reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja jestem z południa Polski, ale mogę wszędzie dojeżdżać, dlatego pytałam też o Czechy, zastanawialiśmy się też z M nad kliniką Dexus w Hiszpanii, ona też ma b. dobrą opinię
Sporo u nas dziewczyn z poludnia :) Na pewno cos doradza. Ale z poludnia to masz rownie blisko.Prage i Wawe.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Praga rzadzi ogolem,sa tam co najmniej 4rewelacyjne kliniki i jak to w zyciu bywa,u jednych zdzialaly cuda u innych nie.Maja doskonale labo i embriologow i bardzo duzo mozliwosci robienia dodatkowych badan,procedur.Maja doskonaly sprzet i lekarzy idacych z czasem i nowosciami.Cenowo nie sa tani,doliczajac dojazdy ,hotele i loty.Nie wiem czy ktoras z klinik ma konsultanta w j.polskim.Ang i niem .jest w kazdej.Trzeba uwazac na tzn.pakiety i i dobre zrozumienie bo bardzo szybko zamiast 5tys euro robi sie 15.000;)pomimo wszystko nie slyszalam o nich zlego slowa.Nie ma tasmowego traktowania klientow,pierwsza rozmowe mozna przeprowadzic przez skypa i dopiero wtedy sie zdecydowac.gdyby cos pytaj.my jestesmy w PFC Praq.:)

Annemarie, a do Ciebie również "bocian przyleciał", też będziesz mamusią? Udało się w Pradze w PFC

Sporo u nas dziewczyn z poludnia :) Na pewno cos doradza. Ale z poludnia to masz rownie blisko.Prage i Wawe.

Teraz idę na całość, musiała się tylko psychicznie pozbierać. Dokładnie wszędzie mogę dojeżdżać, chcę się w ciągu dwóch dni zastanowić nad kliniką i ruszam do boju o dzidzię.

Jestem w 29 tc i jak na początku miałam bezsenne noce tak teraz jest jeszcze gorzej :yes: bo zaczyna uciskać na narządy ii ciężko sobie znaleźć pozycję do spania w dodatku dochodzą skurcze łydek i zespół niespokojnych nóg .
Ale drzemki w dzień są całkiem spoko :D
Haha, ja tak mam, gdzie siade tam przysne :)

Ja mam za soba 3 stymulacje i sumujac ponad 30 komorek z ktorych tylko pare odpadlo a reszta sie dzielila i budzila do kazdego kryo. Jesli chodzi o immuno jest dokladnie wszystko to samo albo i wiecej.Ja mam szczepionki, zastrzyki z granocytow, clexane,metformin, prednisolon,Prograf i intralipid,od ktorego juz i tak caly swiat odchodzi bo jest w sumie bardzo malo skuteczny,zaliczylam go parenascie razy. Teraz czekaja na mnie Zytokiny i NK Assay.ERA to receptywnosc endometrium i okreslenie momentu najlepszego do implantacji ,mi brakuje 2/3 KIR genow ,czyli lacznikow miedzy embrionem a endo.To tak w wielkim skrocie.
Gdzie robilas ERE w Polsce?
ERE robilam w Salve w Łodzi, ktore to w programie MZ, gdzie zasady in vitro byly ujednolicone dla wszystkich klinik, Salve mialo najwieksza skutecznosc w Polsce, 41%.
A tam gdzie sie leczysz, bo pierw w Niemczech, a teraz w Czechach? Zalecali Ci badanie PGD? Czy za granica odradzaja? Czego jeszcze poza immuno sie doszukiwali u Ciebie, a wlasciwie u Was, jako pary?

Zaszczyt az po kostakachmnie kopie. Wychyl sie raz a juz zawsze cie palcem pokaza. Ale tak serio to nie mamnic przeciwko :) tusiaczku, nadal jestes tam mile widziana. Dolacz do nas, bo ja wierze w twoje malenstwa.

Narazie M@dzia podczytuje tylko zobaczę po piątkowym USG jak wszystko będzie ok to się przywitam na grudniowych...:wink:

reklama
Dla kazdej z nas. Ale smutne jest to ze te ceny sa tak zaporowe ze nie kazdy mkze sobie pozwolic choc na kedna probe...

Ja wolałabym, żeby powiedzieli proszę zapłacić 60 tyś. za badania i transfer, wszystko będzie ok. Jestem w stanie to zapłacić, ale nie wiem czy będę w stanie podejść do in vitro i zebrać się nie daj Boże po nieudanym znowu do życia.

Do góry