reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja do dziś nic takiego specjalnego nie czułam, a dziś 13 dpt;) czuję się jak w każdym innym cyklu, tylko teraz już bardziej szczęśliwa;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Oj jak ja bym chciała zachłysnąć sie tak szczęściem jak ty! Mam nadzieje ze za miesiąc będę sie tak cieszyć jak Ty teraz.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Część dziewczyny [emoji5] podczytuje Was regularnie od pierwszego niesety nieudanego ivf w marcu, podchodzę drugi raz, w środę punkcja i mam nadzieję że teraz się uda i ze będzie więcej zarodków niż tylko 1, stres jest ogromny miłego dnia i samych dobrych wiadomości zycze[emoji5]
Powodzeni! A ile pęcherzyków obecnie masz na usg?

Dzwonilismy przed chwilą do embriologow i nadal mamy 8 zaplodnionych i rozwijają się prawidłowo! Boże jak się cieszę! Po ostatnich przejściach to bałam się dzwonić do nich... Nie wiem czy Wam pisałam jak przy poprzednim podejściu pojechaliśmy już gotowi na transfer (a bylo 6 zaplodnionych po punkcji) i dr powiedział sorry ale nic nie mamy... normalnie jakbym obuchem w łeb dostała! Byłam zła, załamana, roczarowana, nienawidziłam siebie i lekarza że nas nie uprzedził wczesniej. Koszmar!
Ale teraz jestem pełna nadziei! To jak narazie najlepszy wynik do tej pory... [emoji23][emoji26][emoji38]

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

A miałaś zmieniona stymulacje teraz? Jaka miałaś poprzednio a jaka teraz?

Kurczę jakie to nie sprawiedliwe. Wiadomo wszystko kosztuje. My na całe szczęście z oszczędności które znikły w oka mgnieniu a zbieraliśmy 3 lata [emoji30]. Ja mam tylko 3 podejścia bo mam 3 eskimoski jak sie nie uda to tez zrezygnujemy bo kasy brak [emoji30]. A trzeba jeszcze za te 3 transfery zapłacić [emoji30]. Ale może jak odpoczniesz trochę i podreperujesz budżet to wrócisz do nas czego Ci życzę.

A może pomagam.pl. Ludzie zbierają na różne cele (między innymi znalazłam nawet na wymarzony dom). Może warto by było zbierać na realizacje Twojego marzenia? Ja nie muszę jak narazie ale gdyby mnie przycisnęło to zawsze jest jakaś opcja.

No niestety nie ma sprawiedliwości na tym świecie, ja z perspektywy czasu żałuję że brałam po dwa zarodki bo starczyło tylko na dwie próby. Za wszystko nie licząc dojazdów poszło 15 000 a inni raz się bryka i dziecko jest

Oj jak ja bym chciała zachłysnąć sie tak szczęściem jak ty! Mam nadzieje ze za miesiąc będę sie tak cieszyć jak Ty teraz.

Myślę, że każda z osobna tak by chciała :) :)
Mam nadzieję, że wszystkie się doczekamy swojego szczęścia :) Ja żyję ostatnio z dnia na dzień, z zastrzyków do zastrzyku, z wizyty na wizytę :D

Pragnę wyłączyć mózg, ale uparty jest! Wciąż myślami wracam... ale pewnie każda tak ma i nie jestem jedyna.

No niestety nie ma sprawiedliwości na tym świecie, ja z perspektywy czasu żałuję że brałam po dwa zarodki bo starczyło tylko na dwie próby. Za wszystko nie licząc dojazdów poszło 15 000 a inni raz się bryka i dziecko jest

Inni to nawet sobie wyliczA dzuecko w noc poslubna bo akurat jest ovulka ! (Moja kolezanka);)

No przydalo by sie wyłączyć mózg. Ja od rana czuje sie lekko na okres [emoji53] i rano czarna grudka byla na papierze. Wiem, ze wiele z was czuło sie okresowo, ale tak szybko, dzis jest 3 dzien od transferu.
Ja sie właśnie czułam okresowo w czwartek, a transfer miałam w poniedziałek

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

My leczymy się już ponad cztery lata i uwierz, że poszło znacznie więcej... mały samochód z salonu byśmy mieli, ale wiadomo... do grobu kasy się nie zabierze.
Rozumiem Twój ból i również nie pojmuję, jak ludzie, którzy nie chcą mieć dzieci mają, a inni się starają i jest walka o to, co powinno być nam dane z natury.

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Nie było mnie tu pare dni a widze ze mamy tu dobre wiadomosci - Emikianka szczere gratulacje ! ;-)
Ja dostałam wiadomośc z kliniki ze z 6 zaplodnionych komórek 4 piękne i silne zamrozili w 5 dobie ;-) dwa przestaly sie rozwijac.
Jak czytam wasze wpisy ze pobrali wam pare lub parenascie komorek to czuje sie jak kosmitka...dlaczego ja mialam az 60...jestem jakas nienormalna ;-P
Pozdrawiam :-)

4 blastocysty wynik jak u mnie i już 1 próba udana .Będzie pięknie!

Do góry