reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja nie wiem jak wy sobie z tymi wszystkimi kosztami radzicie:o
Ja raz byłam w klinice w Katowicach jakieś pół roku temu chciałam po prostu drugiej opinii to za 5 minut rozmowy zapłaciłam 200zł
Gdzie w Katowicach? Z calego serca polecam Angelius Provite i dr Marte Palige :)

reklama
Ja ta sama gameta;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Heh mały jest ten świat :)
Dziewczyny czy myślicie że w trakcie stymulacji można pić kawę zbożowa zamiast rozpuszczalnej?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja piłam normalna parzoną kawę ;)

A propos zarodków rozwijających się poza macicą, mój dr mówił, że lekarze mają czas do 5 doby bo tak mówi procedura, która została wdrożona w życie między innymi ze względów etycznych. Dla mnie to logiczne, bo wiecie potem to już eksperymenty itp.

A propo kawy??. Ja nie mam żadnych informacji ze nie wolno....znaczy bez przesady ale jedna kawka z mlekiem na dzień
Co myślicie?

Mysmy placili za kazdy krok osobno. np punkcja 1000zl, transfer 800zl, ivf 4800zl, mrozenie juz nie pamiętam itd.
Co do ilosci zarodkow. Myslelismy nad dwoma ale lekarka poradzila jeden. Po pierwsze ze wzgledu na moj wiek (28lat), po drugie ze względu na dobre parametry nasienia i komorek. Powedziala ze kazda ciaza mnoga jest ciążą podwyzszonego ryzyka, wiec jesli nie upieramy sie przy blizniakach to poleca w naszym przypadku jeden zarodek.
Tak powinno byc ze placimy za każdy etap osobno a nie za calosc i w razie nie udanego ivf zwracaja ci ochlap.

Dziewczyny ja nie wiem jak wy sobie z tymi wszystkimi kosztami radzicie:o
Ja raz byłam w klinice w Katowicach jakieś pół roku temu chciałam po prostu drugiej opinii to za 5 minut rozmowy zapłaciłam 200zł
Ja jestem blisko strzelenia sobie w głowę. Tak na poważnie oni czyli lekarskie hieny myślą że my z rekawa sypiemy pieniędzmi.

A propo kawy??. Ja nie mam żadnych informacji ze nie wolno....znaczy bez przesady ale jedna kawka z mlekiem na dzień
Co myślicie?
Bezpieczna dawka kofeiny to do 300 mg na dobę dla kobiet w ciąży i do 600 mg dla pozostałych grup (ludzi zdrowych). 125 ml kawy z ekspresu przelewowego to 60-135 mg. kofeiny, espresso 30ml-35-100mg, kawa rozpuszczalna 125ml- 35-105mg. Więc na spokojnie dziewczyny, kubek kawy 250ml nie zaszkodzi bo to dopuszczalnej dawki kofeiny nie przekroczy.

reklama
Ja jestem blisko strzelenia sobie w głowę. Tak na poważnie oni czyli lekarskie hieny myślą że my z rekawa sypiemy pieniędzmi.
No no.......a jeszcze ostatnio do mnie mówi- no ale pani juz raz straciła wiec zalecam siedzenie w domku,odpoczynek itd.------- 200 zł proszę:)o_O
Wiec tylko mąż pracuje:o

Do góry