AnetaB-stok
Aktywna w BB
Dokładnie, ale dla wielu z nas to są niestety kolosalne sumy.Ta kasa nie jest taka straszna, jak to czekanie i pragnienie, oraz szalejący instynkt macierzyński
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokładnie, ale dla wielu z nas to są niestety kolosalne sumy.Ta kasa nie jest taka straszna, jak to czekanie i pragnienie, oraz szalejący instynkt macierzyński
Sporo u nas dziewczyn z poludnia Na pewno cos doradza. Ale z poludnia to masz rownie blisko.Prage i Wawe.Ja jestem z południa Polski, ale mogę wszędzie dojeżdżać, dlatego pytałam też o Czechy, zastanawialiśmy się też z M nad kliniką Dexus w Hiszpanii, ona też ma b. dobrą opinię
Praga rzadzi ogolem,sa tam co najmniej 4rewelacyjne kliniki i jak to w zyciu bywa,u jednych zdzialaly cuda u innych nie.Maja doskonale labo i embriologow i bardzo duzo mozliwosci robienia dodatkowych badan,procedur.Maja doskonaly sprzet i lekarzy idacych z czasem i nowosciami.Cenowo nie sa tani,doliczajac dojazdy ,hotele i loty.Nie wiem czy ktoras z klinik ma konsultanta w j.polskim.Ang i niem .jest w kazdej.Trzeba uwazac na tzn.pakiety i i dobre zrozumienie bo bardzo szybko zamiast 5tys euro robi sie 15.000pomimo wszystko nie slyszalam o nich zlego slowa.Nie ma tasmowego traktowania klientow,pierwsza rozmowe mozna przeprowadzic przez skypa i dopiero wtedy sie zdecydowac.gdyby cos pytaj.my jestesmy w PFC Praq.
Sporo u nas dziewczyn z poludnia Na pewno cos doradza. Ale z poludnia to masz rownie blisko.Prage i Wawe.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha, ja tak mam, gdzie siade tam przysneJestem w 29 tc i jak na początku miałam bezsenne noce tak teraz jest jeszcze gorzej bo zaczyna uciskać na narządy ii ciężko sobie znaleźć pozycję do spania w dodatku dochodzą skurcze łydek i zespół niespokojnych nóg .
Ale drzemki w dzień są całkiem spoko
ERE robilam w Salve w Łodzi, ktore to w programie MZ, gdzie zasady in vitro byly ujednolicone dla wszystkich klinik, Salve mialo najwieksza skutecznosc w Polsce, 41%.Ja mam za soba 3 stymulacje i sumujac ponad 30 komorek z ktorych tylko pare odpadlo a reszta sie dzielila i budzila do kazdego kryo. Jesli chodzi o immuno jest dokladnie wszystko to samo albo i wiecej.Ja mam szczepionki, zastrzyki z granocytow, clexane,metformin, prednisolon,Prograf i intralipid,od ktorego juz i tak caly swiat odchodzi bo jest w sumie bardzo malo skuteczny,zaliczylam go parenascie razy. Teraz czekaja na mnie Zytokiny i NK Assay.ERA to receptywnosc endometrium i okreslenie momentu najlepszego do implantacji ,mi brakuje 2/3 KIR genow ,czyli lacznikow miedzy embrionem a endo.To tak w wielkim skrocie.
Gdzie robilas ERE w Polsce?
Dla kazdej z nas. Ale smutne jest to ze te ceny sa tak zaporowe ze nie kazdy mkze sobie pozwolic choc na kedna probe...Dokładnie, ale dla wielu z nas to są niestety kolosalne sumy.
Dokładnie, ale dla wielu z nas to są niestety kolosalne sumy.
Zaszczyt az po kostakachmnie kopie. Wychyl sie raz a juz zawsze cie palcem pokaza. Ale tak serio to nie mamnic przeciwko tusiaczku, nadal jestes tam mile widziana. Dolacz do nas, bo ja wierze w twoje malenstwa.
Dla kazdej z nas. Ale smutne jest to ze te ceny sa tak zaporowe ze nie kazdy mkze sobie pozwolic choc na kedna probe...