reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Za małe jajeczka, brak reakcji na Menopur, zwiększyła mi dawkę do 225 (było 150) i w pon wizyta następna. W środę albo piątek planowana punkcja.

Ja też mam Menopur 150 czyli tak jak Ty. I wizytę dopiero w środę (8 dc). Ale skoro masz zwiększoną dawkę i nadzieję na punkcje w środę lub piątek to widocznie lekarz widzi szansę na poprawę.

reklama
Oj to widze ze jestes taka jak ja...wieczny stres i lek...uwierz mi ze jak urodzisz to bedzie jeszcze gorzej...boisz sie wtedy o wszystko...nawet ze kupka jest bardziej zielona niz zolta...o strach i myslisz cala noc...takie juz uroki matki...:)
Hahaha właśnie miałam Ci kiedyś pisać że pamiętam jak czasem lekki ochrzan na forum o IUI dostawalas od dziewczyn ze sie niepotrzebnie zamartwiasz to ja mam identycznie....[emoji16] w końcu imienniczki[emoji6] buziaki dla córci

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Mam pytanie do dziewczyn które plamiły na początku po pozytywnej becie . Czy tego plamienia było dużo i jaki miało kolor i czy miałyście przy tym bóle ? Odchodzę od zmysłów za każdym razem gdy chodzę siku i się podcieram to wypływa jakby Luteina czekoladowa . Myśle czy nie pójść na izbę na USG ale boje się ze jak powiem ze to 5 tydzień po ivf i biorę leki to odeślą do domu [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kurde mozesz sprobowac iść

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Kuba ma 2 miesiące i 3 dni. Można powiedzieć że praktycznie przesypia całe noce idzie spać 20-21 i wstaje 4-5. Nie lubi się kąpać wrzask na całego dobrze ze mieszkam w domu bo w bloku by myśleli że go maltretuje. Ten czas tak szybko leci. Ciąża szybko mineła i tęsknię za brzuszkiem planuje w styczniu działać może uda się naturalnie.
Trzymam za was [emoji110] przyszły rok będzie dla was szczęśliwy. Wyślę Ci na priv zdjęcie Kuby.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Mieliśmy tak samo z synkiem. Pomogło zwiększenie temperatury wody. To był lipiec, upał na zewnątrz, woda niby ciepła, a młody się drze. W końcu raz nalałam mu cieplejszej na próbę i pomogło. A we wrześniu to nawet podgrzewalismy w łazience grzejnikiem elektrycznym. My ugotowani, dziecko zadowolone :-)

Mam pytanie do dziewczyn które plamiły na początku po pozytywnej becie . Czy tego plamienia było dużo i jaki miało kolor i czy miałyście przy tym bóle ? Odchodzę od zmysłów za każdym razem gdy chodzę siku i się podcieram to wypływa jakby Luteina czekoladowa . Myśle czy nie pójść na izbę na USG ale boje się ze jak powiem ze to 5 tydzień po ivf i biorę leki to odeślą do domu [emoji53]

Ja zaczęłam plamić dzień przed usg pęcherzykowym stres był straszny , bo poprzednie podejście skończyło się ciążą jajowodową i też plamiłam,ale okazało się że pęcherzyk jest na swoim miejscu i był krwiaczek w macicy i dostałam nakaz leżenia i luteiny więcej no i nospe miałam brać. Ciężko powiedzieć co zrobią na IP zależy na kogo trafisz, ale dla swojego spokoju może spróbuj.

Ja znowuż mam swoją pierwszą przygodę z in vitro i mam nadzieję ostatnią [emoji6] nie krytykujcie mnie, ale myślałam, że po pozytywnej becie będzie już tylko sielanka i błoga radość z ciąży...a tu takie zdziwko. Najpierw bałam się punkcji a teraz mogłabym mieć ją codziennie byleby nie musieć zmierzać się z niepewnością każdego dnia....a to podejrzenie pustego jaja płodowego a to plamienie a to groźne bakterie...Mało jest chwil, kiedy mogę beztrosko się cieszyć ciąża. Oby z czasem bylo tylko lepiej. Wiem, że niektóre z Was jak Ewunka mądrze do wszystkiego podchodzą i nie wariuja jak ja, ale każda z nas to przeżywa na swój sposób np dzisiejsze nerwowe wymioty Madzi [emoji6] niektóre z nas muszą zmagać się z problemami jak Tusia czy Ilona ... szkoda, ze Fasolka się na nas obrazila. Dziewczyny, którym się nie udaje pewnie mają mnie za głupią, że nie umiem się cieszyć ciąża, ale dla mnie strach jest ogromny. Cieszę się, że mamy swoją grupę wsparcia, wiedzę Gosi i dobre słowo kazdej z Was. Bredze bez ladu i skladu, ale mam wrażenie, ze bez Was byłoby duzo gorzej, bo nikt inny nie jest wstanie zrozumieć co tak naprawdę przeżywamy

Ja wychodzę z założenia że pozytywne myślenie przyciąga pozytywne zdarzenie i ciąża zaczyna się w głowie...... chodź czasem trzeba długo myśleć hi hi bo przeszłam przez 4 stymulacjie zanim doszłam tu gdzie jestem :)
Nie mam wpływu na to co się stanie dlaczego mam myśleć że stanie się cos złego? Wolę myśleć że stanie się cos dobrego ...... stał się cud jestem w ciąży i liczę na to że ten cud skończy się urodzeniem zdrowego dziecka. W to wierzę i o to się modlę.
Żyje normalnie jak do tej pory ciesząc się tym że jestem w ciąży ( jak migreny pozwalają) .
Czy wogole się nie boję? Chwilami przychodzą czarne myśli ale karze im iść w h... chodzę sobie na usg co 2 tyg widzę że jest że rośnie..... I chce wierzyć że tak już zostanie :D i wyjdzie z tego gruba osrana różowa pupa

Ja strasznie plamilam w 8dpt czekolada ....... Jak okres w 9 dpt zrobiłam betę i pięknie urosła i był już spokój teraz czasem plamie raz na 3 dni progesteron zmienia kolor na kawę z mlekiem ;)
Na usg możesz iść jeśli Twoja beta jedtbponad 1000 wcześniej nic nie zobaczą.
Idź jutro na spacer oddychać głęboko i spokojnie to nie musi znaczyć coś tak poprostu i już.

reklama
Do góry