reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny tydzień temu beta 1179 dziś 11670. Wg kalkulatora przyrost ładny (21dpt). W środę wizyta wiecie może czego realnie mogę się na usg spodziewać z takim wynikiem?

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

reklama
Dziewczyny, ja już po punkcji. Jednak mialam dziś :-) Pobrano mi 9 komórek z których 8 dojrzałych i 6 ustawowo zaplodniono. Jutro będę wiedzieć jak sytuacja się rozwija. Transfer w czwartek albo sobotę.
Mam pytanie czy nospe max bralyscie od samego dnia transferu?
Ja nospe zaczęłam brać w 2 dpt bo miałam bóle jak na okres. Wcześniej nie brałam.

Święte słowa, też tak kiedyś myślałam, a teraz jestem w końcówce drugiej ciąży, mam 40 lat, raczej już za późno na kolejną, a na zimowisku jeszcze 2 blastusie. I cholerny dylemat mam, bo oddać jakoś nie mogę sobie wyobrazić. Chyba podejdę jeszcze do crio i będę wyjątkiem, który liczy na to, że się nie uda.... to w ogóle jest przekora losu, bo miałam dwie stymulacje, w pierwszej na 7 prawidłowych pobranych i zaplodnionych komórek tylko 2 blastki, z jednej mam synka, drugi transfer nieudany, a przy drugiej stymulacji na 6 prawidłowych komórek aż 5 blastocyst.
A czy przy tych dwóch stymulacjach miałaś te same leki do stymulacji?

Dziewczyny zachowuję się jak samolub bo piszę tylko o sobie ale rzadko wchodzę na forum i nie nadążam za wpisami ;) także przepraszam ;)
Wczoraj zadzwonili do mnie z kliniki że z 60 pobranych komórek 45 jest prawidłowych :) a druga wiadomość jest taka że wszystkie 6 przeznaczonych do procedury się zapłodniło :) na dodatek mieli dzisiaj dzwonić jeśli mroziliby któreś w 3 dobie ale nie zadzwonili. Tłumaczyli że jeśli nie zadzwonią to znaczy że czekają do 5 doby.
Powiedzcie mi które są lepsze? 3 dniowe zarodki czy 5dniowe ?:)
A czy na opisie po punkcji masz info jakiej wielkości były te 60 pęcherzyków podczas pobierania ? U mnie w opisie napisali ze nakluli 3 pecherzyki w wielkości 20-22mm. I się zastanawiam czy może u was jest tyle pęcherzyków bo pobierają tez jaja z mniejszych pęcherzyków, a u mnie tylko te duże?

Dziewczyny, ja już po punkcji. Jednak mialam dziś :-) Pobrano mi 9 komórek z których 8 dojrzałych i 6 ustawowo zaplodniono. Jutro będę wiedzieć jak sytuacja się rozwija. Transfer w czwartek albo sobotę.

Super :) czekamy na info jutro :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Super trzymam kciuki za fasolki [emoji110] [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Wystarczy brać na 3 dni przed i 3 dni po nie ma co się niepotrzebnie faszerowac.

reklama
Ja nospe bralam od transferu do bety 3x1. Takie zalecenia z kliniki. Nospa tak krotko jest bezpieczna a zapobiega skurczom i wypluciu zarodka...

Do góry