reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To bardziej było takie mocniejsze plamienie jak poszłam do ubikacji to było pół wkładki takiej jasno różowej. Potem to już były tylko plamki a rano z lutinusem takie ciemno pomarańczowe było, teraz już jest czysto po zwiększeniu progesteronu chyba się uspokoiło.
Może to chwilowy nagły spadek progesteronu i maluszkowi nic nie jest, test jest mega pozytywny, więc pewnie dobrze ponad 50 bety, bo taka ładna krecha, na tak wczesnym etapie, jest dobrze, wycisz się i zrelaksuj, napięcie niepotrzebne

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super dwie kreseczki:) a teraz już nie plamisz ? Najlepiej odpoczywaj teraz.

Nie teraz już nie plamie, teraz popołudniu juz czyste białe resztki lutinusa wyleciały. Jak to zobaczyłam wczoraj tą różową wkładke to łzy w oczach, bezradnosc, brak jakiejkolwiek wiedzy na temat takich plamienie tym bardziej że to dopiero był 10dpt bo pierwszy raz coś takiego, oczy wytarlam i łapie za telefon i dzwonię do doktorki, kazała wziąć więcej progesteronu i przeszło. Powiedziała że jakby okres się rozkręcił to odstawić leki a mimo to w poniedziałek zrobić betę czy w ogóle coś ruszyło, mi się dziwne to plamienie wczoraj wydało i rano miałam taki test jakie się to mówi wyrazie "W" i zrobiłam nie musiałam czekać od razu jak się barwił druga kreska się pojawiała...

Dziewczyny troche tu nie zagladalam bo mam sajgon w pracy.
Bylam na usg, jajniki sa ok, wiec po świętach przystepuje do criotransferu :)
Narazie biore estrofem. Mozna pić alkohol? bo dzis mi sie szykuje impreza o niewkem czy moge ;)
Wiesz co, do criotransferu to moze nie ma az takiego znaczenia. Bo alkohol odradzaja glownie ze wzgledu na jakosc jajeczek czy plemnikow u mezczyzn. Ale mimo ze odradzaja, to ja miesiac przed stymulacja tak sie upilam, ze az mi sie film urwal. Chyba dzieki temu sie odstresowalam, po latach niepicia i walki... bo transfer sie udal.

reklama
Tak się zastanawiam czemu tak w ciąży te krwiaki występują, ciągle co rusz jakaś kobitka w ciąży a tu krwiak...hmm
Ponoc 30% kobiet w ciazy ma plamienia, a po in vitro zdarzaja sie one czesciej niz przy naturalnych staraniach. To moze jeszcze czesciej niz 30%. Najwazniejsze, ze sie z tego wychodzi, tylko ten stres... Ja na ciaze tylko biale majtki i sprawdzam, obsesja, po poprzednich plamieniach...
I czesto lekarze nie wiedza co jest przyczyna. Czasami widac krwiaczka to wiadomo, a czasami nic nie widac a plamienia sa. Jesli przyjmujesz fraxyparyne lub acard, to one dodatkowo rozrzedzaja krew i tez moga zwiekszac efekt plamienia, ale to nie znaczy ze mozna je odstawiac bez konsultacji z lekarzem. Mi fraxyparyny nie odstawili mimo 3 plamien w ciazy. Ja mialam plamienia/krwawienia zywa krwia i dzidzius dal rade...
Dobrze, ze bylo krotkie, skonczylo sie, teraz beta i trzymamy kciuki.

Do góry