reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Od czego te bole? Ewidentnie zaczely sie okolo 4dpt. W pojedynczej ciazy byly chyba slabsze, teraz dwa zarodki i jakby mocniejsze. Czy to one nam tak plecy podgryzaja? ;)
Oj mi dzisiaj moje fasolki dają popalic ledwo co mogłam obiad zjeść tak mnie boli krzyk i brzuch może też, że @ się zbliża której nie będzie :-) ale dzisiaj dają czasu hehe

reklama
Obiecałam sobie że nie będę schizować, a właśnie zaczynam... Macie bóle kręgosłupa, plamienie implantacyjne, ból brzucha itp. a u mnie cisza, to oczekiwanie faktycznie jest okrutne; ( chyba brak słońca mi dokucza...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobiłam badanie na e2 i prg i czekam. Mnie tak zamurowalo że ledwo słowo wykrztusilam. Powiedział, że się wchłonie pewnie. Ja tez nie słyszałam o takiej syt wcześniej, w ogóle się tego nie spodziewałam. Nawet pytania nie przychodzą mi do glowy. Czekam na wynik i idę z nim ustalić leki. ..

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja slyszalam w realu o 5ciu takich sytuacjach, to dosyc duzo. Wszystkie po in vitro. W necie jakby zaczac czytac, pewnie o wiele wiecej. Skoro tak sie stalo, to im szybciej tym lepiej. Bo niestety ciaza z blizniakami nalezy do trudnych ciaz. Sama mam 2 zarodki zaimplantowane i zobacze co sie bedzie dzialo do konca 1ego trymestru, bo on zawsze najbardziej ryzykowny. Ale i pozniej moze sie cos dziac, a to juz bardzo zle...
Staraj sie myslec o tym, ktory zostal. Chyba tez "latwiej" przezyc taka sytuacje, gdy podali Ci dwa zarodki, bo tym jednym mozesz sie cieszyc. Gdyby podawali je oddzielnie, ten jeden prawdopodobnie poronilby sie, a to mogloby jeszcze bardziej bolec, bo nie zostawalby zaden jak teraz do radowania...

Obiecałam sobie że nie będę schizować, a właśnie zaczynam... Macie bóle kręgosłupa, plamienie implantacyjne, ból brzucha itp. a u mnie cisza, to oczekiwanie faktycznie jest okrutne; ( chyba brak słońca mi dokucza...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w poprzedniej ciazy zadnych objawow, a ciaza byla. Nawet ta sama babka raz ma tak, a raz tak. Ja wiem, ze jak nie ma objawow, to panika, bo kazda z nas nasluchuje organizmu. Ale tak naprawde to tylko beta... Wiec badz dobrej mysli!

Dziewczyny do którego tyg. Ciazy bralysxie luteina i proletux
Ja wiem tylko tyle, ze jak criotransfer to na pewno dluzej. Wtedy zalecaja do ok 10 tyg ciazy conajmniej, choc to tez roznie bywa. A jak swiezy transfer, to niektorym potrafia i jakos niedlugo po becie chyba 2 tyg odstawiac. Nie przewidzisz. Ja osobiscie w poprzedniej bralam prolutex do ok 12 tyg i jak dr chciala odstawic to plamienia, wiec od razu zaczelam brac znowu.

Beta 0,1
Nie udało się niestety...
Trzymam kciuki za Was wszystkie.
Te 2 tygodnie dały mi psychicznie w kość strasznie...
Mrozaków nie mam i 15 tys na kolejne podejście też nie.
Mamy syna więc mamy się komu poświęcić, a może zdarzy się naturalny cud? Kto wie?
Powodzenia kochane i samych pozytywny bet życzę od teraz!!!

Kochana z dwóch ważnych spraw, oznacz sobie komórki NK i AlloMLR jak sprawdzisz te dwa badania- zresztą dość kosztowne to reszta to już będzie bułka z masłem...a może sporo Ci to powiedzieć, szczerze nie czekałabym na lekarzy aż każą Ci to zrobić bo ja tak czekałam 4lata...aż w końcu prawdy się dowiedziałam, żyjemy w czasach takich że sami, bez skierowania możemy zrobić sobie sporo badań więc jeśli masz podejrzenia że to właśnie immunologia Cię zawodzi - sprawdź. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. :tak:
Dzięki bardzo za podpowiedz- muszę poszukać gdzie w Warszawie mogę je zrobić. Piszesz ze są dość kosztowne a wiesz orientacyjnie ile one mogą kosztować i ile się czeka na wyniki? Czy robi się je w jakimś określonym czasie cyklu czy nie ma to znaczenia?

reklama
Od czego te bole? Ewidentnie zaczely sie okolo 4dpt. W pojedynczej ciazy byly chyba slabsze, teraz dwa zarodki i jakby mocniejsze. Czy to one nam tak plecy podgryzaja? ;)
ja tez mam dwa zarodeczki i do tego tyłozgietą macice wiec ja od poczatku wiedzialam ze z plecami bedzie u mnie problem.ale wczesniej zanim sie udalo obiecalam ,ze nie bede na nic narzekac:):tak::tak:no i wypada dotrzymac obietnicy :cool2:chociaz lekko nie jest:)

Do góry