reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mialas transferowane 2 kropki? Trzymam kciuki za Ciebie :-)
Kochana ja juz wiem,że te 2 podawane niczego nie gwarantują. Lekarze się boja tylko nie wiem czego. Chciałam z Ah ,ale straszyli ciąża mnogą dla mnie to wcale tak nie wyglądala. Mozna się bać u osoby 25-27 lat z dobrą rezerwą powyżej 2. U kobiet powyżej 30-35 uważam, że nie ma się czego bać tylko brać po 2 i ze wszystkimi opcjami dodatkowymi.
Przeczytałam całe forum naszbocian od 2003 roku i zauważyłam,ze wtedy standardowo nacinali otoczki i podawali 2 dniowe zarodki. W ogóle kiedyś było lepsze powodzenie w in vitro. Tam każda nawet ze slabiutkimi zarodkami C zachodziła A teraz co się dzieje? ? Odeszli dobrzy embriolo czy coś innego jest w tych labach. To jest dziwne.

reklama
Dziewczyny w normach jest ze od 0,2 do 1 jest pierwszy tydzien niby ciazy... ale to myslicie ze jest nie dla mnie??
Ja na 9dpt 3 dniowego zarodka mialam 2.59 wiedzialam ze nic tego a dla pewnosci powtorzylam w 11 dniu i bylo ponizej 2 i lekarz kazal odstawic. Ale bete musisz powtorzyc jeszcze raz bo muso byc wiadomo czy cos drgnie jeszcze

Dziewczyny....jestem z Was dumny i pełen podziwu, że tyle dajecie rady i siły znajdujecie w Sobie. Z Moich obserwacji (zodiakalny baran, tylko zodiakalny mam nadzieję) to w 3 dpt Z miała lekkie plamienia, oraz jak to ona określiła. ."leki z niej lecą chyba, te czopki rozpuszczone z wodą" . Teraz cisza. Chyba :)

Dziewczyny....jestem z Was dumny i pełen podziwu, że tyle dajecie rady i siły znajdujecie w Sobie. Z Moich obserwacji (zodiakalny baran, tylko zodiakalny mam nadzieję) to w 3 dpt Z miała lekkie plamienia, oraz jak to ona określiła. ."leki z niej lecą chyba, te czopki rozpuszczone z wodą" . Teraz cisza. Chyba :)
Luteina. To normalne. Wspieraj żonę:) Dobrze przechodzić przez to razem. Mój mąż też jest cudowny i dogadzał mi jak mógł-na rzęsach stawał i jest dla mnie ogromnym wsparciem w naszej walce

Dla mnie woda była szczęśliwa po dopochwowej luteinie, lało się strumieniami, ale nie każdy to ma nawet przy pozytywnej becie. W momencie jak mnie sie udało, 3 inne dziewczyny miały podobnie i im też się udało.
Tylko to naprawdę była taka woda.

A jakie leki bierze żona?

Super ma oparcie w tobie żona tylko pozazdrościć. Moj do tej pory myli komórki z zarodkami i nie pojęcia o calym tym szaleństwie.

Kochana ja juz wiem,że te 2 podawane niczego nie gwarantują. Lekarze się boja tylko nie wiem czego. Chciałam z Ah ,ale straszyli ciąża mnogą dla mnie to wcale tak nie wyglądala. Mozna się bać u osoby 25-27 lat z dobrą rezerwą powyżej 2. U kobiet powyżej 30-35 uważam, że nie ma się czego bać tylko brać po 2 i ze wszystkimi opcjami dodatkowymi.
Przeczytałam całe forum naszbocian od 2003 roku i zauważyłam,ze wtedy standardowo nacinali otoczki i podawali 2 dniowe zarodki. W ogóle kiedyś było lepsze powodzenie w in vitro. Tam każda nawet ze slabiutkimi zarodkami C zachodziła A teraz co się dzieje? ? Odeszli dobrzy embriolo czy coś innego jest w tych labach. To jest dziwne.
Mam kolegę, który pracuje przy ekshumacji ciał. 2 miesiące temu opowiedział Mi, że jeszcze 9 lat temu jak ekshumując człowieka, który nie żył 3 lata to mieli kosci i troche ubrania i odrobinę tkanki. 2 miesiace temu ekshumowali Pana, który juz nie żył 6 lat. Otworzyli trumne to jalby był pochowany z 2 miesiące temu. Tak jesteśmy pompowani chemia, ze mimo woli jestesmy jak mumie

W gyncentrum je robią ale są droższe. Ja robiłam w szpitalu w Krakowie w Prokocimiu, tam gyncentrum wysyła te badania i na 4 badaniach było różnicy 300 czy 400 zł. Jesli chcesz to tak za godzinkę, bo mąż spi i nie chcę go budzić, wyslę ci dokładnie jak się te badania nazywały ale nie wiem czy jest sens samej robić skoro lekarz tak zleci swoje dodatkowe
Dziękuję bardzo za informacje to dużo taniej niedługo umowie się do Mercika i wypytam co mogę jeszcze zbadać bo ostatnio robiłam tylko te podstawowe badania on uważał że jak mam dziecko to nie muszę ale hashimoto nie miałam wtedy to może coś mi się jeszcze w pakiecie przyplatało

reklama
a jakie miałaś dawki?
1 raz gonapepthyl daily 21 zastrzyków tabletki antykoncepcyjne, menopur 300 dziennie i elongva 160mg, dwa Ovitrelle
2 raz 3 miesiące diphedreline 3.7, menopur 150 dziennie i gonal 300 dziennie, dwa ocitrelle
3 raz gonal 450 dziennie antykoncepcja 25 dni i cleo 3 pastylki dziennie do tego jeszcze jakies 3 zastrzyki na "c" i Ovitrelle

Do góry