reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana moja!
Stara gwardia jeszcze walczy!
Czekam na wyniki.
Jak juz tyle przeczekałam to co mnie zbawi te 2-3 miesiące [emoji562]
Ja zaczynam od następnego roku.
Pewnie badania, wszystko od nowa.
Eh

Jak u Was? Jak Synek? [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kuba ma 2 miesiące i 3 dni. Można powiedzieć że praktycznie przesypia całe noce idzie spać 20-21 i wstaje 4-5. Nie lubi się kąpać wrzask na całego dobrze ze mieszkam w domu bo w bloku by myśleli że go maltretuje. Ten czas tak szybko leci. Ciąża szybko mineła i tęsknię za brzuszkiem planuje w styczniu działać może uda się naturalnie.
Trzymam za was [emoji110] przyszły rok będzie dla was szczęśliwy. Wyślę Ci na priv zdjęcie Kuby.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam pytanie do dziewczyn które plamiły na początku po pozytywnej becie . Czy tego plamienia było dużo i jaki miało kolor i czy miałyście przy tym bóle ? Odchodzę od zmysłów za każdym razem gdy chodzę siku i się podcieram to wypływa jakby Luteina czekoladowa . Myśle czy nie pójść na izbę na USG ale boje się ze jak powiem ze to 5 tydzień po ivf i biorę leki to odeślą do domu [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wiesz no jak się martwisz to jedz na izbę przyjęć, zrobią USG i zobaczysz czy wszystko ok tylko musisz liczyć się z tym że mogą zostawić Cię na obserwacji. Ja od 5tc krwawilam/plamilam poszłam do mojej pani doktor i miałam krwiaka w macicy krwawienia/plamienia miały różne kolory, czasem było szare, czasem różowe, pomarańczowe, bordowe... Dopiero od niedawna wszystko się uspokoiło. Zazwyczaj były to resztki lutinusa a w ciągu dnia było w miarę czysto, może z dwie trzy plamki na wkładce....i praktycznie tylko po nocy wszystkie resztki progesteronu były podbarwione a wciągu dnia już nie... Ciężko stwierdzić może weź więcej duphaston...może to jakiś spadek progesteronu...

Dziewczyny po wizycie okazało się, że nie reaguje na Menopur, przynajmniej na taką dawkę dlatego punkcja przełożona...., niby jest dużo pęcherzyków ale są za małe jeszcze, od dzisiaj dawka 225 a było 150 i w pon wizyta żeby zobaczyć co się z nimi dzieje. Jeżeli będzie ok to środa punkcja a najpóźniej piątek, także wszystko jeszcze przede mną.

Wiesz no jak się martwisz to jedz na izbę przyjęć, zrobią USG i zobaczysz czy wszystko ok tylko musisz liczyć się z tym że mogą zostawić Cię na obserwacji. Ja od 5tc krwawilam/plamilam poszłam do mojej pani doktor i miałam krwiaka w macicy krwawienia/plamienia miały różne kolory, czasem było szare, czasem różowe, pomarańczowe, bordowe... Dopiero od niedawna wszystko się uspokoiło. Zazwyczaj były to resztki lutinusa a w ciągu dnia było w miarę czysto, może z dwie trzy plamki na wkładce....i praktycznie tylko po nocy wszystkie resztki progesteronu były podbarwione a wciągu dnia już nie... Ciężko stwierdzić może weź więcej duphaston...może to jakiś spadek progesteronu...

Dziękuje tusiaczku za odpowiedz . Jeśli się nie uspokoi albo rozkręci to pójdę. Biorę luteinę 3x2 duphaston 3x1 i Prolutex x1 a progesteron jak ostatnio badałam to miałam 28 . U mnie to cały czas taki kolor czekoladowy na wkładce tez nie wiele więcej jak się podcieram . To wszystko kosztuje nas tyle nerwów i poświęcenia ze jak czytam dzisiejsze opisy opinii ludzi to gotuje się we Mnie .

Ja też czekam w takim razie na to co lekarz Ci powie, bo ja też AMH mam raczej normalne (nie za małe i nie za duże), ale obraz USG przed stymulacja pokazał, że chyba trochę zanizony wynik i też mam nieduże dawki leków, żeby nie było hiperki. I też się zastanawiam czy coś w ogóle urośnie. Daj znać jak będziesz po wizycie :)
Za małe jajeczka, brak reakcji na Menopur, zwiększyła mi dawkę do 225 (było 150) i w pon wizyta następna. W środę albo piątek planowana punkcja.

Radość przeplatana ze smutkiem, mieszanka emocji takie to nasze forum, ktoś się cieszy z kolejnego kroku, ktoś w tym czasie przeżywa ból i rozpacz, a wszystko to połączone niepokojem, nadzieją i rozdarciem, wszystkie przechodzimy dokładnie to samo, wiem dobrze jak po moim nieudanym transferze z trudem czytałam pozytywne wiadomości, ale robiłam to i dzięki nim budowalam swoją siłę i wiarę w moje dzieciątko...

Napisane na F5121 w aplikacji Forum BabyBoom
Piękne... radość przeplatana ze smutkiem... nadzieja, walka... rozczarowanie... szczescie. Tak duzo tak trudnych emocji w tak krótkich odstępach czasu... straszne co przeżywamy. Ale cel jest tak ważny że zrobiny wszystko aby sie udalo!

reklama
Dziękuje tusiaczku za odpowiedz . Jeśli się nie uspokoi albo rozkręci to pójdę. Biorę luteinę 3x2 duphaston 3x1 i Prolutex x1 a progesteron jak ostatnio badałam to miałam 28 . U mnie to cały czas taki kolor czekoladowy na wkładce tez nie wiele więcej jak się podcieram . To wszystko kosztuje nas tyle nerwów i poświęcenia ze jak czytam dzisiejsze opisy opinii ludzi to gotuje się we Mnie .

Progesteron miałam podobnie tylko brałam 3x2 duphaston...

Do góry