reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Troche "mala" ilosc niepowodzen. Moze to byc immunologia, ale moze byc i przypadek. Dopiero po 2 poronieniach mozna podejrzewac, ze to moga byc poronienia nawykowe. A 1 transfer do tego, to tez troche malo. To zalezy od Ciebie, bo mozesz sprawdzic immunologie, a mozesz i zaczekac. Poronienia spowodowane problemami z immunologia to glownie te do 10 tyg ciazy. Najczesciej 6-8 tydzien. Jesli poronienie bylo po 1ym trymestrze, to tez mniejsze podejrzenie, ze to cos z immunologii.

Kochana z dwóch ważnych spraw, oznacz sobie komórki NK i AlloMLR jak sprawdzisz te dwa badania- zresztą dość kosztowne to reszta to już będzie bułka z masłem...a może sporo Ci to powiedzieć, szczerze nie czekałabym na lekarzy aż każą Ci to zrobić bo ja tak czekałam 4lata...aż w końcu prawdy się dowiedziałam, żyjemy w czasach takich że sami, bez skierowania możemy zrobić sobie sporo badań więc jeśli masz podejrzenia że to właśnie immunologia Cię zawodzi - sprawdź. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. :tak:

reklama
Oooooo masakra, aż mi się gorąco zrobiło nawet nie spodziewałam się, że taka sytuacja może być :-( i co teraz będzie jak to wygląda później. Bardzo Ci wspolczuje ale liczę jeszcze na to, że maluszek wolnej się rozwija
Zrobiłam badanie na e2 i prg i czekam. Mnie tak zamurowalo że ledwo słowo wykrztusilam. Powiedział, że się wchłonie pewnie. Ja tez nie słyszałam o takiej syt wcześniej, w ogóle się tego nie spodziewałam. Nawet pytania nie przychodzą mi do glowy. Czekam na wynik i idę z nim ustalić leki. ..

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobiłam badanie na e2 i prg i czekam. Mnie tak zamurowalo że ledwo słowo wykrztusilam. Powiedział, że się wchłonie pewnie. Ja tez nie słyszałam o takiej syt wcześniej, w ogóle się tego nie spodziewałam. Nawet pytania nie przychodzą mi do glowy. Czekam na wynik i idę z nim ustalić leki. ..

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymaj się jestem z Tobą daj znać po wynikach i po wizycie trzymam kciuki

Witam was wszystkie :-)
Dam sobie chyba narazie spokoj z zaglądaniem na forum i odezwe sie pod koniec kwietnia jak zacznę stymulacje.
Niestety ja strasznie przezywam całą tą sytuacje i przez to wszystko juz musialam odwiedzic pogotowie...kołatanie serca i dusznosci...a przyczyną jest nerwica i juz dostalam tabletki uspokajające. Dlatego dam sobie spokoj z doczytywaniem i domyslaniem się co bedzie gdyby...( zresztą mój mąz zabrania mi myslenia o tym )
Życzę wam dziewczynki powodzenia !!! :-) i do uslyszenia w maju ! :-)
trzymaj
Witam was wszystkie :-)
Dam sobie chyba narazie spokoj z zaglądaniem na forum i odezwe sie pod koniec kwietnia jak zacznę stymulacje.
Niestety ja strasznie przezywam całą tą sytuacje i przez to wszystko juz musialam odwiedzic pogotowie...kołatanie serca i dusznosci...a przyczyną jest nerwica i juz dostalam tabletki uspokajające. Dlatego dam sobie spokoj z doczytywaniem i domyslaniem się co bedzie gdyby...( zresztą mój mąz zabrania mi myslenia o tym )
Życzę wam dziewczynki powodzenia !!! :-) i do uslyszenia w maju ! :-)
trzymaj sie !!!! odpocznij,wyluzuj i wracaj do nas z dobrymi wiadomosciami.powodzenia!!!!jestesmy z Toba:):):)

reklama
Ja niestety komórki NK mam na poziomie ponad 50%, oprócz tego AlloMLR wyszło 0%, po szczepieniach jest ok przeciwciała się znacznie podniosły do ponad 90% więc to jedno się udało walczę z komórkami NK bo jest ich dość sporo, pierwszy transfer miałam na świeżym 3dniowym zarodku przy AlloMLR 0% i niezbadanych komórkach NK, był podany przed transferem intralipid(1kroplówka) i sterydy ale niestety próba nie udana, druga próba podany jeden wlew z intralipidu, sterydy - podane mrożone 2 piękne 5dniowe blastocysty - próba nie udana, teraz 3podejście, dwie kroplówki z intralipidu, sterydy, kroplówka z atozibanu, jestem 10dpt 2 mrożonych 3dniowych zarodków, też wysokiej klasy w poniedziałek beta...
Oprócz tych problemów z AlloMLR i komórkami NK wszystko jest w porządku jak i u mnie tak i u partnera.
Aaaa pytałaś jak się czułam po lekach po sterydach organizm marny jest strasznie osłabiony ciągle jakieś infekcja mnie łapała, po intralipidzie oprócz bólu ręki i niebieskiego koloru skóry było ok.

O Matko biedna widzę ze tez swoje przeszłaś [emoji853] tak bym chciała żeby teraz Ci się udało !! Ja mam dość podobny zestaw ale nie mam tego atozibanu i jak byłam ostatnio u endokrynologa i zobaczył te leki i to powiedział Mi ze bardzo spuchnie po tych lekach . A nie korci Cie zrobić test ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry