 6 się zapłodniło ale jedna nie dała rady i zostały mi 5 teraz 4 bo w lipcu miałam transfer z pozytywnym wynikiem za 1 razem podana blastka wysokiej jakości.Obecnie zaczełam dziś 10 tydzień.Mam nadzieje ze i u ciebie się uda i będzie dobrze :)

No więc nie jest dobrze...nie pisałam bo musiałam się wypłakać:( fakt że jest 9 więc ok trochę małe dostałam jeszcze zastrzyki ale coś mi się zrobiło nie wiadomo czy takie polip czy coś taka brzydka podluzna jakby nitka ..:( lekarz powiedział że najwyzej pobierzemy i zamrozimy i zabierzemy się za leczenie tego... następna wizyta w piątek rano i spotkanie z anestezjologiem...dziewczyny to dopiero początek A ja już mam dość:(
Nie martw się, nie zauważysz jak Ci minie jeśli naprawdę będziesz musiała poczekać. Punkcje miałam 13.06 i dużo jajek było transfer odroczony miałam czekać dwa cykle. Kiedy okres miał przyjść spóźnił sie 10 dni i tak dopiero wczoraj miałam transfer:-) :) czasami sa rzeczy na które nie masz wpływu i lepiej poczekać niż mialabyś zmarnować podejście bo nie wiadomo czy by to "coś" nie miało wpływu na zagniezdzenie.

Jak to zobaczyłam na monitorze to już nic innego nie słyszałam tylko łzy same naplywaly do oczu :(( do piątku ochlone i zobaczymy... Tak liczyłam że to będzie już ten czas A tu co:( tylko czy z mrozakow nie są mniejsze szanse?:( co za dzien:( cykl przerwy A ja czuje jakbym nic nie zrobiła w tym kierunku.....:(
Rozne opinie chodza po forum, ale mnie lekarz mowil ze wieksze. Ja mialam tylko jeden transfer, ale crio wlasnie, bo bylam przestymulowana i juz za polowka jestem. Ale po punkcji jak sie okazalo ze nie bedzie transferu upilam sie do nieprzytomnosci - tylko wtedy moglam nie myslec.

reklama
Nie martw się, nie zauważysz jak Ci minie jeśli naprawdę będziesz musiała poczekać. Punkcje miałam 13.06 i dużo jajek było transfer odroczony miałam czekać dwa cykle. Kiedy okres miał przyjść spóźnił sie 10 dni i tak dopiero wczoraj miałam transfer:-) :) czasami sa rzeczy na które nie masz wpływu i lepiej poczekać niż mialabyś zmarnować podejście bo nie wiadomo czy by to "coś" nie miało wpływu na zagniezdzenie.
No to powodzenia!

Do góry