reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Od czego te bole? Ewidentnie zaczely sie okolo 4dpt. W pojedynczej ciazy byly chyba slabsze, teraz dwa zarodki i jakby mocniejsze. Czy to one nam tak plecy podgryzaja? ;)
Oj mi dzisiaj moje fasolki dają popalic ledwo co mogłam obiad zjeść tak mnie boli krzyk i brzuch może też, że @ się zbliża której nie będzie :-) ale dzisiaj dają czasu hehe

reklama
Obiecałam sobie że nie będę schizować, a właśnie zaczynam... Macie bóle kręgosłupa, plamienie implantacyjne, ból brzucha itp. a u mnie cisza, to oczekiwanie faktycznie jest okrutne; ( chyba brak słońca mi dokucza...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobiłam badanie na e2 i prg i czekam. Mnie tak zamurowalo że ledwo słowo wykrztusilam. Powiedział, że się wchłonie pewnie. Ja tez nie słyszałam o takiej syt wcześniej, w ogóle się tego nie spodziewałam. Nawet pytania nie przychodzą mi do glowy. Czekam na wynik i idę z nim ustalić leki. ..

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja slyszalam w realu o 5ciu takich sytuacjach, to dosyc duzo. Wszystkie po in vitro. W necie jakby zaczac czytac, pewnie o wiele wiecej. Skoro tak sie stalo, to im szybciej tym lepiej. Bo niestety ciaza z blizniakami nalezy do trudnych ciaz. Sama mam 2 zarodki zaimplantowane i zobacze co sie bedzie dzialo do konca 1ego trymestru, bo on zawsze najbardziej ryzykowny. Ale i pozniej moze sie cos dziac, a to juz bardzo zle...
Staraj sie myslec o tym, ktory zostal. Chyba tez "latwiej" przezyc taka sytuacje, gdy podali Ci dwa zarodki, bo tym jednym mozesz sie cieszyc. Gdyby podawali je oddzielnie, ten jeden prawdopodobnie poronilby sie, a to mogloby jeszcze bardziej bolec, bo nie zostawalby zaden jak teraz do radowania...

Obiecałam sobie że nie będę schizować, a właśnie zaczynam... Macie bóle kręgosłupa, plamienie implantacyjne, ból brzucha itp. a u mnie cisza, to oczekiwanie faktycznie jest okrutne; ( chyba brak słońca mi dokucza...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w poprzedniej ciazy zadnych objawow, a ciaza byla. Nawet ta sama babka raz ma tak, a raz tak. Ja wiem, ze jak nie ma objawow, to panika, bo kazda z nas nasluchuje organizmu. Ale tak naprawde to tylko beta... Wiec badz dobrej mysli!

Dziewczyny do którego tyg. Ciazy bralysxie luteina i proletux
Ja wiem tylko tyle, ze jak criotransfer to na pewno dluzej. Wtedy zalecaja do ok 10 tyg ciazy conajmniej, choc to tez roznie bywa. A jak swiezy transfer, to niektorym potrafia i jakos niedlugo po becie chyba 2 tyg odstawiac. Nie przewidzisz. Ja osobiscie w poprzedniej bralam prolutex do ok 12 tyg i jak dr chciala odstawic to plamienia, wiec od razu zaczelam brac znowu.

Beta 0,1
Nie udało się niestety...
Trzymam kciuki za Was wszystkie.
Te 2 tygodnie dały mi psychicznie w kość strasznie...
Mrozaków nie mam i 15 tys na kolejne podejście też nie.
Mamy syna więc mamy się komu poświęcić, a może zdarzy się naturalny cud? Kto wie?
Powodzenia kochane i samych pozytywny bet życzę od teraz!!!

Kochana z dwóch ważnych spraw, oznacz sobie komórki NK i AlloMLR jak sprawdzisz te dwa badania- zresztą dość kosztowne to reszta to już będzie bułka z masłem...a może sporo Ci to powiedzieć, szczerze nie czekałabym na lekarzy aż każą Ci to zrobić bo ja tak czekałam 4lata...aż w końcu prawdy się dowiedziałam, żyjemy w czasach takich że sami, bez skierowania możemy zrobić sobie sporo badań więc jeśli masz podejrzenia że to właśnie immunologia Cię zawodzi - sprawdź. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. :tak:
Dzięki bardzo za podpowiedz- muszę poszukać gdzie w Warszawie mogę je zrobić. Piszesz ze są dość kosztowne a wiesz orientacyjnie ile one mogą kosztować i ile się czeka na wyniki? Czy robi się je w jakimś określonym czasie cyklu czy nie ma to znaczenia?

reklama
Od czego te bole? Ewidentnie zaczely sie okolo 4dpt. W pojedynczej ciazy byly chyba slabsze, teraz dwa zarodki i jakby mocniejsze. Czy to one nam tak plecy podgryzaja? ;)
ja tez mam dwa zarodeczki i do tego tyłozgietą macice wiec ja od poczatku wiedzialam ze z plecami bedzie u mnie problem.ale wczesniej zanim sie udalo obiecalam ,ze nie bede na nic narzekac:):tak::tak:no i wypada dotrzymac obietnicy :cool2:chociaz lekko nie jest:)

Do góry