reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie w wypisie z kliniki jest napisane, ze ewentualne plamienia 6-10 dzien po transferze. W sumie dziwne, ze tak pozno, ale skoro tak pisza...
Ja zaczelam od 4dpt miec bardzo subtelne odczucia, kazdego dnia sie umacnialy, ale i tak bym nie mogla byc pewna, ze to na ciaze, bo to wszystko bardzo delikatne. A teraz mi w ogole zanikly i panikuje. Dzis pojde chyba zrobic kolejna bete, tylko, ze ja jestem juz 18dpt. Ostatnia robilam w 11dpt i byla 327 :)
Pamietaj Roksi, ze brak objawow to tez czesty objaw ciazy :)
A kiedy testujesz?
7 kwietnia ale pójdę chyba na betę 4 bo muszę w ten dzień progesteron zrobić

@husann widziałam synka cudowny jest :-* gratulacje dla rodziców dużo zdrówka dla was

Jestem w podobnej sytuacji moja bratowa tez w ciazy, a nie starali sie ... przyszlo im to z latwoscia. Jest m bardzo wstyd bo bardz zle zareagowalam jak sie dowiedzialam byla mega zazdrosc nie do opanowania. Dlaczego to nam sie nie udalo masa starana wysilku a im czemu oni. Naszczescie przeszlo mi to szybko... Ale swieta sie zblizaja i powstaje lek ze nie mam ochoty na nia patrzec jak jest taka szczesliwa radosna z brzuchem o ktorym tak marze... pewnie wiekszosc z nas to przerabiala przez ulamek sekundy...

Zgadzam sie, strasznie dołujące jest to :(

Ja w 17 dpt. Mam 12 mm , to jakis duży Ale wiadomo kazdy inaczej., lekarz mówil że przyrosty bety to też bardzo indywidualna sprawa , sama niewiem może będzie duże dziecko,hihi., myslisz że jest sens sprawdzać jeszcze betę w przyszłym tygodniu .?
Ja mam zalecenia na każdą wizytę i robię 3 hormony.Ale jeśli lekarz nie chce to raczej nie.

Moja doktor powiedziala ze moje amh jest bardzo niskie. komorki sa jak u kobiety 45letniej ja mam 35 lat i ze ivf tylko z diagnostyka pgd w moim przypadku bo ryzyko urodzenia chorego dziecka 60% nie wiem na jakiej podstawie ocenila ryzyko. Dlatego mi nie podali zarodka w 3dobie tylko kazali czekac do 5doby by zrobic biopsje i zbadac. W 6 dobie mial byc zamrozony i w nastepnym cyklu mial byc transfer. Mam duze watpliwosci czy w naszym przypadku byla koniecznosc startowac z tym programem pgd. Ide na konsultacje do innego lekarza i niech twardo mowi jake rzeczywiste jest ryzyko urodzenia chorego dziecka.

Ehh, co za horror. Zgadzam się że koniecznie trzeba iść do innego lekarza, a następnym razem podać w trzeciej dobie.

A Ty w koncu zrobilas to PGD? Jak dla mnie w Twoim przypadku to naciaganie, ale wiadomo, czlowiek boi sie i woli sluchac lekarza. Dlatego dobrze, ze chcesz sie skonsultowac z innym.
Ja w 3 dobie zarodka zadzwonilam do laboratorium zeby nie wykonywali tej diagnostyki pgd ze ja rezygnuje z tego badania i oni nie wykonali tego ale od mojej doktor dowiedzialam sie ze zarodek i tak bedzie trzymany do 5doby jak bedzie ok to go zamroza bez badania. Niestety zarodek zatrzymal sie w stadium moruli w 5dobie. Koszt za niewykonane badania bedzie zwrocony. Chodzi mi teraz o to czy mozna bylo przeprowadzic transfer świeżego zarodka bo w moim przypadki ivf z pgd zaden zarodek nie dotrwa do stadium blascocsty. Wiec moze bylo realniej biorstwo komorek.

Ja przy pierwszym transferze zdecydowałam sie na jedna a teraz przy crio juz postanowilismy ze przytulimy dwie [emoji4]
A Ty jak sie dzis czujesz?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki za zainteresowanie:) kochana jesteś.
Dzisiaj pierwszy raz idę na 14h do pracy, miałam prawie 3 tygodnie l4.
Musze się ogarnąć,teraz cały czas myślę czy nie mam zrobić sobie trochę przerwy do następnego transferu czy nie...?? Nie mogę spać, cały czas myślę......:(
A co u Ciebie?

reklama
Moja doktor powiedziala ze moje amh jest bardzo niskie. komorki sa jak u kobiety 45letniej ja mam 35 lat i ze ivf tylko z diagnostyka pgd w moim przypadku bo ryzyko urodzenia chorego dziecka 60% nie wiem na jakiej podstawie ocenila ryzyko. Dlatego mi nie podali zarodka w 3dobie tylko kazali czekac do 5doby by zrobic biopsje i zbadac. W 6 dobie mial byc zamrozony i w nastepnym cyklu mial byc transfer. Mam duze watpliwosci czy w naszym przypadku byla koniecznosc startowac z tym programem pgd. Ide na konsultacje do innego lekarza i niech twardo mowi jake rzeczywiste jest ryzyko urodzenia chorego dziecka.
Do którego lekarza się wybierasz na konsultację jeśli mogę zapytać ?

[emoji127] 28.10.2017

Do góry