Lekarza pytalam czy jest mozliwosc wystawienia zwolnienia i powiedziała ze moze ale tylko na wizyty.a kto ci wystawił te zaświadczenie lekarz? czy miałaś zgodę od kierownika
reklama
Lekarza pytalam czy jest mozliwosc wystawienia zwolnienia i powiedziała ze moze ale tylko
Ale mieszkasz w uk?
Nie wiem gdzie ty robisz ivf w pl czy w uk. Ja mieszam w uk a ivf robie w pl i zawsze biore zwolnienie L4 od lekarza i dostarczam dla pracodawcy w uk.
Ja robie cały proces w uk . Dlatego chciałam się upewnić do czego mam prawo
A to nie doczytałam o tym [emoji6] nigdy nie mialam potrzeby w uk chorobowego i nie wiem jak jest[emoji20]Ja robie cały proces w uk . Dlatego chciałam się upewnić do czego mam prawo
A to nie doczytałam o tym [emoji6] nigdy nie mialam potrzeby w uk chorobowego i nie wiem jak jest[emoji20]
Może inne dziewczyny coś doradza :-) a na jakim jesteś etapie teraz?
mery86
Fanka BB :)
No właśnie niektóre dziewczyny robią niektóre nie, ja zrobiłam. No nic, pozostaje czekać do piątku...Ja nawet nie badałam estradiolu po transferze. Lekarz kazał mi oznaczyć tylko hcg i progesteron.
Jutro mam wizyte monitorujaca przed transferem jesli wszystko będzie ok to jutro mąż oddaje nasienie i beda zapladniac komorki no i transfer byc moze w piatek lub w sobote. Mam pytanie w uk jest pierwsze podejscie do ivf refundowane jak dlugo sie czeka na ta procedure.Może inne dziewczyny coś doradza :-) a na jakim jesteś etapie teraz?
G
gość 5
Gość
A kontaktowałas sie z lekarzem w tej sprawie?No właśnie niektóre dziewczyny robią niektóre nie, ja zrobiłam. No nic, pozostaje czekać do piątku...
reklama
Święte słowa, też tak kiedyś myślałam, a teraz jestem w końcówce drugiej ciąży, mam 40 lat, raczej już za późno na kolejną, a na zimowisku jeszcze 2 blastusie. I cholerny dylemat mam, bo oddać jakoś nie mogę sobie wyobrazić. Chyba podejdę jeszcze do crio i będę wyjątkiem, który liczy na to, że się nie uda.... to w ogóle jest przekora losu, bo miałam dwie stymulacje, w pierwszej na 7 prawidłowych pobranych i zaplodnionych komórek tylko 2 blastki, z jednej mam synka, drugi transfer nieudany, a przy drugiej stymulacji na 6 prawidłowych komórek aż 5 blastocyst.Tak Ci się wydaje, że oddasz.. Wszystko się zmienia po urodzeniu. Ja patrzyłam na te "kuleczki" jako jakieś twory, zarodki, embriony to jeszcze nie dziecko.. Teraz widzę w każdej takiej kuleczce mego syna, bo przecież ten mały człowiek był kiedyś taką kuleczką...
Podziel się: