reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak to wina stymulacji po 1 stymulacji z niedoczynnosci wpadlam w nadczynnosc i zachowywalam.sie jakbym miala motorek w dupie :D po calym dniu w pracy na pelnych obrotach potrafilam.przyjsc do domu i w 2 h wysprzatac cale mieszkanie i nie bylam zmeczona. Sen 3-4 h bezzsenne noce ale mimo tego ze krotko spalam budzilam sie jak zywczyk. Pierwszy tydzien czy poltorej nie zwracalam na to uwagi myslalam ze to taki przyplyw sil po calej tej stymulacji gdzie pod koniec z bolu jajnikow czlowiek spowalnia swoje dzialanie. Ale juz po 2 tygodniach zaczynalo mnie to wkurzac i doszly kolatania serca plus zatykanie w gardle. Poszlam zrobic wynik a tam tsh 0.1 a bylo 1
Kurcze a ja mam na odwrót jestem strasznie zmęczona śpię normalnie a budzę po 7 godzinach snu tak zmęczona jakbym nie spała wcale 8-}

W miarę. Wracam do żywych. Czekam na wieści bo lekarz wczoraj po operacji wyparował. Ale czuję się lepiej niż po pierwszej laparo. Tylko głodna jestem jak cholera.

To dobrze że czujesz się lepiej.
No tak...w szpitalach to dieta "cud" ☺ o ile w ogóle coś Ci dali po zabiegu.
Daj znać po wizycie co dr powiedział i kiedy Cię wypuszczą do domu.

Zdrowy tryb zycia duzo pomaga, wiadomo ze tak jak nie tyje sie w tydzien to i nie schudnie sie w tydzien, tak samo nie rozruszasz metabolizmu w kilka dni. Ale warto ruszyc tyleczek chocby byly faktycznie te 2 pecherzyki to lepiej dostarczyc im tlenu jak najwiecej:) sama przez kilka lat sie zapuscilam ii to strasznie ale wychodze powoli na prosta - w tym roku kupilam se rower i jezdze do pracy oprocz tego czasem pobiegam albo w weekend jedziemy gdzies dalej na rowerze. No i zarelko zdrowsze zapodaje, choc ulegam pokusom. ale praca mi sprzyja i dzieki temu mi latwiej sie.pilnowac:)
A oprocz tego to z kliniki zadzwonili ale tylko po to zeby mi powiedziec ze jutro beda dzwonic jeszcze raz bo lekarz bedzie konsultowal sie z embriologiem... nie wiem w sumie w jakim celu - nie zapytalam bo mi cisnienie skoczylo - specjalnie dzwonilam wczesniej zeby sie przypomniec to mi wykrecil doktorek taki numer... w robocie to sie juz dziewczyny wqrwia... :/
Ja generalnie nadwagi nie mam.Mam 171 cm i wagę 68 kg. ale leniuchem jestem. Dziś natomiast się ogarełam i z rana był krótki jogging :) co do odżywiania staram sie cukier ograniczac od jakiegos juz czasu. Muszę wprowadzić na pewno wiecej warzyw i owoców. No właśnie jakiś pomysł na zdrowy obiadek na dziś? :):) i kolację? :)

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już sierpień - kobietki, to będzie nasze lato, pogoda sprzyja zaciążeniom! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2017-08-22 Iskra_82 wizyta+usg 24 dpt

2017-08-24 oczekujaca2790 wizyta +I USG 28 dpt
2017-08-24 Andraste wizyta + usg
2017-08-24 dreamscometrue usg połówkowe ( ET: 24.04.2017 )
2017-08-25 Featherlight76 wizyta kontrolna przed criotransferem
2017-08-25 anett96 kontrola podczas stymulacji
2017-08-25 Froncia wizyta w trakcie stymulacji
2017-08-30 Joko86 wizyta luxmed (22t6d) ( ET: 07.04.2017 )
2017-09-04 Ilona88 usg prenatalne +badanie przepływów
2017-09-13 dreamscometrue wizyta u lekarza prowadzącego ciążę ( ET: 24.04.2017 )
2017-10-25 Kikuli termin porodu
2017-10-28 anetka303 termin porodu
2017-12-09 mala218 termin porodu
2017-12-13 M@gda termin porodu ( ET: 28.03.2017 )
2017-12-14 tusiaczzek1988 termin porodu
2017-12-16 karolina1984 termin porodu
2017-12-28 Joko86 termin porodu
2017-12-28 klodine termin porodu
2017-12-29 Adunnnia90 termin porodu
2018-01-10 dreamscometrue termin porodu ( ET: 24.04.2017 )

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Iskra82- kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Do góry