reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gosia mąż brał clostibegyt i tamoxifen. Wiem że na niektórych nie działa lub nawet pogarsza wyniki. U nas pomogło. Miały podrasowac nasienie tylko, żeby jakieś plemniki były i obyło się bez biopsji. A tu niespodzianka :) teraz pomimo że mąż nie bierze leków wyniki ma na granicy, może trochę zaniżone. W kwietniu robi zylaki powrozka.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki za zainteresowanie:) kochana jesteś.
Dzisiaj pierwszy raz idę na 14h do pracy, miałam prawie 3 tygodnie l4.
Musze się ogarnąć,teraz cały czas myślę czy nie mam zrobić sobie trochę przerwy do następnego transferu czy nie...?? Nie mogę spać, cały czas myślę......:(
A co u Ciebie?
Ja mam tez raz lepszy dzien raz gorszy. Ja podchodzę do crio odrazu nie robimy przerwy. W srode mam wizyte kontrolna a transfer mysle ze kolo 10-11 kwietnia.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w 3 dobie zarodka zadzwonilam do laboratorium zeby nie wykonywali tej diagnostyki pgd ze ja rezygnuje z tego badania i oni nie wykonali tego ale od mojej doktor dowiedzialam sie ze zarodek i tak bedzie trzymany do 5doby jak bedzie ok to go zamroza bez badania. Niestety zarodek zatrzymal sie w stadium moruli w 5dobie. Koszt za niewykonane badania bedzie zwrocony. Chodzi mi teraz o to czy mozna bylo przeprowadzic transfer świeżego zarodka bo w moim przypadki ivf z pgd zaden zarodek nie dotrwa do stadium blascocsty. Wiec moze bylo realniej biorstwo komorek.
Hej Dziewczyny,
My z mezem robilismy PGS mialam bardzo silna stymulacje samego menopuru bralam dziennie 300 jednostek udalo sie wychodowac jedynie 4 komorki z czego 3 zostale pobrane i dwie sie zaplodnily. Na wyniki w Krakowie czekalo sie 40 dni bo wysylaja to do laboratoratorium genetycznego do UK. Po 40 dniach przyszly zle wiesci ze jedengo wogole nie dal sie zbadac pod wzgledem chromosomow a 2 mial utracony 18 chromosom co oznacza ze dziedzko urodzilo by sie z zespolem edwordsa albo pewnie i tak bym poronila. Czy warto sama nie wiem to robic... mam mieszane uczucia .wiem tylko tyle ze placilismy ponad 5 tys zl za jedna komorke

Ja mam tez raz lepszy dzien raz gorszy. Ja podchodzę do crio odrazu nie robimy przerwy. W srode mam wizyte kontrolna a transfer mysle ze kolo 10-11 kwietnia.

O jejku super, myślę że też tak zrobię w poniedziałek mąż będzie w klinice to się wszystkiego dowie. Ja muszę trochę do pracy, mam niestety umowę do końca kwietnia i pewnie jak teraz znowu za dwa tygodnie pójdę na l4 (po transferze) to już nie muszę wracać:no2:. No ale coś za coś:) jak u ciebie z tymi sprawami jeżeli mogę wiedzieć?

O jejku super, myślę że też tak zrobię w poniedziałek mąż będzie w klinice to się wszystkiego dowie. Ja muszę trochę do pracy, mam niestety umowę do końca kwietnia i pewnie jak teraz znowu za dwa tygodnie pójdę na l4 (po transferze) to już nie muszę wracać:no2:. No ale coś za coś:) jak u ciebie z tymi sprawami jeżeli mogę wiedzieć?
Jesli chodzi o prace to dziwne ale nikt mi nie narzeka jak biore wolne albo przynosze l4. Nawet pytan nie zadają. Ale ja pracuje w zlobku i zawsze jest ktos na zastępstwo wiec mysle ze dlatego.
A moja historia po skrocie staramy sie 3 lata. pierwszy transfer mialam 11.03 a bete tydzien temu w srode [emoji20] a wczesniej 4 nieudane IUI, u nas przyczyna slabe nasienie a u Was?
Podchodzimy odrazu bo jestesmy zdania co ma byc to bedzie a wierze ze kwiecien bedzie dla nas szczesliwy tymbardziej ze mamy 5 rocznice ślubu. [emoji4] i tak bym chciała zeby te dwie kropeczki juz ze mna zostaly.

Jestem w podobnej sytuacji moja bratowa tez w ciazy, a nie starali sie ... przyszlo im to z latwoscia. Jest m bardzo wstyd bo bardz zle zareagowalam jak sie dowiedzialam byla mega zazdrosc nie do opanowania. Dlaczego to nam sie nie udalo masa starana wysilku a im czemu oni. Naszczescie przeszlo mi to szybko... Ale swieta sie zblizaja i powstaje lek ze nie mam ochoty na nia patrzec jak jest taka szczesliwa radosna z brzuchem o ktorym tak marze... pewnie wiekszosc z nas to przerabiala przez ulamek sekundy...
Tak, skąd ja to znam. Kuzynka męża urodziła 2 tyg temu. Druga jest w ciąży i rodzi w październiku. Taki miała plan, ze w tym roku zajdzie i proszę.... ma co chciała... A ja tyle walczę i na swoim koncie mam jedno poronienie, ciąża biochemiczne i tyle lat starań...

Jesli chodzi o prace to dziwne ale nikt mi nie narzeka jak biore wolne albo przynosze l4. Nawet pytan nie zadają. Ale ja pracuje w zlobku i zawsze jest ktos na zastępstwo wiec mysle ze dlatego.
A moja historia po skrocie staramy sie 3 lata. pierwszy transfer mialam 11.03 a bete tydzien temu w srode [emoji20] a wczesniej 4 nieudane IUI, u nas przyczyna slabe nasienie a u Was?
Podchodzimy odrazu bo jestesmy zdania co ma byc to bedzie a wierze ze kwiecien bedzie dla nas szczesliwy tymbardziej ze mamy 5 rocznice ślubu. [emoji4] i tak bym chciała zeby te dwie kropeczki juz ze mna zostaly.

My staramy się też koło 3 lat, raz zaszłam naturalnie i straciłam wiec liczyliśmy jakiś następny rok ze znowu się uda.... leczę się od sierpnia tamtego roku i okazało się ze nasienie super, u mnie też wszystko ok, tylko niedrożność jajników. Wiec bardzo liczyłam na ten pierwszy transfer....:(

My staramy się też koło 3 lat, raz zaszłam naturalnie i straciłam wiec liczyliśmy jakiś następny rok ze znowu się uda.... leczę się od sierpnia tamtego roku i okazało się ze nasienie super, u mnie też wszystko ok, tylko niedrożność jajników. Wiec bardzo liczyłam na ten pierwszy transfer....:(
Ja tez bardzo liczyłam tymabrdzien ze 5 dniowa blastke dobrej jakosci mialam podana. A ze u mnie wszystko ok to sie bardzo nastawilam a tu takie rozczarowanie... Ehh kobitko glowa do gory nie ma co plakac mamy mrozaki które na nas czekaja [emoji4] to jak tez odrazu przystapisz do crio to tez kolo tygodnia roznicy bedziemy mialy.
A w jakim dniu mrozili Twoje zarodki? i jakiej klasy?

reklama
Ja tez bardzo liczyłam tymabrdzien ze 5 dniowa blastke dobrej jakosci mialam podana. A ze u mnie wszystko ok to sie bardzo nastawilam a tu takie rozczarowanie... Ehh kobitko glowa do gory nie ma co plakac mamy mrozaki które na nas czekaja [emoji4] to jak tez odrazu przystapisz do crio to tez kolo tygodnia roznicy bedziemy mialy.
A w jakim dniu mrozili Twoje zarodki? i jakiej klasy?

A co do pracy to chciałam dodać że nie mieszkam w Polsce i rok temu zmieniłam pracę.
Musze sobie pilnować bo u nas to tyle uchodźców i Arabów ze pracodawca ma w czym wybierać :no:
Gratuluję 5 rocznicy :)

Do góry