reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Spoko ja zachłanna nie jestem , a to są tylko żarty
Przeciez ja wiem. Zeby to bylo takie proste to bym oddala kazdej z was chociaz kawalek. I wszystkie jestesmy na tym forum z jednego i tego samego powodu. Ale ja wierze ze przyjdzie taki dzien i kazda z was bedzie sie chwalic pozytywna beta a potem wstawiac zdjecia z usg jak my teraz.
Za wszystkie trzymam ✊✊✊✊

reklama
Na własna rękę biorę te leki s magnez zwykły z b6 a dla kobiet w ciąży są inne?

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Aby preparat mógł mieć zapis "dla kobiet w ciazy" firma rejestrująca musi dodatkowo zapłacić. Pracowałam m.in. z suplementami diety przez 10 lat. Wybieraj suplementy znanych firm. Dużo by cały proceder przekrętow z suplemtami opisać. Nie kupuj produktów najtańszych.
Jeśli pojawią się skurcze bardzo dobry preparat to Cardiomin ( wapń magnez potas i B6) .

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Szkoda ze to nie dziala
Screenshot_2017-01-24-11-44-54.png

Załączniki

• Screenshot_2017-01-24-11-44-54.png
    Screenshot_2017-01-24-11-44-54.png
    224,3 KB · Wyświetleń: 593
Embriolodzy z Novum chyba jednak sądzą inaczej. Niski estradiol jak i progesteron to skutek niepowodzenia a nie jego przyczyna. Najwazniejsza w implantacji jest jakość zarodka --> Link do: nOvum - Przychodnia Leczenia Niepłodności | Czy przyczyną niepowodzenia mógł być spadek poziomu estradiolu?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Przeczytaj że zrozumieniem o przygotowaniu śluzówki. Poszukaj co ja przygotowuje i możemy dyskutować;)

Kochane kobiety jak w końcu widzicie 2 kreski na teście ważne aby zacząć się suplementowac :-) wybierajcie preparaty zawierające jod i co ważne dodatkowo zażywajcie wapń. Często się słyszy że dziewczynom psują się zęby w ciązy a to dlatego że zapotrzebowanie na wapń wzrasta o ponad 100 %. Nie jesteśmy w stanie dostarczyć tego z naszą dieta. Zachęcam też do poczytania na temat DHA [emoji16] badania dowiodły że dzieci matek suplementujacych lepiej/ szybciej się rozwijały.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Przeczytaj że zrozumieniem o przygotowaniu śluzówki. Poszukaj co ja przygotowuje i możemy dyskutować;)

Słuchaj, jesli masz jakąś ciekawe informacje na temat progesteronu i będziesz na tyle uprzejma żeby sie nią podzielić to naprawdę super, chętnie łykniemy więcej wiedzy.

Natomiast takie rzucanie, ze "możemy poszukać co ty przygotowywujesz i wtedy wdawać sie z tobą w dyskusję", choć by to była praca doktorska na ten konkretny temat jest zwyczajnie nie fajne.

Z moich informacji wynika, ze na cyklu, w którym progesteron naturalnie jest wytwarzany przez ciałko żółte zrodek, jego nieprawidłowy rozwój skutkujący niskim przyrostem bety, jego ewentualna niezgodność immunologiczna aktywujący limfocyty - rownież te odpowiedzialne za autofagię i zanik ciałka żółtego Jak najbardziej mogą miec wpływ na spadek progesteronu. Oczywiście w druga stronę progesteron jak najbardziej może miec i ma wpływ na rozwój zarodka. Oraz na przygotowanie śluzówki. Wszystko sie zapętla. Myślę, że to miał na myśli lekarz Mawili.

Jesli masz na ten temat inne zdanie/ wiadomości to bardzo chętnie je poznam, ciekawska ze mnie osoba :)

Hej Kochane ja wam pośle fluidy nawet nawet na czworaczki :) Ewcia bierze tego grubszego :) pisałam Jej to i wam napisze wpadaj cie na kawkę bo kto do mnie przychodzi dwa razy zaraz w ciąży kobitki albo jeśli to facet to ojcem zostaje juz mam na koncie 3 takie przypadki :) tylko musicie sie spieszyć bo juz długo moje chłopaki nie posiedzę w brzuchu :)

Hej Kochane ja wam pośle fluidy nawet nawet na czworaczki :) Ewcia bierze tego grubszego :) pisałam Jej to i wam napisze wpadaj cie na kawkę bo kto do mnie przychodzi dwa razy zaraz w ciąży kobitki albo jeśli to facet to ojcem zostaje juz mam na koncie 3 takie przypadki :) tylko musicie sie spieszyć bo juz długo moje chłopaki nie posiedzę w brzuchu :)
Jeśli tak jest to ja chętnie wpadnę na kawe ;))

Haha, z tego co pisałaś to masz teraz kształty bogini płodności jaskiniowców to sie nie dziw, ze takie fluidy rozsiewasz ;) FAkt, trzeba sie spieszyć na tą kawoterapię bo jak chłopaki wyskoczą to i czar boskości pryśnie i czasu na kawusie mieć ni będziesz ;)

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony

reklama
Do góry